Waarom biedt blockchain mogelijkheden in 2021?

Blockchain 2021

Een aantal jaar geleden was de blockchain dagelijks in het nieuws. Vervolgens is het jarenlang stil gebleven rondom de blockchain en leek er weinig interesse in te zijn. De afgelopen maanden is de blockchainmarkt weer flink toegenomen en zijn ook grote bedrijven erin gaan investeren. Toch blijft het voor veel mensen alsnog een raadsel wat de blockchain nu precies is.

Een briljante uitvinding

Sinds de uitvinding van het internet is de blockchain een van de grootste innovaties. Erg veel bedrijven zien er tegenwoordig mogelijkheden in en investeren er dan ook geld in. De blockchain maakt het mogelijk om transacties en data op een efficiënte maar ook veilige manier op te slaan.

De blockchain wordt gezien als een innovatieve database waarin miljarden transacties plaatsvinden. De transacties verschillen van geldtransacties tot het delen van belangrijke gegevens. Hierbij kun je denken aan diploma’s en contracten.

De keten is onkraakbaar

Een erg groot voordeel van de blockchain is dat het niet te kraken is. Zo wordt alle informatie versleuteld en opgeslagen in de blockchain. Een erg bekende coin die berust op blockchain is de Bitcoin.

De blockchain kan gezien worden als ontelbaar veel blokjes met informatie die gekoppeld zitten aan voorgaande blokjes. Hierdoor ontstaat er een onkraakbare en veilige informatieketting.

Geen centraal netwerk

Een groot voordeel van de blockchain is dat er geen centraal netwerk achterzit. Hierdoor is het systeem vele malen veiliger en niet afhankelijk van een besturende partij. De gebruikers houden toezicht op elkaar en ontdekken het snel wanneer er iets mis gaat.

Blockchain 2021

Is de blockchain de toekomst?

Steeds meer mensen beginnen erin te geloven dat de blockchain de toekomst is. Dit omdat het een open technologie is en voor diverse toepassingen kan worden ingezet. De blockchain kan erg divers worden ingezet waaronder het beheren van contracten. Naast dat het voor bedrijven een uitkomst kan bieden, kan het ook gebruikt worden in de zorg. Zo kunnen patiëntgegevens eenvoudig veilig worden opgeslagen

Het kost veel stroom

Een nadeel van de blockchain is dat er veel rekenkracht nodig is om het systeem draaiende te houden. Het onderhouden van dit systeem kost daarom erg veel energie. Op dit moment is het aantal transacties nog beperkt, maar wanneer dit in de toekomst zal groeien is het stroomverbruik bizar hoog. Op dit moment verbruikt de blockchainketen al net zo veel stroom als heel Zwitserland

Veel bedrijven accepteren betalingen met Bitcoins

Verschillende bedrijven accepteren tegenwoordig betalingen met Bitcoins. Een groot voorbeeld hiervan is Tesla. Elon Musk heeft meerdere keren laten weten dat hij gelooft in de blockchain en het daarom voor klanten mogelijk maakt om te betalen met Bitcoins. Daarnaast heeft hij zelf ook fors geïnvesteerd in de Bitcoin en het zelfs even gepromoot. Doordat Elon Musk aangaf hier gebruik van te maken, zijn erg veel mensen deze hype gaan volgen. Hierdoor is de Bitcoin qua waarde gestegen naar een hoogtepunt van 60.000 euro.

Regelgeving ontbreekt op veel plekken nog

Een probleem waar de cryptocurreny al jaren mee te maken heeft, is dat veel landen de cryptocurrency nog niet erkennen. Er is dus geen regelgeving en dat blokkeert de markt enigszins. Naast dat veel landen er geen regelgeving voor hebben, zijn er ook enkele landen die een verbod leggen op de blockchain. India is een van de landen die dit momenteel overweegt.

cryptooo

Bezit en mening cryptocurrency verboden in India

Volgens diverse geruchten is India momenteel bezig met een wetgeving die ervoor zorgt dat het minen en het in het bezit hebben van cryptocurrency illegaal maakt. Volgens de geruchten zouden bezitters nu zes maanden de tijd hebben om de coins te verkopen.

