Is Bitvavo de beste Nederlandse exchange van 2021?

bitvavo

Cryptomunten krijgen steeds meer populariteit bij het grotere publiek. Dat heeft verschillende redenen. Zo zijn er bijvoorbeeld steeds meer mensen die investeren waardoor anderen dit zien en ook besluiten om te investeren. Als mensen zien dat hun vrienden of familieleden veel geld verdienen met cryptomunten willen zij dit zelf natuurlijk ook. Dit is vrij logisch aangezien je dan pas echt ziet dat dit een goede investering is.

Als je wilt investeren in cryptomunten, moet je op zoek gaan naar een betrouwbare exchange. Bitvavo is een Nederlandse exchange waar je cryptomunten kunt kopen, maar ook nog veel meer mogelijkheden hebt. 

Waar moet je rekening mee houden als je wilt investeren in cryptomunten?

bitvavo exchange

Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden als je van plan bent om te gaan investeren in crypto. Hier komt namelijk veel meer bij kijken dan alleen het vinden van een exchange zoals Bitvavo. Voordat je Bitvavo kunt gebruiken moet je namelijk eerst meer informatie hebben over de cryptomunt waarin je wilt gaan investeren. Wil je bijvoorbeeld Bitcoin kopen of kies je toch liever voor een altcoin. Bovendien is het ook van belang om goed na te denken over hoeveel geld je wilt investeren. Verder zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je gaat investeren. 

Investeren in cryptomunten

Als je wilt investeren in cryptomunten, moet je veel meer dingen doen dan alleen de juiste exchange vinden. Daarom is het niet slim om zonder enige voorbereiding te gaan investeren in cryptomunten. Dat komt doordat de kans groot is dat je dan een slechte investering doet waar je later spijt van krijgt. Je moet er voor zorgen dat je jezelf goed voorbereidt wanneer je van plan bent om te gaan investeren in cryptovaluta. Er zijn veel verschillende zaken die je moet begrijpen voordat je naar een platform als Bitvavo kunt gaan om cryptomunten te kopen of om je geld op een andere manier te investeren.

Voorbereiding

Goede voorbereiding is van belang voor het behalen van winst met een investering in cryptomunten. Als je zonder goede voorbereiding begint te investeren in cryptomunten is het net als naar het casino gaan. Je zet je geld dan in een op munt terwijl je hoopt dat deze gaat stijgen. Het is van belang om enkel je geld te investeren als jij denkt dat een cryptomunt gaat stijgen. Dit moet je dan denken doordat je veel onderzoek hebt gedaan naar deze munt. Als je op de juiste manier onderzoek doet naar een cryptomunt kun je een inschatting maken van de toekomstige waarde van deze cryptomunt.

Onderzoek doen

Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je je gaat voorbereiden om te investeren in cryptovaluta. Je moet er namelijk voor zorgen dat jij alles van een cryptomunt weet voordat je besluit of je gaat investeren of niet. Door de juiste informatie op te zoeken krijg jij een beter beeld van de toekomstige waarde van een cryptomunt.

Je kunt dit op verschillende manieren inschatten. Daarom is het van belang om je goed te verdiepen in de verschillende strategieën die je kunt gebruiken om de waarde van een cryptomunt in te schatten. Bovendien is het ook van belang dat je rekening houdt met het project achter de cryptomunt.

Het project achter een cryptomunt

Het project wat achter een cryptomunt zit heeft grote invloed op de toekomstige waarde van de munt. Dat komt doordat dit project hetgeen is wat bepaald hoe de cryptomunt zich in de toekomst gaat ontwikkelen. Je kunt op het internet meestal veel vinden over het project wat achter een cryptomunt zit. Veel investeerders vinden het project wat achter een cryptomunt zit het meest belangrijke om op te letten bij een cryptomunt. Daarom is een munt als ADA(Cardano) de laatste tijd ook erg populair. Het project wat hier achter zit maakt een stabiele indruk waardoor veel mensen hier vertrouwen in hebben. 

