Wordt Cardano het nieuwe Ethereum in 2021?

Cardano

De aandacht voor cryptomunten blijft de laatste tijd groeien. Bepaalde gebeurtenissen zorgen er voor dat er steeds meer berichten over cryptomunten in het nieuws komen. De laatste tijd is Cardano weer hard aan het stijgen. Deze altcoin heeft nog een lange weg te gaan om zijn all time high te bereiken, maar Cardano is eindelijk de grens van 50 dollarcent gepasseerd. Er is de laatste tijd steeds meer aandacht voor Bitcoin waardoor veel altcoins ook meer aandacht krijgen. Dit is waarschijnlijk één van de redenen dat Cardano steeds meer waard wordt. 

Aandacht voor Bitcoin

Bitcoin heeft de laatste tijd veel aandacht gekregen. Dat kwam mede doordat de waarde van Bitcoin erg hard aan het stijgen was. Dit leek even voorbij te zijn en de aandacht nam af, maar Bitcoin kwam weer overal in het nieuws toen aangekondigd werd dat Tesla 1,5 miljard dollar aan Bitcoin had gekocht. De waarde van Bitcoin is door deze enorme investering gestegen naar ongeveer 43.000 dollar. Tesla heeft besloten om te investeren in Bitcoin omdat zij klanten de mogelijkheid willen bieden om in Bitcoin te betalen. 

cardano

Koopkracht behouden

Waarschijnlijk heeft Tesla er niet alleen voor gekozen om Bitcoin te kopen om mensen in Bitcoin voor hun auto te laten betalen. Veel bedrijven zijn bang dat er een enorme inflatie komt als gevolg van de coronacrisis. Dat komt doordat de centrale banken op dit moment overal ter wereld geld aan het bijdrukken zijn. Dit zorgt er voor dat je koopkracht achteruit gaat wanneer je veel geld hebt gespaard. Voor een groot bedrijf als Tesla kost dit uiteraard een hoop geld. Daarom is een investering in een cryptomunt als Bitcoin of Cardano slim om je koopkracht te behouden. 

Risico’s

Als je van plan bent om in cryptomunten te investeren, is het van belang om goed na te denken over de risico’s van een investering in cryptovaluta. Wanneer je bijvoorbeeld besluit om Cardano te kopen om je koopkracht te behouden, heb je geen garantie dat dit zo is. Je behoudt namelijk alleen je koopkracht wanneer de waarde van Cardano niet daalt. Als Cardano minder waard wordt, is jouw investering dus ook minder waard. Daarom moet je alleen in een cryptomunt investeren wanneer je er van overtuigd bent dat deze zijn waarde op de lange termijn zal behouden. 

Verkopen

Wanneer je hebt geïnvesteerd in cryptomunten, is het van belang om goed na te denken over het moment waarop je deze moet verkopen. Als je op het moment dat je investeert denkt dat een cryptomunt op de lange termijn zijn waarde zal behouden, moet je deze net zo lang bewaren totdat deze in waarde is gestegen. Het is niet slim om de cryptomunt te verkopen wanneer de waarde van de cryptomunt is gedaald. Als jij er vertrouwen in hebt dat dit op de lange termijn goed komt, moet je de cryptomunt in bezit houden. Je moet dan gewoon geduld hebben totdat de waarde van de cryptomunt is gestegen. 

Lange termijn

Als je in een cryptomunt hebt geïnvesteerd om je koopkracht te behouden, doe je dit dus niet om snel winst te maken. Je moet dan op een andere manier naar een cryptomunt kijken. Het kan dan slimmer zijn om in een cryptomunt te investeren waarvan jij verwacht dat deze over enkele jaren veel meer waard is. Dit kun je het best bepalen door te kijken naar het plan van het bedrijf wat achter een cryptomunt zit. Als jij denkt dat dit een plan is wat uitvoerbaar is en waar veel vraag naar is, kan dit een goede investering zijn. De afgelopen tijd zijn er steeds meer mensen gaan investeren in Cardano.

Altcoins

Bitcoin is zonder twijfel de meest bekende cryptomunt. Dat komt uiteraard doordat dit de eerste cryptomunt is die ooit is gemaakt. Bitcoin is daardoor zo bekend geworden dat dit voor veel mensen een synoniem is geworden voor cryptomunten.  Deze cryptomunt is zo bekend dat alle andere cryptomunten altcoins worden genoemd. Er zijn erg veel verschillende altcoins waar je in kunt investeren. Cardano is sinds kort één van de zes grootste altcoins. Als je de US dollar Tether niet meetelt omdat deze niet volledig decentraal is, staat Cardano zelfs in de top 5. 

Investeren in cryptovaluta

Wanneer je je geld wilt investeren in cryptovaluta, kun je kiezen uit ontzettend veel verschillende altcoins, maar je kunt er ook voor kiezen om Bitcoin te kopen. Het is altijd lastig te zeggen wat de meest verstandige keuze is. Je kunt de toekomst immers niet voorspellen. Daarom is het van belang om altijd goed na te denken over waar jij in wilt investeren. Een investering in cryptovaluta is namelijk nooit zonder risico’s. Cryptomunten hebben een hoge volatiliteit. Dat betekent dat de waarde van cryptomunten niet stabiel is. Dit kun je zowel als een risico als een kans zien.

