Bitonic review

bitonic review ervaringen

Bitonic bestaat sinds 2012 en is het eerste Bitcoinbedrijf in Nederland. Opgericht met als doel Bitcoin eenvoudig beschikbaar te maken voor iedereen. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een groot en goedlopend bedrijf dat nog steeds aan het groeien is. Ruim 375.000 Bitcoins zijn er al verkocht en ze bedienen inmiddels tienduizenden klanten.

Wanneer je van plan bent Bitcoins te kopen, ben je hier dan ook aan het juiste adres alleen, hoe werkt dat dan precies? In dit artikel lees je alles over Bitonic en hoe je daar Bitcoins kunt kopen.

Bitcoins kopen via bitonic, hoe werkt het?

Zo werkt bitcoins kopen via bitonic

Zodra je op de website van Bitonic terechtkomt zie je een scherm waar je Bitcoins kunt kopen en verkopen. Je kan hier simpelweg invoeren hoeveel Bitcoins je wilt kopen en je ziet dan direct hoeveel euro je dat kost. Wel zit er een limiet aan; je kan per transactie maar €50.000 uitgeven. De betaling gaat eenvoudig via iDeal. Bitonic verkoopt eigen Bitcoins die direct geleverd worden voor de afgesproken prijs, je staat dus niet achteraf voor onaangename verrassingen.

Transacties kunnen alleen gedaan worden met bestaande klanten, wat inhoudt dat je jezelf eerst dient te verifiëren voordat je Bitcoins kunt kopen. Ook dit kan eenvoudig via de website. Door je bankrekeningnummer en je e-mailadres in te vullen kan je account geverifieerd worden.

Wil je bij je eerste bestelling voor meer dan €50 aan Bitcoins bestellen, dan moet je wel eerst je bankrekeningnummer verifiëren. Na de betaling wordt vervolgens het verzendproces meteen in gang gezet.

Investeren in Bitcoin

Het is bij Bitonic ook mogelijk te investeren in Bitcoins, maar dit is pas vanaf €50.000. Wij raden uw aan om hier aan te melden voor het beleggen in bitcoin zonder minimale storting.

Bitcoins verkopen

Zo kun je via bitonic bitcoins verkopen

Ook is het mogelijk je Bitcoins aan Bitonic te verkopen. Wat je exact terugkrijgt voor 1 Bitcoin is erg afhankelijk van de koers, en is niet duidelijk te zeggen. Op het moment van schrijven is het bedrag al drie keer veranderd, maar lag het bedrag wel telkens rond de €8250. Wil jij je Bitcoins verkopen dan dien je je rekeningnummer, e-mailadres en Bitcoinadres in te vullen. Mocht er iets misgaan met de transactie, dan worden je Bitcoins teruggestort op je Bitcoinadres. Heb je deze nog niet? Dan dien je eerst een wallet aan te maken.

Bitonic is geen tussenpersoon maar werkt altijd met hun eigen voorraad. Verkoop jij je Bitcoins aan Bitonic dan wordt je uitbetaling meteen gereserveerd en uiterlijk de volgende werkdag uitbetaald.

Wil je een urgente betaling, dan worden betalingen zo snel mogelijk handmatig overgemaakt, op werkdagen is dit meestal binnen een uur. Gebruik je een rekeningnummer van de ING, SNS, ABN of bunq dan wordt het bedrag vanaf dezelfde bank overgemaakt en heb je het direct binnen. Wel kost dit €7,50. Dit bedrag wordt ingehouden na het versturen van het formulier.

Wallet

Een Bitcoinadres of wallet kun je het beste zien als een rekeningnummer speciaal voor Bitcoins, alleen dan niet bij de bank. Iedereen kan zelf een adres aanmaken met behulp van een Bitcoin wallet. Deze kan vervolgens aan iedereen gegeven worden om Bitcoins naar jou over te maken. In je wallet vind je de toegangssleutels tot je Bitcoins, zodat je deze uit kan geven. De wallet hoef je niet aan te hebben staan om Bitcoins te kunnen ontvangen, maar wel om je saldo op te vragen of Bitcoins uit te geven.

Het gebruik van een eigen wallet is een vereiste. Je moet zelf toegang kunnen hebben tot deze wallet en het is dus niet toegestaan de Bitcoins te gebruiken om een betaling direct aan een ander of aan bijvoorbeeld een webshop te voldoen. Wanneer je een Bitcoinadres van iemand anders invult, is dit op eigen risico.

Wel behoudt Bitonic zich dan het recht zulke transacties te blokkeren en zo nodig de eventuele kosten door te berekenen. Hebben zij het idee dat jij niet aan deze voorwaarden voldoet, dan zullen ze contact met je opnemen. In dat geval heb je de keuze uit twee mogelijkheden. Of je maakt alsnog een eigen wallet aan, of je krijgt een refund. Hou er bij een refund wel rekening mee dat je minder geld terug kan krijgen omdat de prijs van Bitcoin telkens veranderd.