Adviezen van anderen

Veel mensen die beginnen met investeren in cryptomunten nemen makkelijk adviezen van anderen aan. In principe is er niets mis mee om advies van een ander aan te nemen, maar het is wel van belang om altijd zelf te blijven nadenken. Je moet nooit je geld investeren omdat iemand anders zegt dat dit een goed idee is. Dit moet je alleen doen wanneer je er zelf volledig achter staat en wanneer je er vertrouwen in hebt dat het een goed idee is om te investeren. Er zijn veel mensen die in één keer veel geld investeren wanneer zij een cryptomunt hebben gevonden waar ze vertrouwen in hebben. 

Hoeveel kun je investeren in crypto?

Het kan lastig zijn om te bedenken hoeveel je gaat investeren wanneer je een cryptomunt hebt gevonden waar je vertrouwen in hebt. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die overwegen om al hun spaargeld te investeren omdat je op die manier natuurlijk meer winst maakt wanneer de waarde van een cryptomunt gaat stijgen. Toch is het ook van belang om er rekening mee te houden dat de kans altijd aanwezig is dat je geld verliest door te investeren in cryptomunten. Daarom moet je nooit al je geld investeren aangezien het risico hiermee vele malen groter is dan wanneer je met kleinere bedragen gaat investeren. 

Investeer geen geld wat je niet kunt missen

Je moet er voor zorgen dat je nooit geld investeert wat je eigenlijk niet kunt missen. Dat wil zeggen dat je enkel geld moet investeren waarvan je het je kunt veroorloven om het te verliezen. Als je je geld investeert in cryptomunten loop je altijd het risico om dit geld te verliezen en daarom is het van belang om goed na te denken voordat je besluit of je geld investeert of niet. Je kunt er voor kiezen om een deel van je spaargeld te investeren, maar er zijn ook mensen die het fijner vinden om iedere maand een bepaald bedrag te investeren in crypto. Wat voor jou het fijnst is zul je zelf moeten uitzoeken. 

Investeren

Als je wilt gaan investeren in cryptomunten is het van belang om goed na te denken over op wat voor manier jij wilt investeren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om in één keer veel cryptomunten te kopen en te hopen dat de waarde van deze munten gaat stijgen. Het is ook een optie om maandelijks een bepaald bedrag te investeren zodat je het risico zo veel mogelijk stijgt. Het is voor iedereen verschillend wat zij het best kunnen doen als ze in cryptomunten willen investeren. Daarom zul jij eerst eens moeten gaan nadenken over wat het meest verstandig is in je huidige situatie. 

Maandelijks investeren

Het is voor veel mensen aan te raden om maandelijks te investeren in plaats van in één keer een groot bedrag investeren. Mensen die een wat minder hoog inkomen hebben kunnen hier het best voor kiezen aangezien zij op die manier ook nog spaargeld overhouden. Als je dan maandelijks een vast bedrag investeert, zul je met een beetje geluk op de lange termijn veel geld verdienen. Dit is slimmer dan in één keer een groot deel van je spaarrekening investeren. Zo zorg je er bovendien voor dat de risico’s zo veel mogelijk gespreid zijn. Dat is natuurlijk ook een voordeel van het maandelijks investeren. 

Oefenen met investeren

Mensen die nog geen ervaring hebben met het investeren in cryptovaluta kunnen het best eerst goed onderzoek doen voordat zij investeren. Dat komt doordat je op die manier kunt voorkomen dat je een investering doet waar je later spijt van krijgt. Als je bezig bent om je te verdiepen in de verschillende cryptomunten en alles wat hiermee te maken heeft, kan het leuk zijn om al vast te oefenen met investeren in cryptomunten. Dat kun je bijvoorbeeld doen door een klein bedrag op Bitvavo te zetten en hiermee te gaan investeren. Zo kun je alvast een beetje oefenen zonder dat je het risico loopt om veel geld te verliezen. 

