Bitrush review

Bitrush review

Deze Bitrush review onderzoekt de betrouwbaarheid en veiligheid van de crypto broker Bitrush. Dit is een Nederlands platform dat in 2014 is gelanceerd en is gevestigd in Amsterdam. Het is van belang om de betrouwbaarheid van een partij te onderzoeken voor je er mee in zee gaat. Met de toenemende populariteit van cryptovaluta hebben ook oplichters hun kans gezien om hier geld mee te verdienen. In deze review wordt de broker Bitrush onderzocht.

Bitrush review: het aanbod van Bitrush

Het aanbod van Bitrush bestaat uit de vijf prominentste crypto valuta, namelijk Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, Litecoin en Dash. In al deze munten kan gehandeld worden. Deze valuta kunnen op Bitrush namelijk zowel gekocht als verkocht worden. Dit is echter alleen mogelijk door middel van euro’s. Er is geen onderlinge handel mogelijk tussen de verschillende cryptocurrencies.

Omdat dit de meest bekende munten zijn, zal dit aanbod veelal voldoende zijn voor een beginnend investeerder. Ook ervaren investeerders die zich tot deze cryptocurrency beperken is het aanbod voldoende. Echter, voor de handelaren en investeerders die zich tevens bezighouden met meer onbekende munten, zullen bij Bitrush niet tot hun recht komen.

Het is daarom goed vooraf goed te onderzoeken waarin je straks wilt investeren of handelen en welke broker bij deze wensen het beste aansluit. Bitrush controleert continu de huidige marktprijs en stemt daar haar prijzen op af. De prijzen fluctueren daarom verschillende malen per dag. Dit zorgt ervoor dat je altijd een eerlijke prijs betaald voor het digitale geld.
Hetzelfde geldt voor het verkopen van cryptocurrency.

Ook hierbij wordt continu de actuele prijs in de gaten gehouden, waardoor je erop kan vertrouwen dat je wederom een eerlijke prijs terugkrijgt voor de valuta. Hoewel het aanbod in digitaal geld dus beperkt is, is de handel in de wel aangeboden munten op eerlijke wijze geregeld. 

Kosten

In deze Bitrush review is geconstateerd dat Bitrush veel betalingsmogelijkheden aanbiedt. Zo kan er onder andere betaald worden via iDEAL en credit card. Er bestaat echter meer onduidelijkheid over wát er nu precies betaald moet worden.

De enige kosten waar rekening mee moet worden gehouden bij Bitrush zijn de transactiekosten. Aan het storten van geld via iDEAL zitten verder geen kosten aan verbonden.

Het platform is echter niet transparant over met welke transactiekosten rekening moet worden gehouden. Er moet daarom zeker voor gewaakt worden dat je niet onverwachts voor ongewenste verrassingen komt te staan. Daarnaast moet vermeld worden dat er bij Bitrush minimumbedragen aan de aankopen verbonden zitten.

De meeste crypto valuta kunnen worden aangeschaft voor een minimum bedrag van 100 euro. Voor de bitcoin geldt een minimum aankoopbedrag van 400 euro. Ook bij het verkopen geldt een minimum uitbetalingsbedrag van 50 euro. Voor kleine investeerders is dit ook zeker een punt van overdenking.

Tussen de verschillende brokers kan ondanks het aanbieden van soortgelijke diensten, forse verschillen bestaan tussen de gerekende kosten. Je doet er daarom goed aan je hierin te verdiepen voordat je voor een bepaalde broker kiest. 

Kosten

Verificatie en anonimiteit

Bij Bitrush moet er eerst een account worden aangemaakt voordat er gebruik kan worden gemaakt van de diensten van dit platform. Bij het aanmaken van dit account moeten verschillende gegevens worden opgegeven. Deze gegevens zijn voor Bitrush van belang om te controleren met wie zij te maken hebben, zodat zij de betrouwbaarheid van elke klant kunnen onderzoeken.

Zonder verificatieproces kunnen coins voor een transactie van onder de 1.000 euro worden verstuurd. Dit is het bedrag dat wekelijks maximaal op je bankrekening mag worden gestort. Voor aankopen boven de 1.000 euro geldt een cooling-downperiode, waarbij de munten twee werkdagen worden vastgehouden als een aankoop wordt gedaan met bijvoorbeeld iDEAL.

Deze Bitrush review toont aan dat deze bedragen relatief hoog zijn ten opzichte van de concurrentie voor de aanschaf zonder nadere verificatie. Aan de hand van een nadere verificatie kan de transactielimiet op 2.500 euro komen te staan. Transacties onder dit bedrag hoeven alleen geverifieerd te worden aan de hand van een SMS.