Een Bitcoinadres of wallet kun je op verschillende manieren krijgen. Een online wallet is hierbij het makkelijkste maar niet de meest veilige, deze kun je dan ook het beste gebruiken als een snelle, tijdelijke oplossing. Ook zijn er verschillende apps beschikbaar, maar deze zijn eigenlijk alleen handig wanneer je regelmatig betalingen doet met Bitcoins.

Wallet software op je computer of laptop is veiliger, maar let er daarbij wel goed op welke wallet je kiest. Wil je de software van de officiële Bitcoin installeren dan kost dit veel tijd en is erg zwaar voor je computer. De meest veilige manier is echter een offline opslag. Dit doe je door middel van een USB-apparaat, de zogeheten hardware wallet. Echter is dit wel een dure uitgave.

Wat zijn de kosten?

Doordat Bitonic alle transactiekosten, fees en andere kosten inclusief het getoonde tarief heeft, zie je niet duidelijk wat de kosten precies zijn. Dat de tarieven inclusief zijn is vrij uniek te noemen, bij andere partijen moet je vrijwel altijd rekening houden met extra kosten bij het aankopen.

Doordat Bitonic grote voorraden ineens inkoopt en alleen vanuit eigen voorraad leveren, kunnen ze een scherpe prijs bieden. Het is dan ook niet zo gek dat Bitonic vaak als één van de goedkoopste uit verschillende tests komt. De fee die gerekend wordt is variabel, en veranderd dus een paar keer per dag. Meestal is het wel zo dat deze gemiddeld rond de 1% ligt. Hoe meer Bitcoins je ineens aanschaft bij Bitonic, hoe goedkoper het voor je wordt.

Bitcoin exchange

Naast het kopen en verkopen van Bitcoins kun je voor nog meer andere diensten ook bij Bitonic terecht. Zo hebben ze hun eigen Europese handelsplatform genaamd BL3P. Hier kunnen zowel beginnende als professionele trader uit de Europese Unie aan de slag, en dit kan met een SEPA-bankrekening omdat ze samenwerken met bunq.

Bitonic hanteer een fixed fee van 0,25% en daarnaast snelle opnames in zowel euro’s als Bitcoins. De limietorders hiervan zijn met live weergave van de geschatte prijs. Markt- en limietorders zijn makkelijk te integreren in een eigen systeem door middel van de API.

Voor ons favoriete platform en andere exclusieve tips:
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

BL3P is een product van Bitonic, die een hoge standaard kan garanderen omdat ze al sinds 2012 op de markt aanwezig zijn. Dit door hun jarenlange kennis en ervaring met Bitcoin en alle technieken die daarbij horen. Om de juiste klantervaring te kunnen bieden worden alle nieuwste ontwikkelingen op het gebied van snelheid, software, hardware en veiligheid toegepast.

Beveiliging

BL3P hanteert een aantal strenge beveiligingsmaatregelen tegen hackers, om zo diefstal van privacygevoelige gegevens, euro’s en cryptocurrencies te voorkomen. Onderstaand vind je een aantal van deze beveiligingsmaatregelen:

 • Geld opnemen en inloggen gebeurt door middel van tweefactor-authenticatie.
 • Standaard inlogpogingen vanaf onbekende locaties worden geblokkeerd.
 • Bitcoins en andere cryptocurrencies worden in een ‘cold wallet’ offline bewaard.
 • Deze cold wallet heeft alleen multi-signature adressen. Daardoor moet een transactie meerdere handtekeningen hebben voordat deze geldig kan worden geaccepteerd. Bij BL3P is het zo dat een transactie door ten minste 2 personen moet worden ondertekend.
 • Een ondertekening kan daarnaast alleen gedaan worden via computers die niet direct met het internet zijn verbonden.
 • Euro- en cryptocurrency-tegoeden worden door een stichting beheerd en zoveel als mogelijk verspreid over verschillende cryptocurrency-adressen en bankrekeningen.
 • Binnen de software zijn verschillende lagen van beveiliging aangebracht. Systemen en medewerkers hebben alleen toegang tot het systeem die ze voor hun functie nodig hebben.
 • Er wordt zo ver mogelijk gewerkt met open source software waarvan de broncode beschikbaar is voor iedereen. Dit omdat de impact van beveiligingsfouten kleiner is, want deze worden door de community snel opgepakt.
 • Interne mail wordt altijd versleuteld met PGP en externe mail ook, als de sleutel van de ontvanger bekend is. Is deze niet bekend dan wordt de mail digitaal ondertekend.

Mobiele apps

Op dit moment wordt er een iOS app getest door een aantal ervaren gebruikers. Dit omdat BL3P een optimale handelservaring wil ontwikkelen. Ook is een Android-versie in ontwikkeling. Mocht je interesse hebben om ook te testen, dan kun je je via de website aanmelden als alpha-tester.