In één keer investeren

Er zijn naast mensen die er voor kiezen om maandelijks een bepaald bedrag te investeren ook mensen die liever in één keer een deel van hun spaargeld investeren. Dat kan ook een goede keuze zijn aangezien je je dan minder bezig hoeft te houden met de cryptomunten. Daarom is het voor sommige mensen die veel spaargeld hebben slimmer om in één keer een groot bedrag te investeren. Het is dan van belang dat je probeert om een cryptomunt tegen een zo laag mogelijke prijs te kopen. Veel investeerders kopen het liefst wanneer een munt in een dip zit waardoor de prijs laag is. 

De markt valt niet te timen

bitvavo cryptomunten

Het is dus van belang om een cryptomunt tegen een zo laag mogelijke prijs te kopen. Toch moet je er vooral als onervaren investeerder rekening mee houden dat het onmogelijk is om de markt te timen. Dat wil zeggen dat je niet moet wachten totdat een cryptomunt enorm laag staat aangezien de kans klein is dat deze precies gaat zakken wanneer jij dat wilt. Als je echt vertrouwen hebt in het project wat achter een cryptomunt zit, is het geen probleem om deze tegen een iets hogere prijs te kopen. Dat komt doordat je een cryptomunt alleen moet kopen wanneer je er van overtuigd bent dat de waarde hiervan in de toekomst hard zal stijgen. 

Leer van andermans fouten

Het is van belang om van tevoren te proberen om je te verdiepen in de fouten die veel beginnende investeerders maken. Zo kun jij er immers voor zorgen dat jij deze fouten niet maakt. Daarom is het ook af te raden om zonder ervaring en voorbereiding te gaan investeren in cryptomunten. Je kunt dit beter niet doen omdat de kans dan simpelweg vrij groot is dat jij bepaalde fouten maakt die wel door meerdere beginnende investeerders worden gemaakt. Dit soort fouten kunnen je veel geld kosten wanneer je direct begint met het investeren van grote bedragen. 

Volg de massa niet

Je moet er voor zorgen dat je niet achter de menigte aan blijft lopen. Dat betekent dat je bepaalde investeringen niet moet doen omdat veel anderen het doen. Als je ziet dat er veel mensen zijn die investeren in een bepaalde cryptomunt doordat de waarde van deze cryptomunt stijgt, is de kans groot dat je al te laat bent om hier nog winst mee te maken. Dat komt doordat de meeste mensen die wilden investeren dat op dat moment al hebben gedaan.

De waarde van deze cryptomunt is dan wel een stuk hoger dan eerst waardoor veel mensen deze zullen verkopen. Hierdoor kun je beter wachten tot de prijs weer een beetje is gezakt als je in deze cryptomunt wilt investeren. 

Verdiep je in de mogelijkheden die je hebt

Het is voor beginnende investeerders van belang om zich niet blind te staren op één of twee cryptomunten. Er zijn namelijk veel mensen die in het begin niet zo goed weten welke cryptomunt ze moeten kopen en die daardoor besluiten om zich volledig op één of twee cryptomunten te focussen. Dat hoeft niet per se een slecht idee te zijn, maar het is van belang om de andere mogelijkheden die je hebt niet uit het oog te verliezen. Je moet er voor zorgen dat je goed kijkt naar de opties die je hebt en dat je op basis van de informatie die je hebt een keuze maakt. 

FOMO

FOMO is een term die veel investeerders met meer ervaring al wel zullen kennen. Dit is trouwens een term die niet alleen in de wereld van de cryptovaluta wordt gebruikt. FOMO staat voor Fear Of Missing Out. Dat betekent angst om iets te missen. Deze term wordt gebruikt voor mensen die als het ware veel te laat zijn met investeren waardoor zij geld verliezen. Als de waarde van een cryptomunt hard aan het stijgen is, weet je dat er mensen zijn die hier winst mee hebben gemaakt. Mensen zijn dan van nature bang om geld mis te lopen en zijn geneigd om ook te investeren. In veel gevallen is dit niet de meest verstandige optie.

