Bitqist review

bitqist review

In deze Bitqist review staat één van de jongste brokers centraal.
Bitqist is namelijk pas in 2018 opgericht en is gevestigd in Nederland, meer specifiek in Rotterdam. Bitqist is ingeschreven in de Kamer van Koophandel en voldoet aan de Nederlandse wet- en regelgeving.

Omdat het aanbod van brokers zo ontzettend groot geworden is, is het aan te raden om van te voren goed te bezien welke broker bij jou past en of deze partij betrouwbaar is. In deze review wordt beoordeeld hoe Bitqist scoort op deze aspecten.

Bitqist review: Bitqist is onderscheidend

Vanwege het grote aanbod van brokers is het goed om je te verdiepen in de punten die een bepaalde broker uniek maken. Bij Bitqist is het vooral het grote aanbod dat het platform uniek maakt. Veel brokers bieden in ieder geval de prominente cryptocurrency aan, waaronder de bitcoin.

Wie in de wat meer onbekende altcoins wilt investeren kan zeker ook goed bij Bitqist terecht. In totaal worden meer dan 140 cryptocurrencies aangeboden. Dat is zeker onderscheidend in de markt van de cryptocurrency.

Daarnaast is uniek dat op twee manieren kan worden gehandeld in cryptocurrency. Net als op andere websites kunnen euro’s gestort worden in het account om daar bijvoorbeeld bitcoins van te kopen.

Daarnaast kan ook met bepaalde cryptocurrency worden betaald, dus bijvoorbeeld het betalen met bitcoins om een andere digitale munt te kopen. /

In deze Bitqist review blijkt dus dat Bitqist zeker een onderscheidende broker is waarbij de klant een ruime keuzemogelijkheid heeft.

Account aanmaken

Om van Bitqist gebruik te kunnen maken moet er een account aangemaakt worden. Dit is vrij eenvoudig en snel gebeurd. Zo staat er een stappenplan op het support platform waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe een account kan worden aangemaakt. Dit maakt het nog eenvoudiger om te investeren of handelen bij Bitqist, ook voor de beginners.

Ten eerste moet je bij het aanmaken van een account via de website je gegevens invoeren. De volgende stap is het bevestigen van je e-mailadres.
Dan kan je nog steeds niet veel doen, er dient namelijk een nadere verificatie plaats te vinden. Zo wordt bijvoorbeeld je bankaccount geverifieerd. Indien er vervolgens (kosteloos) geld wordt gestort in het account kan het kopen en verkopen van cryptocurrency al beginnen, weliswaar tot een beperkt bedrag.

Daarnaast betekent het aanmaken van een account dat je een ‘wallet’ krijgt. Het digitale geld moet immers ook ergens worden opgeslagen. De verschillende cryptocurrency kunnen in deze wallet worden bewaard en ook worden beschermd tegen hackers en kwaadwillende personen. Het aanmaken van een account bevat tevens de basis verificatie waardoor een klant direct (beperkt) actief kan zijn.

Account aanmaken

Gebruiksvriendelijk

Een voordeel van het platform Bitqist is dat de website erg gebruiksvriendelijk is. De website is erg overzichtelijk vormgegeven. Zo is hiervoor in deze Bitqist review relevant dat het een rustige lay-out heeft en dat alleen essentiële informatie wordt weergegeven.

Als je over een onderwerp meer wilt weten kun je doorklikken. Zeker voor beginnende investeerders kan het in het begin nogal overweldigend zijn. Er komt veel bij kijken en het ruime aanbod maakt het lastig om een goede keuze te maken waar je jouw investering wilt gaan maken. Een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website kan het al een stuk duidelijker maken. Zeker voor beginners in de markt van de cryptocurrency kan dit daarom een groot voordeel zijn.

Het aanmaken van een account, veelal de eerste stap, is tevens vrij eenvoudig. Hierover later meer. Ook is het verkopen vrijwel net zo makkelijk als het kopen van digitaal geld. Dit is ook op lang niet al websites het geval. Voor wie niet alleen wilt investeren maar er tevens in wilt gaan handelen, is dat daarom ook een onderscheidend aspect.

Lage kosten

Bitqist is een relatief goedkope broker. Ten eerste moet al worden opgemerkt dat zij erg transparant zijn over welke kosten worden gerekend. Bij lang niet alle brokers zijn de prijzen en bijkomende kosten inzichtelijk. Daarnaast kan in deze Bitqist review geconstateerd worden dat het niet duur is ten opzichte van de concurrentie.

Om te beginnen moet je geld storten in je account. Dit kan veilig via iDEAL en hiervan kan gratis gebruik gemaakt worden. Bij veel brokers zijn hier kosten aan verbonden. Bij Bitqist is het storten van geld in je account en het opnemen van geld uit je account dus geheel gratis. Indien je tegoed uit je account wilt overmaken naar een andere wallet, worden wel de gebruikelijke kosten gerekend.

