Coinmerce review

Coinmerce review

In deze Coinmerce review wordt, na het onderzoeken van verschillende aspecten, vastgesteld dat Coinmerce een betrouwbaar en veilig platform is. Coinmerce is een crypto valuta broker die in 2017 is gelanceerd en feitelijk is gevestigd in Amstelveen.

Het maakt deel uit van Coinmerce B.V. dat bij de Kamer van Koophandel staat geregistreerd in Keesomlaan. Coinmerce is één van de vele brokers die actief is in de crypto wereld. Om dan nog maar niet van de vele oplichters te spreken die ertussen zitten.

Zij dat dan ook hetzelfde als al die andere spelers, namelijk het kopen en verkopen van crypto munten eenvoudiger en toegankelijker proberen te maken. Toch heeft Coinmerce een aantal eigenschappen die haar uniek maken. Hieronder zal bij deze eigenschappen worden stilgestaan en wordt beoordeeld wat maakt dat deze broker betrouwbaar is.

Klantgerichtheid

Het doel van Coinmerce is ook echt gericht op het vereenvoudigen van de crypto markt. Dit motto is ook terug te zien in de website van dit platform.
Het is eenvoudig en overzichtelijk weergeven, het is een moderne lay-out en het bevat duidelijke informatie.

Dit maakt het voor beginners mogelijk om ook aan het handelen van crypto deel te nemen. De website is in het Nederlands, hetgeen makkelijk is voor Nederlandse klanten. Een update in 2020 heeft het platform nog gebruiksvriendelijker gemaakt. Zo zijn bijvoorbeeld de grafieken vereenvoudigd zodat deze makkelijker te lezen zijn.

Ook het aanschaffen van crypto coins is zeer eenvoudig geworden. Je hoeft eigenlijk alleen in te vullen welke munt je wilt kopen en in welke hoeveelheid. Vervolgens hoef je alleen nog op de knop ‘kopen’ te drukken.
Een kind doet de was. Je hoeft geen expert meer te zijn om in crypto munten te kunnen handelen.

Sterker nog, je hoeft zelfs geen enkele technische kennis meer te hebben. Nu moet wel gezegd worden dat tegenwoordig veel brokers gericht zijn op eenvoudigheid en overzichtelijkheid. Dit is dus niet per se een onderscheidend aspect van Coinmerce, maar wel zeker een pluspunt.

Klantgerichtheid

Assortiment

Het aanbod van Coinmerce is enorm groot. Zij biedt namelijk meer dan 140 verschillende crypto munten aan. Het aanbod is ook hard aan het groeien. In 2018 boden zij nog 75 munten aan, in 2020 is had aanbod al verdubbeld. Bij het vergroten van het aanbod luistert Coinmerce naar haar klanten.

Indien er behoefte is aan een munt of ontwikkelingen van een munt het aantrekkelijk maakt deze aan te bieden, kan deze crypto munt aan het aanbod worden toegevoegd. Zij is daarin flexibe, hetgeen haar aantrekkelijk maakt. Zowel het aanbod is groter dan menig ander aanbieder, ook de flexibiliteit rondom het uitbreiden van het aanbod maakt Coinmerce interessant. Met name ervaren handelaren en investeerders zullen hierop af komen.

Waar Coinmerce beginnende crypto beleggers aantrekt vanwege de eenvoud van de opzet van het platform, trekt zij dus ook ervaren handelaren aan met haar indrukwekkende assortiment.

Unieke eigenschappen

Naast gemeenschappelijke voordelen van moderne brokers, heeft Coinmerce ook een aantal onderscheidende karakteristieken om zichzelf te onderscheiden van de andere aanbieders.

De crypto markt is de laatste jaren een ware hype geworden en flink in populariteit toegenomen. Het is daarom essentieel dat een aanbieder van bepaalde diensten zich kan onderscheiden van aanbieders van soortgelijke diensten.

Zij kunnen zich bijvoorbeeld onderscheiden in de kosten die berekend worden, in het aanbod van crypto munten dat zij aanbieden of in andere extra functies die hun platform speciaal maakt tegenover andere platformen. Ook Coinmerce heeft hiermee te maken.

