BTC Direct review

BTC Direct

Een van de grotere spelers op het gebied van cryptovaluta is BTC Direct. In deze BTC Direct review bekijken we samen met jou of deze service bij jou past. BTC Direct is mogelijk geschikt voor je als op zoek bent naar een Nederlandse intermediar tussen aan- en verkoop van cryptocurrency. Het platform is gevestigd in Nijmegen en valt daardoor onder de Nederlandse wetgeving.

Deze BTC Direct review neemt het concept en de ideeën onder de loep. Voor deze review is de service niet uitgeprobeerd, maar is er werk verricht om alle informatie op een rij te krijgen rondom deze service. We hebben verschillende gebruikerservaringen onder de loep genomen, zelf vragen gesteld en de antwoorden hiervoor onderzocht.

Er is gefocust op het beantwoorden van zoveel mogelijk vragen rondom BTC Direct. Uiteindelijk moet dit helpen inschatten of BTC Direct wel of niet bij jou past wanneer je van plan bent om in bitcoin te investeren.

Wat is BTC Direct?

BTC Direct is één van de grootste spelers van Nederland. Door velen wordt het als een betrouwbaar bedrijf aangemerkt. Het bedrijf bestaat pas sinds 2013, maar heeft sindsdien al duizenden transacties op haar naam staan. Via het platform is het eenvoudig om bitcoins te verhandelen. Je kunt deze kopen en verkopen. Dit gebeurd sneller dan de meeste mensen zich voor kunnen stellen.

Zo snel dat het Nederlandse bedrijf ook in Europa een naam heeft opgebouwd. Het bedrijf is legitiem en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Je kunt er vijf verschillende soorten bitcoin verhandelen. Die soorten bitcoin zullen we later nog even onder de loep nemen. Vele klanten gingen je voor in het handelen in deze munteenheden. Op het moment is BTC Direct één van de marktzetters.

Is BTC Direct betrouwbaar?

Door velen wordt BTC Direct gezien als één van de meest toonaangevende leveranciers van Europa. De fees (die later in deze BTC Direct review nog wat dieper worden toegelicht), laten wel zien dat BTC Direct veel aanzien heeft binnen de financiële wereld. Dit bedrijf vraagt vrij hoge bedragen en weet deze ook te kunnen vragen, omdat mensen bereid zijn voor de service te betalen.

Hoe werkt het?

Iets wat even duidelijk moet worden benadrukt, is dat BTC Direct geen exchange is, maar een broker. Via de service moet het makkelijk worden gemaakt om cryptovaluta te kopen en te verkopen. Dit gebeurd simpelweg via iDEAL of creditcard. Hier ligt het verschil met een exchange, die in de meeste gevallen geen euro’s, dollars of andere niet-cryptovaluta accepteren.

De service moet het uitwisselen van geld voor crypto geld, of crypto geld voor geld versoepelen. Jij spreekt in dit geval de broker (BTC Direct) via de website aan, dan wordt er een order geplaatst bij een exchange. Dat resulteert in munten. Die moet je weer in een wallet, oftewel je digitale portemonnee, bewaren. Hierin is BTC Direct vergelijkbaar met andere brokers die je makkelijk willen laten handelen.

Zij willen als tussenpersoon mensen helpen die niet de kennis in huis hebben, maar toch potentie zien in de verschillende digitale crytovaluta.

Bitcoin omzetten in harde euro’s

Via BTC Direct is het mogelijk om je cryptovaluta om te laten zetten in euro’s. Wel zo makkelijk, want met cryptovaluta kun je vooralsnog nog niet op heel veel plekken in de normale samenleving betalen. Dit moet erg eenvoudig verlopen. Uiteindelijk koop je of verkoop je valuta via BTC Direct. Hiervoor is weinig technische kennis nodig.

Wanneer je deze laat omzetten in geld, dan word dit via een bankoverschrijving geregeld. Waar je dan rekening mee moet houden, is dat het bedrag wat BTC Direct je deelt een schatting is van het bedrag wat je in euro’s zal ontvangen. Het uiteindelijke bedrag wat je ontvangt kan wat anders uitvallen, want dit is afhankelijk van de koers. Deze kan tussen de transactie door veranderen.

Wat BTC Direct in die situatie voor jou doet, is tussenpersoon spelen. De coins die jij in je transactie aan hebt gegeven worden door BTC Direct verhandeld op de beurs. Daarna krijg je een definitieve prijs te horen, de coins worden verhandeld en je hebt je digitale valuta om kunnen zetten in harde poen. Een transactie kan al binnen enkele minuten verlopen. In theorie moet je dus heel snel klaar ermee zijn.