Bitcoin kopen

Als je een cryptomunt wilt kopen om je koopkracht te behouden, kan het slim zijn om te investeren in Bitcoin. Dat komt door de grote bekendheid van deze cryptomunt. Daarom is de kans dat de waarde van Bitcoin permanent daalt kleiner dan bij veel altcoins. Je kunt natuurlijk nooit garanderen dat een cryptomunt in waarde blijft stijgen, maar je kunt wel de kans dat dit gebeurt inschatten. Wanneer je van plan bent om te investeren in een cryptomunt moet je van tevoren proberen in te schatten hoe groot de kans is dat deze cryptomunt zijn waarde verliest. 

Investeren in altcoins

Je kunt er ook voor kiezen om te investeren in één of meerdere altcoins. Dit kan een goede investering zijn aangezien een altcoin snel in waarde kan stijgen. Wanneer je de juiste altcoin vindt om in te investeren kan dit meer geld opleveren dan een investering in Bitcoin. Juist door de grote populariteit van Bitcoin is de kans dat deze snel in waarde gaat stijgen volgens sommigen kleiner dan bij bepaalde altcoins. Als je op zoek bent naar een altcoin om in te investeren, kun je je het best focussen op het doel van het bedrijf achter deze altcoin. Als dit een haalbaar doel is, kan het slim zijn om op een vroeg moment in deze altcoin te investeren. 

Toekomst

Altcoins zijn minder ‘oud’ dan Bitcoin. Het is uiteraard per altcoin verschillend hoe oud deze is. Cardano is relatief nieuw en daarom zien veel mensen hier toekomst in. Dat komt doordat de ontwikkelaars van Cardano al hebben kunnen leren van de fouten die de ontwikkelaars van andere cryptomunten zoals Ethereum hebben gemaakt. Daarom zien steeds meer mensen toekomst in Cardano. Dit heeft er ook mee te maken dat Cardano een goed plan heeft. Het plan van deze cryptomunt is vergelijkbaar met dat van Ethereum. Zij willen beiden een decentraal betalingsnetwerk voor bedrijven creëren. 

Decentraal

Cryptomunten zijn om verschillende redenen populair. Bepaalde eigenschappen van cryptocurrency maken deze nieuwe vorm van geld erg aantrekkelijk voor veel investeerders. Zo is het bijvoorbeeld fijn dat cryptomunten volledig decentraal zijn. Dat betekent dat er geen centrale partij is die alle betalingen controleert. Bij ons huidige betalingssysteem zijn de banken de centrale partij. Zij hebben zicht op alle gegevens van iedereen die een bankrekening heeft. Bovendien kan de Centrale Bank er voor kiezen om geld bij te drukken waardoor de waarde van de munt lager wordt. Dit is niet goed voor mensen met spaargeld. 

Onafhankelijk

Mensen die in cryptomunten investeren vinden het vooral fijn dat je hierbij niet afhankelijk bent van andere partijen. De recente gebeurtenissen rondom de GameStop aandelen hebben aangetoond dat je ook als je investeert in aandelen niet volledig onafhankelijk je geld kunt investeren. Toen kleine investeerders massaal gingen investeren in een aantal aandelen, werd het kopen van deze aandelen verboden door een aantal grote brokers. Dat is erg vervelend voor de kleine investeerders aangezien zij hierdoor veel potentiële winst hebben misgelopen. 

Cryptomunten

Wanneer je investeert in cryptomunten, hoef je niet bang te zijn dat iets soortgelijks gebeurt. Als je cryptomunten wilt kopen, moet je dit wel bij een broker doen, maar deze brokers zijn niet afhankelijk van de koers van een cryptomunt. Daarom zal een broker nooit verbieden om een cryptomunt te kopen wanneer veel mensen dit doen. De kans dat er in de nabije toekomst iets soortgelijks gebeurt is niet zo groot, maar toch is het van belang om goed na te denken over de manier waarop jij je geld wilt investeren. Je kunt cryptovaluta kopen wanneer je jouw geld wilt investeren zonder daarbij afhankelijk te zijn van anderen. 

Anoniem

Veel mensen vinden een ander groot voordeel van cryptovaluta dat je vrijwel volledig anoniem bent. De blockchain wordt met iedere gebruiker gedeeld, maar er staan geen namen op vermeld. Daarom is het bijna niet mogelijk om te achterhalen hoeveel cryptomunten iemand in bezit heeft. De anonimiteit van mensen die investeren in cryptomunten neemt steeds meer af. Dat komt doordat er steeds meer regels zijn voor het kopen van cryptovaluta. Zo moet je je bijvoorbeeld legitimeren wanneer je een account aanmaakt bij een crypto-broker. 