Blijf goed nadenken

Het is lastig om FOMO bij jezelf te herkennen. Dat komt doordat je op het moment dat je hier last van hebt vaak denkt dat je een goede investering hebt gevonden. Het is in de meeste gevallen niet slim om te investeren in een cryptomunt die net aan het stijgen is. De kans is groot dat er een soort correctie volgt wanneer een cryptomunt zo hard is gestegen. Daarom kun je beter een tijdje wachten totdat de waarde van de cryptomunt weer is gedaald. De kans dat je dan winst maakt met een investering in deze cryptomunt is een stuk groter aangezien je deze tegen een lagere prijs koopt. 

Bestudeer de markt

Hoe meer ervaring en kennis je hebt, hoe beter je kunt inschatten of een cryptomunt een goede investering is. Je kunt hier op verschillende manieren beter in worden. Zo is het bijvoorbeeld slim om de markt te bestuderen om te kijken of je een patroon kunt ontdekken. Er zijn namelijk bepaalde patronen die regelmatig terug komen in de markt. Dat is natuurlijk geen garantie dat dit in de toekomst ook zal gebeuren, maar je kunt hierdoor wel een betere inschatting maken van de toekomstige waarde van een cryptomunt. Door zo veel mogelijk kennis van crypto op te doen kun je er voor zorgen dat je beter kunt inschatten of bepaalde investeringen slim zijn. 

Altcoin of Bitcoin?

Mensen die van plan zijn om te gaan investeren in cryptomunten, moeten na gaan denken over welke cryptomunt zij het liefst kopen. Je kunt voor Bitcoin kiezen. Dat is de oudste cryptomunt en tegelijkertijd ook de meest waardevolle en de meest populaire. Altcoins is de verzamelnaam voor alle andere cryptomunten. Het kopen van altcoins heeft verschillende voordelen. Zo is de kans op grote winst bij sommige altcoins vele malen groter dan bij Bitcoin. Dat komt doordat altcoins door minder mensen worden gebruikt waardoor de prijs harder stijgt bij nieuwe gebruikers. 

Het vinden van de juiste exchange

Nu je meer informatie hebt gekregen over de zaken waar je rekening mee moet houden als je wilt investeren in cryptomunten, is het tijd om eens te kijken naar Bitvavo om te zien of dit de beste exchange van dit moment is. Steeds meer mensen maken gebruik van deze exchange. Dat komt mede doordat dit een Nederlands bedrijf is waardoor veel Nederlanders sowieso al eerder geneigd zijn om Bitvavo te gebruiken. Natuurlijk is dit lang niet de enige reden dat er zo veel mensen zijn die deze exchange gebruiken om hun coins te kopen en voor nog veel meer andere dingen. 

Een geschikte exchange vinden

Mensen die van plan zijn om te investeren in cryptomunten moeten er natuurlijk voor zorgen dat zij een goede exchange hebben waar zij hun cryptomunten kunnen kopen. Je moet immers een platform hebben waar jij de cryptomunt waar je in wilt investeren kunt kopen. Het is voor de meeste mensen het slimst om op zoek te gaan naar een exchange waar ze veel verschillende cryptomunten kunnen kopen. Dat komt doordat je op die manier de meeste keuze hebt. Vaak komen mensen toch op een aantal van de meest populaire cryptomunten uit, maar toch is het fijn om de mogelijkheid te hebben om andere cryptomunten te kopen.

