Wat maakt Cardano (ADA) anders dan andere coins in 2021?

Cardano ADA

De afgelopen zijn er veel nieuwe mensen de cryptocurrency ingestapt. De reden hiervoor loopt sterk uiteen. Zo stapt de ene in de crypto om snel rendement te halen, terwijl de ander gelooft in de projecten die achter een coin zitten. Wereldwijd zijn er enkele coins die een groot gedeelte van de marketcap bezetten. Zo heb je de Bitcoin, Ethereum, maar ook Cardano. Cardano wordt gezien als de opvolger van Ethereum en wekt bij steeds meer investeerders interesse. Maar wat maakt cardano zo uniek en waarom kiezen investeerders voor deze coin?

Wat is Cardano?

Cardana is een coin die werkt op basis van de blockchain-technologie. Net als bij andere coins is het de bedoeling dat er geen centrale instelling achter zit. Het bijzondere van deze coin is dat het ontwikkelt is door een voormalig Ethereum CEO. Charles-Hoskinson leidt dit project samen met een team experts. Het project is in leven geroepen in 2015 en is sindsdien erg populair. 

Wat is het verschil tussen ADA en Ethereum

Rondom Ethereum is er de afgelopen tijd veel nieuws naar buiten gekomen. Zo hebben zij te maken gehad met een lek en is er een Ethereum 2.0 ontwikkelt. Cardano wordt gezien als een smart contract platform alleen met een sterkere beveiliging. Cardano is een blockchain-project dat berust op wetenschappelijke kennis. De overeenkomst tussen Cardano en Ethereum is dat ze het beiden voor bedrijven mogelijk willen maken om dApps te laten draaien.

Hoe is Cardano opgebouwd?

ADA bestaat uit twee lagen. Het gaat hierbij om de Cardano Settlement Layer en Cardano Computation Layer. Het is hierbij de bedoeling dat de smartcontracts worden gescheiden van de transacties binnen de blockchain.  Cardano Settlement Layer wordt gezien als de eerste laag van Cardano en heeft ten opzichte van de Bitcoin enkele voordelen. 

De tweede laag van Cardano is de Cardano Computation Layer. Hierin wordt bepaalde informatie over de transacties als het ware bewaard. Het is een berekeningslaag die los staat van de CSL maar deze wel aanvult. Deze technologie maakt het voor erg veel bedrijven interessant om de coin te gebruiken. 

Wat bepaalt de koers van deze coin?

ADA is de afgelopen maanden enorm in waarde toegenomen. Zo is de coin 2000% in waarde gestegen en hebben holders hier veel geld mee verdiend. Wat betreft de koers is het erg lastig om te voorspellen welke kant het opgaat. Zo is het afhankelijk van diverse zaken en heeft het nieuws een grote impact op de waarde van de koers.

Cardano ADA

De afgelopen tijd is er veel positief nieuws over de coin naar buiten gekomen en dat heeft de waarde flink doen laten toenemen. Toch is het mogelijk dat er een correctie plaatsvindt en de coin een gedeelte van de waarde verliest. Wanneer je kijkt naar de lange termijn, dan is de coin zeker veelbelovend. In de agenda van Cardano staan nog diverse updates op de planning. 

Waar kan je Cardano kopen?

Er zijn diverse redenen om geld te investeren in Cardano. Wanneer je wilt beschikken over ADA, kun je bij verschillende platforms terecht. Het hangt er hierbij onder andere vanaf in welke mate je wilt kunnen traden. Daarnaast is het ook mogelijk om met een hefboom te werken.

ADA traden met een hefboom

Een mogelijkheid om rendement te behalen op Cardano is door te traden met een hefboomwerking. Hierbij schat je in of de waarde van de koers toe gaat nemen of gaat dalen. Door gebruik te maken van een hefboom beschik je over een groter bedrag om mee te investeren. Wanneer de waarde toeneemt en je dit had voorspelt, krijg je een hoger rendement. Houd er hierbij wel rekening mee dat je ook sneller je investering kwijtraakt. Het is dan ook af te af te raden om hieraan te beginnen zonder enige kennis of ervaring.

Investeer alleen geld in Cardano als je dit voor een langere periode kunt missen

Wanneer je gelooft in het project van Cardano kan het slim zijn om hierin te investeren. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de volatiliteit. Het kan dan ook gebeuren dat je investering erg in waarde afneemt. In sommige gevallen kan het jaren duren voordat de waarde weer op het oorspronkelijke niveau zit. Investeer daarom alleen geld dat je voor een langere periode kunt missen. Dit brengt je in een voordelige positie en levert bovendien een hoop minder stress op. 

Houd het nieuws in de gaten

Indien je geld wilt investeren in ADA is het sterk aan te raden om het crypto nieuws nauw in de gaten te houden. Het nieuws speelt namelijk een bepalende rol in de waarde van de coin. Door hier goed op in te spelen kun je ervoor zorgen dat je met hetzelfde geld uiteindelijk meer coins krijgt. Houd er wel rekening mee dat hier ook risico’s aan verbonden zitten en je op deze manier ook juist coins kunt verliezen. 

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.