Legitimeren

Toen cryptovaluta nog minder bekend waren, hoefde je je nog niet te legitimeren om een account aan te maken bij een broker. Naarmate Bitcoin en andere cryptomunten meer bekendheid kregen, begon de overheid steeds meer gevaren zien in de anonimiteit van de blockchain. Veel mensen waren bang dat criminelen eenvoudig geld konden witwassen door hier cryptomunten van te kopen. Dat komt doordat de overheid toen nog niet kon traceren of deze mensen veel winst hadden gemaakt, of dat ze veel zwart geld hebben geïnvesteerd in cryptovaluta. Daarom is het in veel landen verplicht om je te legitimeren als je Bitcoin wilt kopen.

Gevaren van cryptomunten

Veel overheden zagen in het begin veel gevaren in cryptomunten. Dat had verschillende redenen. Zo waren er politici die bang waren dat de bevolking van hun land veel geld zou verliezen door te investeren in Bitcoin. In de Tweede Kamer is er gedebatteerd over een eventueel verbod op cryptovaluta. Er waren politici die voor zo’n verbod waren omdat zij bang waren dat cryptomunten de rol van banken zouden gaan overnemen. Dit is vandaag de dag nog niet het geval, maar het is wel duidelijk dat cryptomunten nog in hun kinderschoenen staan. In de komende jaren kan er nog veel gebeuren op het gebied van crypto.

Advies voor investeerders

Als je wilt beginnen met het investeren in cryptomunten, is het van belang om je goed te verdiepen in dit onderwerp. Je moet niet zomaar investeren als je niet goed weet wat cryptomunten precies zijn. Eigenlijk moet je alles weten over cryptomunten om goed te kunnen bepalen of je wel moet investeren in een cryptomunt. Het is van belang om je eerst een tijd goed in te lezen in alles wat met cryptomunten te maken heeft zodat je zeker weet dat je de kansen en risico’s van een cryptomunt goed kunt inschatten. Op deze manier kun je grote verliezen voorkomen. 

Neem de tijd

Je moet niet overhaast willen investeren in cryptovaluta. De kans is natuurlijk wel aanwezig dat dit goed uitpakt, maar de kans dat dit niet goed uitpakt is een stuk groter. Daarom is het veel slimmer om je goed in te lezen in de verschillende cryptomunten die je kunt kiezen. Het is voor veel mensen slim om op zoek te gaan naar een cryptomunt die vrij nieuw is, maar toch al relatief populair. Op deze manier kun je de risico’s zo veel mogelijk beperken. Volgens sommigen is Cardano een munt waar je op dit moment in moet investeren. Deze munt bestaat nog niet zo lang, maar heeft toch een relatief grote marktkapitalisatie. 

In waarde stijgen

Cardano is een munt waar veel mensen toekomst in zien. Deze munt is op bepaalde vlakken vergelijkbaar met Ethereum, maar er zijn ook een aantal grote verschillen. Dat is juist de reden dat veel mensen denken dat deze cryptomunt in de toekomst veel waard zal worden. Cardano is de afgelopen tijd al vrij snel in waarde aan het stijgen. De munt is nog niet op zijn all time high gekomen en heeft nog een lange weg te gaan om daar te komen. Om dit te bereiken, zou de waarde van Cardano ongeveer moeten verdubbelen. Als je verwacht dat dit in de toekomst gaat gebeuren, is het slim om op dit moment te investeren. 

Cardano

Cardano is een cryptomunt die steeds meer marktkapitalisatie krijgt. Daardoor vragen steeds meer mensen zich af of Cardano de nieuwe Ethereum gaat worden. Dat komt doordat het doel van deze beide cryptomunten erg veel op elkaar lijkt. Zij willen allebei een betalingsnetwerk maken wat vooral handig is voor bedrijven. Daarom denken mensen dat de een er mogelijk voor gaat zorgen dat de ander ten onder gaat. Op dit moment is nog niet te zeggen of Cardano of Ethereum deze strijd zal gaan winnen. Cardano is nog vrij kort bezig en daarom zal de tijd leren welke van deze cryptomunten uiteindelijk de grootste wordt. 

Lagen

Cardano is op een unieke manier ontwikkeld. De blockchain van Cardano is namelijk uit verschillende lagen opgebouwd. Bovendien wordt deze blockchain met een wetenschappelijke benadering gebouwd. Het systeem moet voor snelle en directe transacties zorgen. Deze transacties moeten de gebruiker zo min mogelijk geld kosten. Bij Ethereum zijn de transactiekosten door de grote populariteit de laatste tijd ontzettend hoog. Juist daarom zien veel mensen toekomst in Cardano om Ethereum van de troon te stoten als grootste altcoin. 

