Crypto was een hype in 2017, waarom ging het fout?

Crypto

Tegenwoordig komt crypto weer steeds meer in het nieuws. Helaas is de populariteit van de verschillende cryptocurrencies nog steeds niet zoals het een aantal jaren geleden was. Alle cryptocurrencies waren voornamelijk populair in het laatste kwartaal van 2017. Helaas ging het toch ook in dit jaar berg afwaartst. Tenminste, met de koers van de verschillende cryptocurrencies. Hierdoor vragen veel mensen zich af waardoor het mis is gegaan, en hoe de verschillende projecten er op dit moment voor staan.

De crypto hype van 2017

Sinds mei van het jaar 2017 werd er steeds meer gesproken over de verschillende soorten cryptocurrencies. Daarnaast hadden veel mensen het ook over de verschillende toepassingen van deze cryptocurrencies. Op veel verjaardagen en andere bijeenkomsten was dit toch wel het gespreksonderwerp. Een aantal maanden later kwamen de verschillende cryptocurrencies ook steeds vaker in het nieuws. Voornamelijk de laatste drie maanden van het jaar gingen veel over de Bitcoin en andere grotere coins. Hierdoor ging de koers flink omhoog.

Last van FOMO

In het laatste kwartaal van het jaar 2017 kregen steeds meer mensen last van FOMO. FOMO staat voor Fear Of Missing Out. Erg veel mensen waren dus ontzettend bang om de boot te missen. Zij dachten immers dat de waardestijging van de verschillende currencies alleen nog maar verder zou oplopen. Dit is natuurlijk nooit het geval. Iedere expert weet dat er na een flinke waardesteiging, ook weer een kleine correctie optreed. Tijdens een correctie gaat de prijs weer met een aantal procenten omlaag. Helaas hebben veel verschillende investeerders hier niet helemaal over nagedacht. Er zijn zelfs investeerders die al hun spaargeld in de verschillende cryptocurrencies hebben gestoken. Daarnaast zijn er ook mensen geweest die het geld van hun creditcard hebben gebruik omdat zij dachten dat zij hier snel geld mee konden verdienen. Helaas is heeft dit natuurlijk niet helemaal goed uitgepakt, zeker niet voor investeerders die eind 2017 ingestapt zijn.

Crypto

Overal gesprekken over crypto

Tijdens de crypto gekte in 2017 had iedereen het over de verschillende soorten cryptocurrencies. Zo had werd er over projecten gesproken bij de bakker en zelfs bij de kapper. Zoals een oud gezegde luidt is het verstandig om uit een investering te stappen als de kapper deze aanraadt. Dit gaat natuurlijk niet altijd op. Echter, in de decembermaand van 2017 was dit voor sommige mensen zeker wel verstandig geweest. Erg veel mensen hebben namelijk geïnvesteerd in munten en projecten waar zij helemaal niets over wisten. Daarnaast hebben ook redelijk veel mensen meegedaan aan de verschillende soorten ICO’s.

Investeren door middel van een ICO

In de laatste maanden hadden steeds meer beleggers het ook over de mogelijkheid om in een ICO te stappen. ICO staat voor Initial Coin Offering. In december van het jaar 2017 was het zelf zo erg dat investeerders al hun gegevens naar de bedrijven op moeten sturen. Daarnaast was er ook maar een kleine mogelijkheid om een investergin te doen. Iedereen die überhaupt mocht investeren, werd ook nog eens beperkt in de hoeveelheid van de investering. Deze gekte is ontstaan door een aantal succesvolle ICO’s, zoals de ICO van ICON. Tijdens de ICO van ICON is de munt namelijk flink in waarde gestegen. Hierdoor kozen steeds meer beleggers ervoor om mee te doen aan een ICO. Toch waren dit wel de mensen die er iets meer verstand van hadden. De standaard FOMO crypto investeerder, investeert voornamelijk in de Bitcoin en in een aantal andere Altcoins.

De verschillende redenen dat Cryptocurrencies in elkaar gestort zijn

Er is natuurlijk niemand die 100% zeker weet waardoor de cryptocurrencies zo in waarde gedaald zijn. Volgens sommigen heeft dit te maken gehad met experts die een crash aan zagen komen. Door deze crash hebben erg veel beginners ook hun crypto portefeuille verkocht. Hierdoor is de kans groot dat het domino effect is ontstaan. Daarnaast zijn er nog ontzettend veel andere theorieën, zoals de Tether bubbel. Er zijn namelijk erg veel mensen die zich bezighielden met de Tether munt. Volgens een aantal experts werd deze munt namelijk ontzettend veel bijgedrukt. Doordat steeds meer mensen hier hetzelfde over dachten, kan het zo zijn dat zij hun geld uit de verschillende coins hebben getrokken. Echter, het blijft speculeren over de oorzaak van deze crash.

Fraude bij het grootste crypto platform

Naast dat erg veel mensen denken dat de koers in elkaar is gestort doordat het domino effect is ontstaan, zijn er ook nog mensen die denken dat het te maken heeft met het platform Coin Market Cap. Via de website van Coin Market Cap is het namelijk mogelijk om de koers van alle bestaande cryptocurrencies te zien. Toch denken veel verschillende experts dat de koers die zijn continu toonde niet helemaal klopte met de werkelijkheid. Helaas is dit nooit helemaal duidelijk geworden. Kortom, het blijft dus gissen naar de daadwerkelijke oorzaak van de crash uit 2017. Echter, het feit blijft dat de verschillende cryptocurrencies weer steeds meer media aandacht krijgen. Mogelijk is dit een goed teken voor de koers van de verschillende cryptocurrencies.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.