Wat is BLOX?

BTC Direct bied de optie om overal te handelen in cryptovaluta. Dit gebeurd via een app. Er kan binnen 60 seconden worden gerolen doormiddel van de nieuwste app voor iOS en Android. Hiervoor introduceert BTC Direct BlOX. Dit wordt gepromoot als de alles-in-één crypto app. Het doel is dat je zelf cryptovaluta kunt verhandelen zonder alle technische kennis in pacht te hebben. Lekker makkelijk dus!

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van die service start je met 5 euro gratis starttegoed. Hiervoor heeft BTCDirect de promocode BTCDIRECT vrijgegeven. Het is onduidelijk hoe lang deze code geld blijft, maar vooralsnog is het een leuke om te onthouden als je toch al overwoog om BTCDirect in gebruik te gaan nemen.

Vier simpele stappen in de app

De app moet het mogelijk maken om in vier simpele stappen te handelen. Uiteindelijk belooft BTC Direct dat je al binnen 2 minuten (inclusief die 60 seconden transactietijd), je favoriete coin in je bezit kunt hebben. Daarvoor moet je de app downloaden, vervolgens een account aanmaken, je tegoed opwaarderen en dan volgt de vierde stap: het worden van een crypto-eigenaar door je geld om te zetten in een cryptovaluta naar keuze.

Uiteindelijk zullen we later nog meer vertellen over de verschillende valuta die via BTC Direct mogelijk zijn. Zo zijn er vijf cryptovaluta beschikbaar, met mogelijk uitbreidingsopties in de toekomst. Dit laatste is vooralsnog daarentegen nog niet niet het geval. Het aanbieden van zoveel mogelijk valuta sluit goed aan op de doelen van BTC Direct. Zij willen bitcoin zo groot mogelijk maken en het voor mensen zo makkelijk mogelijk maken om erin te investeren.

BTC haar missie

BTC is een bedrijf wat sinds 2013 bestaat. Het team bestaat uit 30 professionals die allemaal de filosofie van Satoshi Nakamoto naleven. Dit is het geniale brein achter de bitcoin. Uiteindelijk willen zij ervoor zorgen dat bij het handelen koper en verkoper elkaar niet leren kennen. Je hoeft bij hen geen persoonlijke gegevens achter te laten. Er is geen sprake van censuur. Een betaling kan dus niet worden tegengehouden, behalve dan door BTC Direct als ze niet langer je broker willen zijn.

De makers streven deze basisprincipes na, omdat ze zijn geïnspireerd door de bankencrisis van 2008. Ze zagen alles instorten en verloren enigszins wat vertrouwen in de huidige monetaire systemen. Net als Satoshi Nakamoto, staan zij achter de bitcoin en leven zij naar een gedecentraliseerd en transparant betaalsysteem toe. BTC Direct wil producten leveren die bij dit toekomstbeeld horen. Hierdoor richten ze zich veel op de bitcoin. Het aankopen van bitcoin moet zo makkelijk mogen worden gemaakt. De rest van de BTC Direct review kijkt of dit lukt.

Hoe lang duurt verificatie

Het is per wet verplicht om als crypto bedrijf te weten met wie je zaken doet. Daarvoor worden controles uitgevoerd. Het ene bedrijf doet die controles grondiger dan de andere. BTC Direct zal, zeker naarmate je meer en meer wil handelen, wel de nodige dingen opvragen van klanten. Op die manier moet worden gecontroleerd of jij met goede bedoelingen gebruik maakt van het platform. Dit is allemaal in leven geroepen om witwassen te voorkomen of te zorgen dat er geen terrorisme wordt gefinancierd door het verhandelen van de crypto-valuta.

Voordat je gebruik kunt maken van BTC Direct moet je eerst verifiëren dat je geen oplichter bent. Dit gaat via een heel proces, wat ervoor moet zorgen dat deze cryptoservice betrouwbaar blijft. Door de wetgeving moet sowieso de koper worden gecontroleerd. Dit zorgt ervoor dat de verkopende partij zekerheid heeft over de partij die van hem of haar wil kopen.

Omdat alles anoniem gebeurd (je weet niet wie de koper of verkoper is), is het extra fijn om te weten dat een service als BTC Direct zoveel stappen aanbied ter verificatie. Je wilt immers wel met betrouwbare mensen zakendoen!

Hoeveel kun je verhandelen?

In principe kun je bij BTC €100 uitgeven aan cryptocurrency zonder jezelf te verifiëren. Mocht je meer willen verhandelen dan zijn er andere stappen nodig, afhankelijk van hoeveel je wil verhandelen. Wil je relatief weinig verhandelen, dan is het proces eenvoudig. In principe kun je best laag instappen. Wil je enorme bedragen over de toonbank smijten, dan zul je eerst flink wat controles van BTC Direct succesvol moeten doorlopen.