Makkelijk aanpassen

De gelaagde blockchain is erg slim bedacht. Hierdoor kunnen de ontwikkelaars van Cardano vrij gemakkelijk aanpassingen doen aan het netwerk. Dit is nodig omdat het netwerk op dit moment nog lang niet klaar is. Veel mensen zien mede hierdoor veel toekomst in Cardano. De ontwikkelaars van het netwerk kunnen daardoor nog aanpassingen doen waardoor het netwerk optimaler gaat functioneren. Wanneer het netwerk helemaal klaar is, zou de waarde van de ADA, de cryptomunt van Cardano een stuk hoger moeten zijn dan op dit moment. Je weet natuurlijk nooit of dit ook echt gaat gebeuren. 

dApps

cardano 5

Cardano heeft als doel om het in de toekomst mogelijk te maken om applicaties te laten draaien op de blockchain. Deze applicaties worden dApps genoemd. De mogelijkheid om dApps te gebruiken, moet nog worden toegevoegd aan de blockchain. Dat wordt mogelijk wanneer de ontwikkelaars weer aanpassingen gaan doen aan de gelaagde blockchain. Wanneer het werk aan deze afwikkelingslaag is voltooid, zal het op de blockchain van Cardano mogelijk worden om smart contracts met betrekking tot juridische en financiële overeenkomsten af te sluiten. 

Onderzoeksgerichte aanpak

Een van de bijzonderheden van Cardano is de manier waarop onderzoek wordt gedaan naar de volgende uitbreidingen van het netwerk. De meeste blockchain projecten pakken dit op een hele andere manier aan dan Cardano. Cardano maakt gebruik van een onderzoeksgerichte aanpak om een beter beeld te krijgen van de wensen van de hedendaagse consumenten. Veel mensen zien door deze aanpak meer toekomst in Cardano dan in een willekeurige andere altcoin. Bovendien is het systeem van Cardano nog vollop in ontwikkeling waardoor er nog allerlei nieuwe aanpassingen kunnen worden gedaan.

Wetenschappelijke benadering

Het team van Cardano maakt gebruik van een unieke wetenschappelijke benadering. Dat komt mede door het feit dat het team van Cardano bestaat uit verschillende ingenieurs en academici. Daarom is dit team in staat om op een wetenschappelijke manier te bouwen aan de blockchain. Het grote doel van Cardano is het creëren van schaalbare en veilige technologie om financiële applicaties uit te voeren. Deze applicaties moeten aan een hoop voorwaarden voldoen aangezien het systeem moet kunnen werken wanneer miljoenen mensen hier gebruik van maken. 

Aanpak

De meeste blockchain projecten werken vanuit een bepaalde visie of doel. Dit kan uiteraard heel goed werken, maar het is slim dat Cardano dit op een andere manier aanpakt. Het team van Cardano gebruikt voor het ontwikkelen van het netwerk dezelfde nauwgezette aanpak die gebruikt wordt om bepaalde banksystemen te ontwikkelen. Dat zorgt er volgens dit team voor dat er steeds meer mogelijkheden zijn met de blockchain van Cardano. Het is de bedoeling dat het in de toekomst mogelijk is om met miljoenen mensen tegelijk gebruik te maken van dApps die draaien op de blockchain van Cardano.

Mensen toegang tot financiële diensten bieden

Er zijn landen waarin mensen wonen die om verschillende redenen geen toegang hebben tot normale financiële diensten zoals wij dat hebben. Voor deze mensen kunnen cryptomunten een uitkomst zijn. Door te gaan handelen in cryptomunten kunnen deze mensen zichzelf uit de financiële problemen helpen. Het netwerk van Cardano zou er in de toekomst voor moeten zorgen dat veel van deze mensen de mogelijkheid hebben om op een eerlijke manier te handelen op de blockchain. Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor mensen geen toegang hebben tot bepaalde financiële diensten. 

Aparte blockchain

De blockchain die door ADA wordt gebruikt, is anders dan de meeste andere blockchains. Dat komt doordat deze blockchain uit verschillende lagen bestaat. Op dit moment is de eerste laag al klaar en volledig in gebruik. Deze laag maakt het voor gebruikers van het netwerk mogelijk om ADA van de ene wallet naar de andere te verzenden. De methode die hiervoor wordt gebruikt lijkt erg veel op de methode die Ethereum voor ditzelfde proces gebruikt. Dit is ook één van de redenen dat veel mensen vinden dat ADA veel weg heeft van de cryptomunt van Ethereum(Ether). 

Tweede laag

De tweede laag van de blockchain is op dit moment nog niet in gebruik. Daarom is het voor gebruikers van dit netwerk nog niet mogelijk om gebruik te maken van smart contracts. Deze laag is nog in ontwikkeling en daarom is de kans aanwezig dat de waarde van ADA gaat stijgen wanneer deze laag helemaal klaar is. Dat komt doordat er dan veel meer mogelijheden zijn voor gebruikers van deze blockchain. Dit zou als gevolg kunnen hebben dat de waarde van deze cryptomunt gaat stijgen. Wanneer er meer mogelijkheden zijn op dit netwerk, is het een logisch gevolg dat steeds meer mensen hier gebruik van gaan maken. 