Bij het kopen en verkopen van cryptocurrency bij Bitqist wordt de gebruikelijke ‘fee’ berekend. Deze fee bedraagt 0,25% van het hele bedrag van de koop of verkoop. Niet percentage is niet extreem hoog vergeleken met andere brokers en het is op voorhand duidelijk wat er betaald dient te worden. 

Support platform

Het grote aanbod van cryptocurrency zal vooral aantrekkelijk zijn voor de al ervaren investeerder. Toch is Bitqist ook zeker interessant voor beginners op de markt van de cryptocurrency. Hiervoor is reeds aan de orde geweest dat de website gebruiksvriendelijk en overzichtelijk is.

Daarnaast moet hieraan worden toegevoegd dat er een duidelijk ‘support platform’ is. Hier staan vrijwel alle vragen die je jezelf maar kan bedenken.
Ook de hele voor de hand liggende vragen, zodat tevens een beginnend investeerder op dit platform terecht kan.

Mocht er toch een vraag zijn die niet op dit support platform wordt beantwoord, dan kan er een mail gestuurd worden naar de klantenservice van Bitqist. Een nadeel hierbij is dat zij geen chatservice of telefonische ondersteuning aanbieden. Wel garanderen zij binnen 24 uur te reageren op e-mails, hetgeen wellicht een gebrek aan een chatservice kan ondervangen.

Een ander voorbehoud dat gemaakt moet worden is dat het support platform in het Engels is. Het is een Nederlandse broker en de website is ook in het Nederlands opgesteld, behalve dus het support platform. Hoewel het geen obstakel hoeft te vormen, is het slim om hier op voorhand op bedacht te zijn. Zo proberen zij aantrekkelijker te zijn voor buitenlandse investeerders en hun klantenkring te vergroten.

Op deze manier spreekt Bitqist een heel breed publiek aan, van onervaren naar ervaren, en van Nederlands tot buitenlands. Deze Bitqist review constateert daarom dat Bitqist zeer gebruikersvriendelijk is, zowel in de hanteerbaarheid van de website, als bij de ondersteuning van (buitenlandse) klanten, als op het gebied van de berekende kosten.

Support platform

Betrouwbaarheid: verificatie van klanten

Ook op het gebied van verificatie biedt Bitqist ‘voor ieder wat wils’. Een eerste verificatie vindt plaats bij het aanmaken van een account. Dit geldt voor iedereen die actief wilt zijn op Bitqist. Hiervoor hoeft echter geen documentatie opgestuurd te worden. Dit is slechts een basis verificatie.

Op grond van deze basis verificatie, met onder andere een controle van de bankgegevens, kan je actief zijn op Bitqist, maar geldt wel een transactielimiet van 1.000 euro. Dit bedrag is het maximum dat je iedere week kan laten storten op je bankrekening. Voor wie deze limiet wilt verhogen, zal een nadere verificatie moeten ondergaan.

De eerst volgende stap is het opsturen van een kopie van een identificatiebewijs en een foto. Indien dit wordt goedgekeurd wordt de limiet verhoogt naar 25.000 euro. De meest vergaande variant betreft een limiet van 100.000 euro per week. Hiervoor dient een vergaande verificatie plaats te vinden, inclusief een bewijs van adres.

Iemand die niet graag veel inzicht prijs geeft in zijn persoonlijke leven, kan er dus voor kiezen enkel op grond van de basis verificatie actief te zijn. Wel is hij dan beperkt aan de transactielimiet. Buiten Bitqist zijn er ook andere brokers waar geen (vergaande) verificatie nodig is om te kunnen handelen in cryptocurrency. Op zich biedt Bitqist volgens deze Bitqist review een vrij evenwichtig systeem aan verificatie en mogelijkheden.

Betrouwbaarheid van het platform: is Bitqist veilig?

Ondanks de jonge leeftijd van dit platform, constateert deze Bitqist review dat het zeker een betrouwbare speler is. Zij maakt gebruik van verificaties en limieten, betrouwbare betaalmethoden en een goed georganiseerde structuur om het digitale geld te bewaren en te bewaken. Zowel voor beginners als voor ervaren investeerders kan Bitqist en veilige en betrouwbare omgeving bieden.

Sommige functies zijn nog niet optimaal en behoeven enige verbetering. Zoals bijvoorbeeld Engelstalige pagina’s en het verruimen van de klantenservice met een chatroom en een telefoonnummer. De processen zijn inzichtelijk en de verwerking van bestelling geschiedt voorspoedig en snel.

Over het algemeen is Bitqist dus een betrouwbaar en zeker aan te raden broker die te vertrouwen is met het kopen en verkopen van cryptocurrency. De conclusie van deze Bitqist review is dus dat het aan te raden is om via Bitqist in cryptocurrency te investeren of te handelen, zowel voor de beginner als voor de ervaren handelaar.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.