Mogelijkheden van een exchange

Het is voor veel mensen ook fijn om gebruik te maken met een exchange waarbij ze meer mogelijkheden hebben dan alleen het kopen en verkopen van cryptomunten. Ook al is dat in basis natuurlijk de taak van een exchange, het is toch fijn als je net iets meer dingen kunt bij de exchange waarvan jij gebruik maakt. Er zijn verschillende aanvullende mogelijkheden die een exchange aan jou kan aanbieden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het mogelijk maken van het verdienen van een passief inkomen met je cryptomunten. Dat kan bijvoorbeeld door middel van staking. 

Bitvavo

Er zijn veel verschillende exchanges waar je gebruik van kunt maken als jij van plan bent om te gaan investeren in cryptomunten. Daarom is het voor beginnende investeerders van belang om je goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden die je hebt als je wilt investeren. Je moet dan alle aspecten van een exchange meenemen om tot een keuze te komen. Veel investeerders raden Bitvavo aan aan nieuwe investeerders. Dat heeft verschillende redenen. Daarom is het voor mensen die hun twijfels hebben over Bitvavo van belang om de informatie in deze tekst goed te lezen. 

Wat is Bitvavo precies?

Om te beginnen is het van belang om een kleine introductie te geven over Bitvavo. Bitvavo is een van origine Amsterdamse exchange voor cryptomunten. Het doel van het team wat achter de ontwikkeling van deze crypto-beurs zit was het creëren van een exchange die zowel te gebruiken is voor mensen die al langere tijd bezig zijn met het investeren in cryptomunten als voor investeerders die net beginnen. Er zijn maar weinig exchanges waarbij dit echt goed is gelukt aangezien het voor veel beginnende investeerders erg lastig is om het overzicht te bewaren op deze exchange. 

Groot aanbod van cryptomunten

Er zijn verschillende redenen waarom veel mensen vinden dat Bitvavo de meest geschike exchange van dit moment is. Het is bijvoorbeeld voor de meeste traders en investeerders erg fijn dat je op Bitvavo een ontzettend groot aanbod aan verschillende cryptomunten hebt. Daarom is het mogelijk om verschillende cryptomunten te kopen die je op veel andere exchanges nog niet kunt kopen. Hierdoor is het met een goede investering mogelijk om het overgrote deel van de traders en investeerders voor te zijn bij het kopen van een cryptomunt waar jij wel toekomst in ziet. 

Veilig en goedkoop

Je moet op een aantal dingen letten wanneer je op zoek bent naar een geschikte exchange voor je cryptomunten. Dat komt doordat je er bijvoorbeeld wel voor wilt zorgen dat je een exchange vindt waarbij je munten veilig zijn en waarbij het goedkoop is om een transactie te doen. Zo zorg je er voor dat je zo veel mogelijk winst maakt wanneer je een goede investering hebt gedaan. Daarom is het van belang om goed na te denken over welke exchange jij het liefst gebruikt. Je kunt dan voor Bitvavo kiezen aangezien dit een exchange is die bekend staat als zeer veilig en goedkoop. 

Cryptomunten in koude opslag

Een exchange heeft vaak erg veel cryptomunten van haar gebruikers in beheer. Het is voor deze gebruikers natuurlijk erg belangrijk dat deze exchange er voor zorgt dat er niets met deze cryptomunten kan gebeuren. Er zijn gevallen bekend van exchanges waarbij dit niet goed is gegaan. Daarom zijn steeds meer investeerders erg voorzichtig met het kiezen van een exchange. Bitvavo is een verstandige exchange aangezien alle tegoeden van mensen worden opgeslagen op verschillende koude opslaglocaties. Bovendien zijn deze verzekerd waardoor de investeerders alsnog niet de dupe zouden zijn van een hack of iets dergelijks. 

Zekerheid voor de investeerder

Het is voor investeerders van belang dat zij voldoende zekerheid hebben wanneer ze een keuze maken voor een exchange. Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten als je wilt beginnen met investeren, maar je weet nog niet welke exchange je moet gebruiken. Als je niet goed weet waar je op moet letten bij het uitkiezen van een exchange voor je cryptomunten, is het slim om hier eerst eens onderzoek naar te doen. Zonder onderzoek te doen ben je aan het gokken als je investeert in cryptomunten. Daarom is het van belang dat je altijd begint met het doen van het nodig onderzoek. 