Vergelijking met Ethereum

Cardano wordt vaak vergeleken met Ethereum. Dat heeft verschillende redenen. Zoals eerder genoemd lijkt de manier waarop gebruikers transacties kunnen doen bij ADA veel op de Ether van Ethereum. Dat is een reden dat veel mensen deze vergelijking maken, maar er zijn nog meer gelijkenissen. Volgens veel mensen heeft Cardano een aantal voordelen ten opzichte van Ethereum. Het is goed om eens naar deze voordelen te kijken wanneer je de cryptomunt met Ethereum gaat vergelijken. Ook als je overweegt om in één van deze cryptomunten te investeren is het van belang om goed deze verschillen te kennen. 

Schaalbaarheid

Schaalbaarheid is erg belangrijk voor het succes van een cryptomunt. Dat komt doordat een cryptomunt die niet schaalbaar is weinig kans van slagen heeft op de wereldmarkt. Het is voor zo’n cryptomunt niet mogelijk om door veel mensen tegelijkertijd gebruikt te worden. Daarom is de schaalbaarheid van een cryptomunt van groot belang voor de kans van slagen van dit project. Op het gebied van schaalbaarheid heeft Cardano een groot voordeel ten opzicht van Ethereum. Dat komt door de manier waarop de blockchain van Cardano is ontwikkeld. 

Aanpassingen doen

Door de gelaagde manier waarop de blockchain van Cardano is opgebouwd, is het makkelijk om bepaalde aanpassingen te doen in het systeem. Dat is handig aangezien je hierdoor de wetten en regels die gelden op de blockchain kunt aanpassen aan het land waarin deze cryptomunt wordt gebruikt. Dit is iets wat niet mogelijk is bij Ethereum aangezien deze blockchain op een andere manier is opgebouwd. Beide projecten hebben als doel om een netwerk te maken waar bepaalde dApps op kunnen draaien. Voor de kans van slagen van zo’n project is het handig om makkelijk aanpassingen te kunnen doen. 

Regels en wetten

In ieder land gelden er andere regels en wetten omtrent het verhandelen van cryptocurrency en het gebruiken van een blockchain. Daarom is het erg handig dat het team van ontwikkelaars van Cardano de mogelijkheid heeft om bepaalde dingen aan te passen. Door de verschillende lagen wordt het mogelijk om gebruikers in verschillende landen gebruik te laten maken van dezelfde cryptomunt. Dat is zelfs mogelijk als zij in landen zijn waar andere regels gelden voor het verhandelen van cryptomunten. Dit komt allemaal door de wetenschappelijke aanpak die vooral gericht is op het oplossen van dit soort problemen. 

Consensus algoritme

Iedere cryptomunt maakt gebruik van een consensus algoritme. Dat is een algoritme wat zorgt voor de beveiliging van het netwerk en wat er voor zorgt dat de regels op het netwerk worden nageleefd. Cardano maakt gebruik van het proof-of-stake protocol. De mensen die gebruik maken van dit netwerk worden validators genoemd. Als je deel wilt nemen aan dit proces moet je ADA investeren in het netwerk. Dat is om aan te tonen dat iedereen die hier aan mee doet belang heeft bij het succes van het netwerk van Cardano. Dit is een goede manier om er voor te zorgen dat mensen hun best doen om het netwerk optimaal te benutten. 

Vergelijking met echt geld

Cardano is op dit moment niet te vergelijken met echt geld. Dat komt mede door het feit dat het netwerk nog niet af is. Daarom is het op dit moment nog niet mogelijk om gebruik te maken van smart contracts via de blockchain van Cardano. Als je Cardano wilt vergelijken met echt geld, moet je ook in je achterhoofd houden dat het doel van dit netwerk niet is om een valuta te worden, maar om een platform te creëren waarop mensen allerlei financiële apps kunnen gebruiken. Daarom is het niet relevant om het Cardano netwerk te vergelijken met echte valuta, dit is simpelweg niet te vergelijken. 

Kans van slagen

Veel experts denken dat Cardano een grote kans van slagen heeft ten opzichte van veel andere blockchain projecten. Dat komt door de wetenschappelijke benadering van het team achter Cardano. Zij richten zich op het vinden van problemen van de hedendaagse consumenten en willen op zoek gaan naar oplossingen voor deze problemen. Dit is een hele andere aanpak dan veel andere crypto-projecten. Daarom zijn er steeds meer mensen die hier toekomst in zien. Door het team van mensen die veel wetenschappelijke kennis en vaardigheden hebben achten veel mensen de kans van slagen van dit project vrij groot. 

Denk goed na voordat je investeert

Na het lezen van deze tekst zul je misschien wel het idee hebben dat je moet investeren in Cardano. Dat kan een goede keuze zijn, maar je moet er voor zorgen dat je alleen investeert op basis van je eigen onderzoek. Het is niet verstandig om zomaar alles van het internet voor waarheid aan te nemen. Als je van plan bent om bijvoorbeeld in Cardano te investeren, is het slim om eerst zelf onderzoek te doen naar de eigenschappen van dit project. Zo voorkom je dat je gaat investeren door een tekst op het internet terwijl je eigenlijk niet goed weet of alles wat in deze tekst staat wel waar is. 