Het wetsvoorstel is momenteel nog niet openbaar gemaakt, maar dit zal op korte termijn wel gebeuren. Indien men deze wet overtreedt, volgen er strenge sancties.

Heeft een verbod in India veel invloed op de markt?

Veel mensen gaan ervan uit dat een verbod op cryptocuccrency in India grote gevolgen heeft voor de markt. Toch zijn de gevolgen hiervan redelijk beperkt omdat er in India maar zo’n 8 miljoen mensen zijn die actief zijn in de cryptocurrency. De totale waarde van deze groep wordt geschat op 1,2 miljard.

Het verbod geldt voornamelijk voor private cryptomenten. Hierbij kun je denken aan Ethereum en de Bitcoin. Wat betreft de blockchain zelf ziet India hier wel degelijk voordelen in. Zo hebben zij laten weten mogelijk een eigen cryptomunt te laten ontwikkelen. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren moet nog blijken.

Geld verdienen met cryptocurrency

Wereldwijd zijn er erg veel mensen rijk geworden door te handelen met cryptocurrency. Zo was de Bitcoin jaren geleden minder dan een euro waard en zijn er bizar hoge rendementen behaalt. Daarnaast zijn er ook mensen die dagelijks handelen in de cryptomunten en daar veel geld mee verdienen. Om hier geld mee te verdienen is het wel belangrijk dat je op de hoogte bent van een aantal zaken.

Een volatiele markt

De markt van de cryptocurrency is erg volatiel. Dit maakt het zowel interessant als riskant om erin te investeren. De ene dag kan de waarde van een cointreau namelijk 20% hoger/lager liggen dan de dag ervoor. Wanneer je jouw spaargeld hierin investeert en de koers met 20% daalt, is dat toch erg schrikken. Het is daarom sterk aan te raden om alleen geld te investeren in de cryptocurrency wat je in ieder geval op de korte termijn niet nodig denkt te hebben. Ga hier verstandig mee om en voorkom stressvolle situaties.

Geld verdienen met daytraden

Een manier om geld te verdienen met de cryptocurrency is door te daytraden. Met daytraden ben je continu bezig met het behalen van rendement. Dit kan zijn door de coins continu te kopen en verkopen. Door dit op een strategische manier te doen en goed in te spelen op de volatiele markt kun je erg veel geld verdienen. Daarnaast kun je ook erg snel veel geld verliezen. Het blijft daarom erg riskant.

blockchain handelen

Traden met een hefboom

Een andere manier om snel rendement te behalen op coins is door te handelen met een hefboom. Hierdoor word je winst/verlies met een bepaalde factor vergroot. Dit maakt het voor mensen die weinig geld willen investeren in de coins maar wel op zoek zijn naar een hoog rendement mogelijk om dit op korte termijn te bereiken.

De toekomstverwachtingen van de Bitcoin

Wat betreft de verwachtingen voor de toekomst is er rondom de blockchain nog erg veel onduidelijk. Zo is de toekomst onder andere afhankelijk van de regelgeving. Als meerdere landen ervoor kiezen om India te volgen, dan zou dit een groot effect hebben op de markt. Dit zou niet betekenen dat de markt in rook opgaat, maar eerder dat de markt zich zal verplaatsen.

Wat betreft de technologie is de kans groot dat we hier juist steeds meer te maken zullen krijgen. Dit omdat het diverse processen eenvoudiger maakt en het daarom zeker behoort tot onze toekomst.

De banken zijn over het algemeen niet erg blij met de komst van de Bitcoin. Een decentraal systeem voor waardevolle transacties zou de banken namelijk gedeeltelijk buitenspel kunnen zetten. Daarnaast zitten er uiteraard ook risico’s verbonden aan een decentraal systeem. Het is daarom zoals eerder benoemd vooral afwachten hoe de markt zich verder zal ontwikkelen. Zo is er ook een grote kans dat banken met een eigen digitale munt in de markt zullen treden.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.