Veiligheid

De veiligheid van de cryptomunten die zijn opgeslagen op Bitvavo zijn op de meest veilige manier opgeslagen. Zoals eerder genoemd is het Bitvavo gelukt om alle munten op te slaan op verschillende koude opslaglocaties. Dat is een behoorlijke prestatie aangezien er weinig andere exchanges zijn die hierin zijn geslaagd. Bovendien zijn deze cryptomunten ook nog allemaal verzekerd waardoor je als investeerder eigenlijk geen risico loopt om door toedoen van Bitvavo je geld te verliezen. Dit is natuurlijk een erg belangrijke eigenschap van een exhcange die de cryptomunten van veel mensen in bewaring hebben. 

Gebruiksgemak

bitvavo

Het is vooral voor mensen die net beginnen met het verhandelen van cryptomunten van belang dat een exchange gemakkelijk is in gebruik. Dat komt doordat zij hierdoor weinig moeite hoeven te doen om de cryptomunt die ze willen kopen aan te schaffen. Als je Bitvavo vergelijkt met een aantal andere grote exchanges zie je dat Bitvavo een stuk gemakkelijker te gebruiken is voor mensen die nog geen ervaring hebben met het investeren in cryptomunten. Dat is natuurlijk een goede zaak aangezien een exchange voor iedereen makkelijk te gebruiken moet zijn. 

Twee interfaces

Er zijn verschillende eigenschappen die Bitvavo zo uniek en handig maken. Eén van deze eigenschappen is het feit dat je op dit platform voor twee verschillende interfaces kunt kiezen. Je kunt namelijk kiezen voor de basisinterface en voor de geavanceerde interface. Hierin kun je allerlei zaken zoals de handelsgrafieken en het orderboek terug vinden. Aan dit soort eigenschappen van het platform van Bitvavo kun je zien dat de makers van dit platform er echt voor willen zorgen dat iedereen hier gebruik van kan maken en dat het voor niemand te moeilijk is om te investeren. 

Investeren vanaf je telefoon

Het is voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld om te kunnen investeren in cryptovaluta vanaf hun telefoon. Dat is niet gek aangezien je deze altijd in je broekzak hebt zitten. Hierdoor kun je altijd de koersen van de cryptomunten waarin jij hebt geïnvesteerd bekijken. Als je vanaf je telefoon wilt investeren, is het wel van belang dat je een exchange hebt waarbij je vanaf je telefoon kunt investeren. Je kunt er dan het best voor kiezen om de app van Bitvavo te downloaden. Deze is er zowel voor Android als voor IOS. Deze app is makkelijk te gebruiken aangezien je ook gewoon met iDEAL kunt betalen voor je munten. 

Verdere voordelen van Bitvavo

Naast de eigenschappen van de exchange die je al hebt kunnen lezen, zijn er nog veel meer dingen die je moet weten over Bitvavo. Het is voor veel mensen fijn om gebruik te maken van deze exchange aangezien het gebruiksgemak en het eenvoud van het investeren voor mensen die nog geen ervaring hebben ongekend is. Daarom is het goed om nog eens te kijken naar een aantal verdere voordelen die je ervaart wanneer je investeert via Bitvavo. Dit is volgens veel mensen vooral een goede exchange voor mensen die nog niet zo veel ervaring hebben met het investeren in cryptomunten.