Indien je deze termijn omhoog wilt zetten, is er een verdergaande verificatie nodig. Dit is vrij gebruikelijk, ook bij andere vergelijkbare aanbieders. Bij een hogere limiet moet geverifieerd worden met een overheids- ID nummer.

Kort gezegd moet iedere nieuwe klant zijn e-mailadres, zijn telefoonnummer en IBAN-nummer verifiëren. Dit is immers noodzakelijk om goede zaken met iemand te kunnen doen op dit vakgebied. Voor een verhoging van de transactietermijn naar 2.500 euro is tevens een ID-bewijs en een selfie vereist.

Vergeleken met de concurrentie is er dus veel mogelijk bij Bitrush zonder vergaande verificatie. Voor de kleine investeerder die anoniem wilt blijven zal Bitrush daarom interessant zijn. 

Gebruiksvriendelijkheid website

Volgens deze Bitrush review is een pluspunt van Bitrush dat de website erg gebruiksvriendelijk is, ook voor beginners. Bitrush is daarmee geschikt voor een gevarieerd publiek. Het taalgebruik is simpel en de lay-out is overzichtelijk.

Niet alleen kunnen zowel beginners als gevorderden terecht op Bitrush, ook is het platform aantrekkelijk voor klanten van verschillende nationaliteiten. De website is namelijk vertaald in verschillende talen, zoals Nederlands, Duits en Italiaans. Mogelijk komen daar nog meerdere talen bij. Daarnaast is de dienstverlening goed. Zo kunnen zij bestellingen erg snel verwerken.

Bitrush beweert dat transacties binnen 70 seconden kunnen worden doorgevoerd. Als dit werkelijk zo is, is dat een erg snelle tijd binnen dit segment van de markt.

Een nadeel dat aan Bitrush kleeft is dat er wel een account moet worden aangemaakt, maar dat er niet automatisch een wallet wordt gegenereerd. Klanten moeten dus eerst zelfstandig een ‘portemonnee’ zien te krijgen om het digitale geld in te bewaren, alvorens het zin heeft om cryptocurrency aan te schaffen bij Bitrush.

Lees ook: Beste Cryptowallets van 2020

Online zijn er genoeg mogelijkheden om een dergelijke wallet aan te maken, dus dit hoeft geen groot obstakel te zijn. Wel zijn er ook verschillende brokers waar je gelijk een wallet krijgt bij het aanmaken van een account. Het is dus zeker een punt om mee te nemen in de overwegingen. 

Hanteerbaarheid website

Klantenservice

De overzichtelijkheid van de website maakt Bitrush al tot een gebruiksvriendelijk platform. Ook is er een support pagina waar veel vragen in het Nederlands worden beantwoord. Indien een vraag hier niet bij staat, is er tevens een klantenservice aanwezig voor andere vragen.

Er kan zowel een online formulier ingevuld worden, als een e-mail worden verstuurd als op het genoemde telefoonnummer telefonisch contact worden opgenomen. Het telefoonnummer is vijf dagen in de week beschikbaar tussen 10.00 en 17.30 uur.

Dit maakt Bitrush onderscheidend volgens de Bitrush review ten opzichte van sommige andere brokers. Er zijn namelijk brokers die slechts een e-mailadres hebben. Het geeft zeker een betrouwbaar gevoel dat je bij problemen een daadwerkelijk gesprek kan voeren.

Verbeterpunten

Hoewel het zeker de meest bekende crypto valuta aanbiedt, zou het goed zijn als het assortiment verder wordt uitgebreid. Het aanbod is nu wel erg beperkt. Ook voor de investeerders die langer actief zijn en meer zelfverzekerd worden en hun investering willen uitbreiden, lopen bij Bitrush al snel tegen het plafond.

Daarnaast zou er meer transparantie moeten komen in de kosten die worden gerekend. Het is niet klantvriendelijk hier geen duidelijkheid over te verschaffen. Voor klanten moet dit bekend zijn voordat ze een goede beslissing kunnen maken of Bitrush de juiste plek is voor hun investeringen. Het zou Bitrush ook zeker aantrekkelijker maken.

Naast deze verbeterpunten concludeert deze Bitrush review dat het verder een betrouwbaar en veilig platform is dat zeker kan worden aangeraden. Het is eenvoudig in gebruik en biedt snelle service. Een breed publiek kan hierbij terecht, zowel verschillend ervaringsniveau als investeerders en handelaren uit verschillende hoeken van de wereld.

Indien je jezelf goed verdiept in je persoonlijke wensen, kan Bitrush, afhankelijk van deze wensen, zonder twijfel een aanrader zijn.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.