Investeer alleen met geld wat je kunt missen

Het is van belang om goed na te denken voordat je investeert in cryptovaluta. Dat komt doordat je sowieso nooit moet investeren met geld wat je eigenlijk voor iets anders nodig hebt. Als je dat doet, is het risico aanwezig dat je dit geld verliest waardoor je in de financiële problemen komt. Dit wil je voorkomen en daarom is het van belang om enkel te investeren met geld wat je kunt missen. Het is dus niet slim om je volledige spaarrekening ineens te investeren in Cardano of een andere cryptomunt. Als je dit doet zijn de gevolgen van het verliezen van je geld veel te groot. 

Regelmatig investeren

Wanneer je op dit moment geen spaargeld hebt wat je kunt missen en daardoor niet kunt investeren in cryptomunten, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Het meest verstandige wat je kunt doen is proberen om je maandelijkse uitgaven zo veel mogelijk te verminderen. Het verschil met je normale maandelijkse uitgaven is als het ware extra geld wat je overhoudt. Dit geld kun je dan investeren in Cardano of een andere cryptomunt zoals Ethereum. Op deze manier voorkom je dat je financiële problemen krijgt wanneer je investering minder goed uitpakt en bovendien spreidt je zo de risico’s van de investering.

cardano 6

Risico’s spreiden

Het is slim om de risico’s van je investering zo veel mogelijk te spreiden. Dat kun je doen door altijd op een vast moment te investeren in een cryptomunt. Op die manier koop je deze cryptomunt steeds tegen een andere prijs. Daarom is je mogelijke verlies minder groot dan wanneer je al je cryptomunten in één keer koopt. Het is daarom ook als je genoeg geld beschikbaar hebt slim om niet alles ineens te investeren. Toch kan dit ook slim zijn als je denkt dat een cryptomunt op een lage koers staat waarvan je verwacht dat deze niet snel geëvenaard zal worden. 

Samenwerking met regelgevers

Een van de grootste voordelen van Cardano is het feit dat het mogelijk is om het netwerk plaatselijk aan te passen aan de regels en wetten die er op die plaats gelden. Daarom is dit netwerk bijvoorbeeld ideaal voor landen die liever niet willen dat er cryptomunten worden gebruikt. Dat komt doordat Cardano dan kan worden aangepast aan de wensen van de regering van dat land. Hierdoor heeft Cardano een voorsprong op veel andere projecten. Het is erg handig dat de ontwikkelaars van Cardano de mogelijkheid hebben om aanpassingen te doen aan het netwerk. 

Cardano vergelijken met Ethereum

Zoals eerder in de tekst genoemd worden Cardano en Ethereum vaak met elkaar vergeleken doordat er een aantal grote overeenkomsten zijn tussen de twee. Daarom is het voor beginnende investeerders ook slim om te kijken naar de verschillen tussen beide cryptomunten. Wanneer duidelijk is wat de verschillen tussen Cardano en Ethereum zijn, is het voor investeerders minder moeilijk om te kiezen waar zij in moeten investeren. Zij willen immers altijd investeren in een project waar de meeste potentie in zit. Daarom zijn investeerders eigenlijk altijd verschillende projecten met elkaar aan het vergelijken. 

Ethereum

Ethereum is het grootste smart contract netwerk van de wereld. Daarnaast is Ethereum ook de grootste altcoin van dit moment. De cryptomunt die bij Ethereum hoort is de Ether. Deze cryptomunt is de grootste cryptomunt op Bitcoin na. Het doel van het Ethereum netwerk is het creëren van de mogelijkheid om dApps te gebruiken op de Ethereum blockchain. Het moet voor de ontwikkelaars van deze apps zo eenvoudig mogelijk zijn om een dApp toe te voegen aan het netwerk. Deze dApps zijn er in het geval van Ethereum vooral op gericht om financiële toepassingen te kunnen verrichten. 

Het nut van dApps

Er zijn veel mensen die niet goed begrijpen waarom het handig is om gebruik te maken van dApps. Dat komt doordat zij niet goed begrijpen hoe deze applicaties werken. dApp staat voor decentralized app. Dit betekent dat het een applicatie is die volledig decentraal werkt. Er is dus geen centrale partij die toezicht houdt op wat er allemaal in deze app gebeurt. Wanneer je gebruik maakt van een normale app op je smartphone maak je gebruik van de server van deze app. Deze server wordt centraal beheerd waardoor er altijd mensen zijn die kunnen meekijken met wat jij doet. 

Ether

De cryptomunt die gekoppeld is aan het netwerk van Ethereum is de Ether. Deze cryptomunt heeft anders dan bitcoin niet het doel om ooit onze huidige valuta te vervangen. Een systeem als dat van Ethereum heeft een cryptomunt nodig als een soort van brandstof. De gebruikers van het netwerk moeten transactiekosten betalen. Deze transactiekosten moeten worden betaald in Ether en daarom is het van belang om een eigen cryptomunt te hebben wanneer je een systeem als dat van Ethereum wilt laten werken. Eigenlijk is dat ook de reden dat Cardano een eigen cryptomunt heeft. 