Tegoeden van klanten veilig opgeslagen

Het is van belang dat een exchange de tegoeden van klanten die zij in hun beheer hebben op een veilige manier worden opgeslagen. Dat komt doordat je op die manier als klant zeker weet dat de cryptomunten die een exchange voor je bewaart veilig zijn. Daarom zijn er ook veel mensen die er voor kiezen om Bitvavo te gebruiken. Bitvavo heeft de tegoeden van haar klanten namelijk op een unieke manier opgeslagen. Het is namelijk zo dat er een aparte stichting is aangemaakt waardoor alle tegoeden van de klanten van de exchange volledig los van hun werkzaamheden worden opgeslagen. 

Stichting Bitvavo Payments

Bitvavo heeft er slim voor gekozen om een stichting op te zetten waar alle cryptomunten en het geld wat van klanten is door worden beheerd. Het is zo slim dat de stichting Bitvavo Payments bestaat aangezien het geld van de klanten hierdoor volledig veilig is opgeslagen. Als Bitvavo B.V. failliet zou worden verklaard, zou al het geld wat van de klanten was hierdoor ook in beslag worden genomen. Doordat het geld nu op naam staat van de stichting zou er ook bij faillissement van Bitvavo niets gebeuren met het geld wat je bijvoorbeeld als tegoed op je account had staan. Dit geeft jou als investeerder meer zekerheid. 

Verzekerde tegoeden

Er zijn in het verleden een aantal gevallen bekend van exchanges die de tegoeden van hun klanten niet goed hadden opgeslagen of niet hadden verzekerd waardoor de mensen die gebruik maakten van deze exchange veel geld hadden verloren. Dat is natuurlijk de nachtmerrie van iedere investeerder en daarom is het van belang dat je gebruik maakt van een exchange die hier goed mee om gaat. Bitvavo verzekerd alle tegoeden van haar klanten en daarom is het helemaal veilig om hier gebruik van te maken voor het kopen van je cryptomunten. 

Overzichtelijk

Het is vooral voor nieuwe investeerders natuurlijk van belang dat een exchange zo overzichtelijk mogelijk is. Daarom is Bitvavo bij uitstek geschikt voor gebruik door mensen die weinig ervaring hebben met het investeren in cryptomunten. Dat komt doordat de ontwikkelaars van het platform van Bitvavo duidelijk hun best hebben gedaan om alles zo overzichtelijk mogelijk te houden. Je kunt dit bijvoorbeeld zien aan de zeer overzichtelijke mooie grafieken en het strakke uiterlijk van het dashboard. Dit soort zaken dragen allemaal bij aan het gebruiksgemak van Bitvavo.

Passief geld verdienen op Bitvavo

Er zijn veel mensen die denken dat je enkel geld kunt verdienen met cryptomunten als je hierin investeert. Toch zijn er ook een hoop andere manieren waarop je geld kunt verdienen met crypto. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je coins te ‘staken’. Dat kun je het best doen als je al veel cryptomunten in je bezit hebt. Het is niet op iedere exhange mogelijk om coins te staken, maar Bitvavo heeft er voor gezorgd dat haar gebruikers op deze manier kunnen proberen om een passief inkomen te verdienen met hun cryptomunten. Het is natuurlijk ontzettend fijn als dit lukt. 

Bitvavo staking

Het is dus mogelijk om via Bitvavo een passief inkomen te verdienen met cryptomunten. Als je dit wilt doen, is het wel van belang om er voor te zorgen dat je al cryptomunten bezit. Je moet er ook voor zorgen dat je goed begrijpt wat het staken van cryptomunten precies inhoudt. Als je geen idee hebt wat dit is, is het verstandiger om je eerst eens te verdiepen in de mogelijkheden die je hebt door het staken van je cryptomunten. Je kunt op het internet veel informatie vinden over hoe het staking proces precies in zijn werk gaat. Daarom is het voor mensen die gebruik willen maken van Bitvavo staking slim om eerst eens onderzoek te doen.