Er zijn een aantal unieke eigenschappen die Coinmerce echt onderscheidend maakt van andere brokers. Ook zijn er plus- en minpunten die zij deelt met andere brokers, maar die zeker ook relevant en noemenswaardig zijn. Hierna zal worden ingegaan op de vormgeving van Coinmerce en de wijze waarop zij zich kan onderscheiden in de markt van cryptocurrency.

Unieke eigenschappen

Mobiele app

Coinmerce biedt een mobiele app voor smartphones. Dit maakt het gebruik nog eenvoudiger omdat je niet continu hoeft in te loggen op de webversie van Coinmerce. Zo is het crypto coins bezit altijd inzichtelijk en bereikbaar.

Op elk moment van de dag en op iedere locatie zijn de diensten beschikbaar. Dit maakt het nog eenvoudiger om deel te nemen aan de cryptocurrency markt. Daarnaast maakt de app nog extra functies mogelijk.

Zo kan er ten eerste een betaalverzoek verstuurd worden in de vorm van crypto munten. Dat is dan zeg maar een Tikkie, maar niet een verzoek om te betalen in euro’s maar een verzoek om te betalen met digitaal geld zoals Bitcoins. Dit is een uniek verschijnsel in de wereld van de crypto brokers.

Ten tweede fungeert het als een soort social media. Het biedt een chat mogelijkheid om met vrienden te chatten en zo de nieuwste aanschaf van cryptocurrency te delen. Het handelen in crypto munten wordt op deze manier naar een heel ander level getrokken. Wie van diversiteit houdt zit zeker goed bij Coinmerce. 

Relatief hoge kosten en ruime betaalmogelijkheden

Coinmerce biedt dus niet alleen een groot assortiment aan beschikbare crypto munten, maar biedt tevens een ruim aanbod op het gebied van functies.

Deze ruime mogelijkheden zijn zeer aantrekkelijk, maar daar betaal je ook naar. In vergelijking met andere aanbieders rekent Coinmerce vrij hoge kosten. Het aanmaken van een account is gratis, maar dit is dan ook vrijwel de enige stap die gratis is.

De gebruikelijke ‘fee’ per transactie ligt gemiddeld tussen de 0,45 en 2,5%. Welk percentage aan service kosten exact wordt berekend is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de transactie en het handelsvolume. Sommige andere brokers rekenen ter illustratie een vaste hoeveelheid van 0,25% transactiekosten. 

Bij Coinmerce ligt dit percentage dus wel echt hoger. De kosten liggen bij Coinmerce niet alleen hoger, de variabiliteit van het percentage maakt het tevens onoverzichtelijk hoe veel kosten nu precies zullen worden berekend.
Indien hier geen goede transparantie in bestaat, zal dit voor veel onduidelijkheid en onzekerheid leiden.

Omdat het exacte percentage pas kan worden berekend indien bekend is om welke transactie het gaat, is het tevens moeilijk hier op voorhand transparantie in te geven. Aan beide fronten biedt een variabel percentage dus verschillende uitdagingen, buiten het feit dat het minimale percentage al hoger ligt dan gemiddeld in de markt.

Betalingsmogelijkheden coinmerce

Om deze transactiekosten en het aankoopbedrag van de cryptocurrency te betalen, biedt Coinmerce een ruim aanbod aan betaalmogelijkheden aan. Zo kan er onder andere via iDEAL, Bancontact, credit card, Mastercard en VISA betaald worden. Wel zitten hier wederom kosten aan verbonden. Zo wordt voor een betaling met iDEAL 0,30 euro gerekend en voor Bancontact 0,40 euro. Alleen een bankoverschrijving lijkt gratis te zijn.

Lees ook: Bitcoin kopen met PayPal

Dit ook een minpunt ten opzichte van de concurrentie. Andere aanbieders rekenen bijvoorbeeld geen kosten voor het betalen met iDEAL. Wel moet bedacht worden dat Coinmerce dus een heel ruim aanbod heeft en vanuit dat oogpunt wellicht kan rechtvaardigen dat zij hogere kosten in rekening brengt.

Deze Coinmerce review raad echter aan om van te voren goed te bedenken welke mogelijkheden je daadwerkelijk wilt gaan gebruiken en of de hogere kosten dit waard zijn. Een goede verdieping in de unieke eigenschappen van de verschillende brokers zal uiteindelijk zijn vruchten afwerpen. 