Algoritme

Ethereum maakt op dit moment gebruik van een ander consensus algoritme dan Cardano. Waar Cardano gebruik maakt van het proof of stake algoritme, maakt Ethereum nu nog gebruik van het proof of work consensus algoritme. Dat is hetzelfde algoritme als bitcoin gebruikt. Op termijn is Ethereum van plan om over te stappen op het proof of stake algoritme. Dat komt doordat dit algoritme veel minder belastend is voor het milieu. Het algoritme wat bitcoin gebruikt, maakt het mogelijk om deze cryptomunt te minen. Dit is ook bij Ethereum mogelijk. 

Minen

Het minen van cryptomunten kan een zeer winstgevende bezigheid zijn. Dat komt doordat je je computer aan het werk kunt zetten om jouw cryptomunten te verdienen. Bij het proof of work algoritme wordt om de zoveel tijd een nieuw blok aangemaakt. Dit blok moet worden versleuteld door een computer. Iedere miner probeert zijn computer dit blok te laten versleutelen. Daarvoor moet de computer een soort complexe rekensom oplossen. Alle computers die proberen te minen zijn tegelijkertijd bezig met het oplossen van deze som. Dit kost uiteraard erg veel energie.

Energie

Wanneer je een cryptomunt die net als Ethereum gebruik maakt van het proof of work algoritme probeert te minen, kun je niet ieder blok valideren. Dat komt doordat ieder blok slechts door één computer kan worden gevalideerd. Daarom zijn alle andere computers die bezig waren met het oplossen van deze complexe som voor niets bezig geweest. Hierdoor wordt het grootste deel van de stroom die nodig is om Bitcoin en Ethereum te minen eigenlijk verspild. Dat zorgt er voor dat er over de hele wereld veel stroom wordt verspild door het minen van cryptomunten als Ethereum of Bitcoin.

Bitcoin minen

Het minen van Bitcoin kost ontzettend veel stroom. De miners van Bitcoin bevinden zich over de hele wereld. Daarom is het lastig om te zeggen hoeveel stroom er precies verbruikt wordt voor het valideren van de nieuwe blokken op deze blockchain. Wel is bekend dat de meeste mining farms in China te vinden zijn. Dat is een land waar de meeste stroom op een zeer vervuilende manier wordt opgewekt. Dit betekent dat het minen van Bitcoin de natuur wereldwijd veel schade toebrengt. Dat is ook de reden dat Ethereum van plan is om over te stappen op het proof of stake protocol.

Verandering van protocol

Dat Ethereum het protocol wil veranderen van proof of work naar proof of stake is een slimme zet. Ethereum wordt een stuk schaalbaarder wanneer het consensus algoritme is veranderd. Cardano heeft op dit gebied wel een voorssprong op Ethereum. Dat komt doordat Cardano al vanaf het begin gebruik maakt van het proof of stake protocol. Daarom hoeft Cardano niet meer de transitie te maken naar een ander consensus algoritme. Dit voordeel heeft Cardano doordat Cardano later is begonnen dan Bitcoin en Ethereum. Zij hebben gezien dat het slimmer is om proof of stake te gebruiken. 

Hoge transactiekosten

Het is voor veel traders erg belangrijk dat een cryptomunt geen hoge transactiekosten heeft. Dat is logisch aangezien je op die manier minder kosten maakt wanneer je een cryptomunt koopt of verkoopt. Hoe lager de transactiekosten zijn, hoe aantrekkelijker een cryptomunt is voor traders. Daarom is het voor Ethereum een groot probleem dat de transactiekosten van de cryptomunt de afgelopen tijd flink zijn toegenomen. Dat komt door de toenemende aandacht voor Ethereum. Op dit moment is Cardano daarom dus in het voordeel ten opzichte van Ethereum.

Trage ontwikkeling

Sommige mensen vinden dat Cardano traag is met het ontwikkelen van nieuwe onderdelen van de Blockchain. Het kost bij Cardano meer tijd om aanpassingen te doen omdat alles op een zorgvuldige manier wordt gedaan. Bij Cardano wordt gebruik gemaakt van een heel andere aanpak en daarom kost het doen van aanpassingen meer tijd dan bij andere blockchain projecten. Dit kun je zien als een nadeel aangezien het lang duurt voordat er veranderingen in het netwerk worden doorgevoerd. Toch is het goed dat het team achter Cardano op een zorgvuldige manier te werk gaat bij het doen van verbeteringen aan het netwerk. 