Een passief inkomen verdienen

Er zijn veel mensen die op zoek zijn naar manieren om een passief inkomen te verdienen. Dat is logisch aangezien dat de ideale manier is om je geld te verdienen. Als je een passief inkomen hebt, hoef je als het ware niet meer te werken voor je geld. Je moet er natuurlijk nog steeds iets voor doen, maar het is niet meer zo dat je echt moet werken. Hierbij kun je bijvoorbeeld het minen van bitcoin als voorbeeld nemen.

Je hoeft dan enkel je computer aan te zetten om te zorgen dat deze aan de slag gaat met het minen van de bitcoins. Jij hoeft hier niets voor te doen, maar neemt toch de bitcoins die je computer krijgt in ontvangst.

Innovatieve dienstverlening

Bitvavo heeft een innovatieve dienstverlening opgezet die het voor de gebruikers van dit platform mogelijk maakt om cryptomunten te staken.

Dat is erg handig voor de gebruikers van Bitvavo, maar het is wel van belang om goed te begrijpen wat dit precies inhoudt. Pas dan kun je bedenken of het voor jou nut heeft om dit te doen. Het is wel fijn dat je dit kunt doen op Bitvavo aangezien je daardoor zeker weet dat je cryptomunten veilig zijn wanneer je deze aan het staken bent. Bovendien is het natuurlijk voor iedereen mooi om de mogelijkheid op het verdienen van een passief inkomen te krijgen. 

Off chain staking

bitvavo rente

Je kunt er ook voor kiezen om je cryptomunten als het ware uit te lenen aan Bitvavo. Dit wordt ook wel off chain staking genoemd. Het is niet met iedere cryptomunt mogelijk om deze uit te lenen aan Bitvavo, maar voor een aantal van de meest populaire wel. Het is fijn om cryptomunten waar je toch de komende tijd niets mee wilde doen uit te lenen. Zo zorg je er voor dat je ondanks het feit dat je deze niet verkoopt toch nog geld verdient aan de cryptomunten. Je krijgt ze later namelijk terug, maar net als bij een lening van de bank ontvang jij rente omdat je jouw geld hebt uitgeleend. 

Bitvavo vergelijken met andere diensten

Als je wilt beoordelen of Bitvavo de beste Nederlandse exchange is, zul je deze moeten vergelijken met de andere mogelijkheden die je hebt voor het investeren in cryptomunten.

De meeste Nederlandse exchanges opereren als makelaar of als wisselkantoor. Zij kopen de cryptomunten bij een grote buitenlandse exchange in en verkopen ze vervolgens door aan de klanten hier in Nederland die geïnteresseerd zijn in cryptomunten. Hierdoor kost het hen veel geld om te investeren. Bij Bitvavo is dit wel anders. Bitvavo heeft namelijk geprobeerd om een volwaardig Nederlands handelsplatform voor cryptovaluta op te zetten. 

Voordelen ten opzichte van andere exchanges

Bitvavo heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere Nederlandse exchanges. Zo is het bijvoorbeeld bij geen enkele andere exchange mogelijk om tegen zulke lage transactiekosten te investeren. Het is op Bitvavo ook erg makkelijk om bepaalde orders door te voeren. Je kunt verschillende soorten orders plaatsen wat erg veel mogelijkheden biedt voor traders.

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van een stop-los order, maar ook aan een limiet order. Dit soort zaken zorgen er voor dat veel mensen die in Nederland wonen en interesse hebben in cryptomunten er voor kiezen om te investeren via Bitvavo. 

Conclusie

Het gebruik van Bitvavo heeft dus veel voordelen ten opzichte van andere exchanges in Nederland. Daarom is het ook niet gek dat er steeds meer mensen zijn die er voor kiezen om via Bitvavo te handelen. Je kunt veel redenen bedenken waardoor mensen liever voor deze exchange kiezen. Vooral het gebruiksgemak en de mogelijkheid om te staken zorgen er voor dat Bitvavo waarschijnlijk nog wel een tijdje de grootste Nederlandse exchange zal blijven.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.