Hogere bedragen verhandelen

Bij een bedrag van meer dan honderd euro, wordt er eerst een zgenaamde KYC afgenomen. Dit staat voor Know Your Customer en is er volledig op ingericht om de veiligheid aan de koper te kunnen bieden. Het is niet ongebruikelijk en in vrijwel de hele financiële sector wordt het gedaan.

De test sluit minderjarigen uit en zorgt ervoor dat mensen met een crimineel verleden worden buitegesloten. Ook kom je er niet in als er eerder al een aantekening is gemaakt dat je op enig moment fraude hebt gepleegd. Om dit te voorkomen moet je een kopie van je ID sturen en een ID selfie maken (Selfie waarbij jij je ID vasthoud). De verwerking hiervan kan enkele uren duren, afhankelijk van hoe druk het bij BTC Direct is. Ga er maar even vanuit dat je de dag erop sowieso al wel aan de slag kunt.

Uiteindelijk krijg je een bestedingslimiet van duizend euro per dag. Een flink bedrag, maar voor sommigen mogelijk nog niet voloende. Wil je meer verhandelen dan zul je een kort videogesprek moeten inplannen met iemand van het bedrijf. Tevens moet jij je woonadres laten verificeren.

Na dit traject heb je een bestedingslimiet van tienduizend euro. Het is mogelijk om nog hoger op te schalen, maar de processen daarvoor zijn onbekend. Het is in ieder geval duidelijk dat je dan eerst contact op moet nemen met de helpdesk en dat er daarna wel meer informatie volgt over wat er mogelijk is.

Welke coins bied BTC Direct aan

Op BTC Direct hoef je niet zelf ingewikkelde exchanges te plaatsen. Via het platform worden kopers en verkopers automatisch al bij elkaar gebracht, waardoor veel zwaar werk uit je handen word genomen. Het is mogelijk om te betalen via iDEAL en Bancantact. Dit betekend dat je al heel snel kunt beginnen met het inkopen van je digitale coins. Uiteindelijk bied BTC Direct een grote hoeveelheid verschillende munten aan. Denk aan de Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash, Ripple Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC).

Het ziet er naar uit dat de service in de toekomst nog meer digitale valuta toe gaat voegen, maar vooralsnog is dit niet het geval. Welke valuta je ook koopt, BTC Direct handelt voor je maar bewaard de valuta niet zelf. Je hebt dus wel een digitale portemonnee nodig om al je cryptovaluta op te kunnen slaan. Hiervoor heb je nog een eigen unieke wallet nodig.

Om die wallet te vullen kun je betalen met iDEAL, Bancontact, bankoverschrijving en credit card. Wanneer je voor een bankoverschrijving kiest word de cryptovaluta pas uitbetaald op het moment dat BTC Direct de bankoverschrijving heeft ontvangen.

Je kunt niet via BTC Direct zelf een wallet aanschaffen. De dienst is van mening dat iedereen alle cryptovaluta veilig en eerlijk in eigen beheer moet kunnen doen. Uiteindelijk moet alles goed verlopen.

Fees betalen bij BTC Direct

Het kost geld om gebruik te maken van de service. Uiteindelijk zul je over al je transacties een bepaalde fee betalen. Welk bedrag je moet betalen hangt af van het bedrag wat je verhandeld en de cryptovaluta die je aanbied of verkoopt. Uitendelijk word hier een bepaald percentage vanaf gesnoept. Hieronder vind je een overzicht om welke percentage het bij BTC Direct gaat.


Aankoop
Verkoop
Bitcoin2%1%
Litecoin3%2%
Ether3%2%
Bitcoin cash3%2%
Ripple3%2%
  

Mogelijk kunnen deze percentages in de toekomst veranderen. Het is dan ook raadzaam om altijd de meest recente percentages op te zoeken. Een compleet overzicht van de kosten is te vinden op de website van BTC Direct. Bekijk hier een overzicht van alle kosten: https://btcdirect.eu/nl-nl/contact

BTC Direct is niet goedkoop. Het is mogelijk één van de duurste brokers van heel Nederland. Toch heeft BTC Direct veel tevreden klanten die met enige regelmaat aankopen en verkopen van cryptovaluta doen. Juist doordat het bedrijf zoveel tevreden klanten heeft, weet het dat het die hoge bedragen wel kan vragen. Vooralsnog lijken vaste klanten bereid om ervoor te blijven betalen.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.