Goguen

In 2021 kunnen we een grote update van Cardano verwachten. Deze update staat bekend als Goguen. Het doel van deze update is het activeren van de smart contract-functionaliteit. Dat betekent dus dat de tweede laag als het ware wordt geactiveerd. Naast het maken van smart contracts, wordt het voor projecten ook mogelijk om hun eigen tokens aan te maken. Dit is een grote upgrade van het Cardano netwerk. Daarom kijken veel mensen met hoge verwachtingen uit naar maart 2021 wanneer deze update gepland staat. Als dit allemaal volgens plan gaat, kan dat een grote stijging van de waarde van Cardano veroorzaken. 

Programmeertaal

Cardano lanceert met de update ook zijn eigen programmeertaal. De naam van deze programmeertaal is Cardano Plutus. Naast het introduceren van zijn eigen programmeertaal, is Cardano ook van plan om het mogelijk te maken om andere programmeertalen te gebruiken. Ethereum gebruikt maar één programmeertaal genaamd Solidity. Niet iedereen kan hiermee omgaan en daarom probeert Cardano het mogelijk te maken om ook andere programmeertalen te gebruiken. Op die manier wordt de drempel voor ontwikkelaars om Cardano te gebruiken zo laag mogelijk. 

ERC-20 converter

Cardano wil ontwikkelaars verleiden om over te stappen van Ethereum naar Cardano. Dat proberen zij niet alleen door het mogelijk te maken om verschillende programmeertalen te gebruiken, maar ook met de zogenaamde ERC-20 converter. Hiermee richt Cardano zich direct op Ethereum projecten. De ERC-20 converter maakt het namelijk mogelijk om ERC-20 tokens over te hevelen naar Cardano. Dit zijn tokens die zijn gebaseerd op het Ethereum netwerk. Op deze manier wordt het voor Ethereum projecten erg gemakkelijk om over te stappen naar Cardano.

Toekomst

Het is lastig te zeggen wat voor effect de ERC-20 converter zal hebben op de toekomst van Cardano en Ethereum. Voor Ethereum projecten is het heel eenvoudig om over te stappen naar Cardano, maar dat betekent niet per se dat zij dit ook gaan doen. Daarom is het nog afwachten om te zien of Cardano projecten gaat afpakken van Ethereum. Het is moeilijk te voorspellen wat de toekomst zal brengen voor beide cryptomunten. Sommige mensen verwachten dat Cardano op termijn groter zal worden dan Ethereum. Toch staat Ethereum op dit moment erg sterk qua bekendheid en populariteit. 

Verwachting voor de toekomst

Als je door deze tekst overweegt om te gaan investeren in Cardano, is het van belang om hier zelf ook nog onderzoek naar te doen. Het is niet slim om volledig te vertrouwen op informatie uit teksten van het internet. Je vertrouwt er dan op dat de schrijver van de tekst goed onderzoek heeft gedaan terwijl je dit helemaal niet zeker weet. Het is van belang om altijd zelf uitgebreid onderzoek te doen als je overweegt om te investeren in een cryptomunt. Zo investeer je doordat jij er zelf van overtuigd bent dat dit een goede investering is en niet omdat iemand die een tekst schrijft dat vindt. 

Toekomst van Ethereum en Cardano

Het is moeilijk te zeggen wat de toekomst in petto heeft voor zowel Ethereum als Cardano. De afgelopen tijd is vooral Cardano hard aan het stijgen. Bovendien zal dit jaar de smart contract functie van Cardano worden toegevoegd waardoor de aandacht voor dit project verder kan groeien. Dit is een indicatie voor een rooskleurige toekomst van Cardano, maar dit weet je natuurlijk nog lang niet. De kans is uiteraard ook altijd aanwezig dat het op niets uitloopt en dat de aandacht voor dit project af zal nemen. Het blijven cryptomunten en die zijn nou eenmaal onvoorspelbaar. 

cardano 7

Voordeel voor Cardano

Tijdens het ontwikkelen van de blockchain heeft Cardano een groot voordeel gehad ten opzichte van de ontwikkelaars van Ethereum. Dat komt doordat Cardano een zogenaamde derde generatie blockchain is. Zo worden blockchains genoemd die na de ontwikkeling van Ethereum en Bitcoin tot stand zijn gekomen. Daarom kon het team achter Cardano leren van de fouten die zijn gemaakt bij het ontwikkelen van eerdere cryptomunten. Dit is een groot voordeel aangezien je hierdoor in minder tijd veel meer ontwikkelingen kunt doorvoeren. 

Groeiende DeFi-markt

Veel mensen verwachten dat Cardano in de toekomst hoge ogen zal gooien. Dit heeft er mee te maken dat de DeFi-markt groeiende is. DeFi is de afkorting van decentralized finance. Cardano is een geschikt project omdat ontwikkelaars hun eigen tokens kunnen ontwikkelen. Daarom zien veel mensen toekomst in dit project. Ethereum is echter als merk vele malen groter en bekender dan Cardano. Het staat samen met Bitcoin op een voetstuk als grootste cryptomunten. Daardoor kan het zelfs voor een veelbelovend project als Cardano erg lastig zijn om Ethereum van de troon te stoten als op één na grootste cryptomunt.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.