Verificatie en transactielimieten

Om gebruik te maken van het Coinmerce platform moet er bij aanvang een account aangemaakt worden. Bij het aanmaken van dit account wordt een standaard verificatie uitgevoerd.

Je moet persoonlijke gegevens aanleveren zodat je identiteit gecheckt kan worden. Daarnaast moet je bankrekening geverifieerd worden door het overmaken van minimaal 0,01 eurocent en moet de naam van de bankrekening overeenkomen met naam van de daarvoor gecheckte identiteit. Indien deze verificatie is geslaagd, kan je beginnen met handelen op Coinmerce.

Wel geldt er dan een limiet van 500 euro per week. Deze transactielimiet betekent dat voor maximaal 500 euro in de week gehandeld kan worden.
Indien dit niet voldoende is, zal er een nadere verificatie moeten plaatsvinden.

De limiet kan immers verhoogd worden naar 20.000 euro per dag of 60.000 euro per week, maar daarvoor is een tweede verificatie (level twee) verplicht. Hierbij is het vereist dat er een foto van je identiteitsbewijs gemaakt wordt.

Indien dit ook niet voldoende is en je hogere limieten nodig hebt, moet je contact opnemen met de Coinmerce support. Zij zullen een persoonlijk limiet opstellen dat afgestemd is op de individuele eisen en wensen van de klant. Wat verificatielevel drie inhoudt is dus voor iedereen verschillend. Volledige anonimiteit is bij Coinmerce niet mogelijk, maar een beperkte mogelijkheid om in crypto munten te handelen bestaat wel bij een basis verificatie.

De limiet van 500 euro is echter wel relatief laag vergeleken met andere aanbieders. De limieten van het tweede level zijn daarentegen weer betrekkelijk hoog vergeleken met de concurrentie.

Dit benadrukt wederom het belang van het inzichtelijk krijgen van de persoonlijke eisen en wensen om vervolgens te kijken of een aanbieder aantrekkelijk is ten opzichte van die specifieke eisen. Alle aanbieders hebben wel voor- en nadelen, maar deze moet gunstig zijn ten aanzien van de persoonlijke wensen. 

Klantenservice

Klantenservice is vaak wel een dingetje bij brokers zoals Coinmerce. Ten eerste is er vaak sprake van een taalbarrière. Omdat veel van deze aanbieders een internationaal karakter hebben, is het lastig om alle klanten in hun eigen taal te woord te staan.

Aan de andere kant komt het de duidelijkheid niet ten goede als iemand met vragen of problemen gedwongen wordt om in een vreemde taal contact op te moeten nemen. Daarnaast is de klantenservice vaak alleen bereikbaar tijdens kantooruren.

Coinmerce steekt hier echter bovenuit en biedt en vergaande klantenservice aan. Zij biedt vrijwel alle denkbare mogelijkheden aan om vragen te beantwoorden. Hierbij kan gedacht worden aan e-mail, Whatsapp, Live Chat, Facebook en Twitter. Zij hebben deskundige mensen in dienst die de expertise bezitten om klanten te woord te staan.

Er zijn brokers die bijvoorbeeld alleen per e-mail bereikbaar zijn of eventueel op bepaalde tijden telefonisch bereikbaar zijn. De uitgebreide klantenservice en vele contactmogelijkheden zijn zeker uniek aan Coinmerce.

Coinmerce review: conclusie

Coinmerce kan worden aangemerkt als een betrouwbare en veilige broker. Op dit platform kan op verantwoorde wijze worden geïnvesteerd en gehandeld in cryptocurrency.

Coinmerce onderscheidt zich met name als broker vanwege het uitgebreide aanbod. Zo biedt zij meer dan 140 crypto munten aan, een mobiele app, een uitgebreide klantenservice en veel bijzondere functies die andere brokers (nog) niet kunnen aanbieden.

Dit is echter wel terug te zien in de prijzen. Er worden relatief hoge kosten gerekend. Vanwege de eenvoud van het platform is het zeker ook geschikt voor beginners die nog niet thuis in de crypto markt.

Toch maken het gevarieerde aanbod en de hogere kosten dat Coinmerce meer aantrekkelijk is voor de meer ervaren investeerder of handelaar. Hoe dan ook, men kan gerustgesteld op betrouwbare wijze handelen via Coinmerce.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.