Bitonic Academie

Doordat Bitonic steeds vaker verzoeken kreeg om workshops, trainingen en presentaties te geven, hebben ze Bitonic Academie opgestart. Inmiddels hebben ze al verschillende universiteiten, overheidsinstanties en financiële instanties kunnen voorzien van de nodige kennis over Bitcoin. Bij deze instanties en universiteiten kun je denken aan onder andere de TU in Delft en Eindhoven, de DNB, Belastingdienst, het FIOD, de SNS-bank, ING-bank en de ABN Amro. Ook werken ze mede door deze academie ook samen met het Openbaar Ministerie; hier hebben ze een specifieke wallet-software ontwikkeld.

Bitonic kan ingeschakeld worden voor trainingen en cursussen, workshops, presentaties, advies, research en een specifieke opleiding, bijvoorbeeld voor technische studenten. Onderwerpen waar je hierbij aan kan denken zijn:

 • Beveiliging
 • Regelgeving
 • Fraude en anonimiteit
 • Technische werking van Bitcoin
 • Hulp en advies bij opsporing
 • Bitcoin als belegging
 • Acceptatie van Bitcoin als betaalmiddel
 • Geavanceerde toepassingen van de Bitcoin techniek, zoals Blockchain
 • Technische ontwikkelingen zoals Sidechains, Chains en Lightning Network

Bitcoin.nl

Bitcoin.nl is een initiatief van Bitonic. Met deze website willen ze een betrouwbare en actuele Nederlandse bron aanbieden waarop je alle relevante informatie met betrekking tot Bitcoin en andere onderwerpen kan lezen.

Op deze website kun je op de hoogte gehouden worden van alle laatste ontwikkelingen maar kun je ook informatie vinden over de voor- en nadelen van de verschillende wallets. Daarnaast kun je hier ook terecht wanneer je meer informatie wil over het kopen van Bitcoins of wanneer je de statistieken van het Bitcoin netwerk wilt zien.

Het is een erg uitgebreide website waar je zeker terecht kunt als beginner, of wanneer je graag meer wilt weten over Bitcoins. Zo kun je er lezen hoe je kan betalen met Bitcoins en wat de voor- en nadelen zijn. Maar ook is er meer informatie te vinden over Blockchain, Mining, transacties, Bitcoinadressen en de beveiliging.

Daarnaast staan er in FAQ nog een aantal vragen waar antwoord op wordt gegeven die interessant kunnen zijn. Bijvoorbeeld hoe je kunt starten met Bitcoins, hoe je aan een Bitcoinadres komt en hoe het werkt met de belasting in combinatie met Bitcoins.

Hoe betrouwbaar is Bitonic?

Bitonic zegt zelf dat zij sinds 2012 de nummer 1 leverancier van Nederland zijn, en dat is niet zo gek. Ze leveren altijd alleen uit eigen voorraad en de dienstverlening is ontzettend transparant. Gezien het aantal verkochte Bitcoins en tienduizenden tevreden klanten kun je er dus wel vanuit gaan dat Bitonic heel betrouwbaar is.

De klantenservice is zeven dagen per week beschikbaar via verschillende kanalen. Uiteraard kun je contact opnemen via de e-mail of telefoon, maar ze zijn ook bereik via sociale media, Telegram, Signal en IRC.

Ervaringen van anderen

Als je de ervaringen van anderen leest op het internet, zijn er een aantal pluspunten die telkens terugkomen. Uiteraard zijn er ook minpunten te vinden, die meestal om hetzelfde gaan. Wat opvalt is dat Bitonic zelf direct reageert op een negatieve review wanneer deze niet schijnt te kloppen, wat laat zien dat ze er echt wel bovenop zitten en zo transparant mogelijk willen zijn.

De pluspunten die het meest voorkomen op verschillende websites zijn onder andere:

 • ID-verificatie is niet nodig
 • Bankrekening verificatie gaat over het algemeen snel
 • Goede en snelle klantenservice
 • Scherpe tarieven

Over het algemeen zijn mensen vooral positief over de goede bereikbaarheid van de klantenservice. Ongeacht wat het probleem ook is, je wordt snel geholpen. Ook wanneer je voor het eerst Bitcoins wil kopen kunnen zij jou hierbij helpen, en als je je toch bedenkt ontvang je een refund. De negatieve punten die er zijn, gaan meestal over de verificatie. Mensen vinden dit soms te lang duren, wat natuurlijk kan liggen aan je bank of wanneer je geen eigen Bitcoin-wallet hebt. Ook dan is de klantenservice er om je uitleg te geven en je te helpen.

Alternatieven voor bitonic?

Er zijn naast bitonic ook veel andere cryptoexchanges. Het voordeel van deze exchanges is dat er er naar bitcoin ook vele altcoins kunt kopen.

Lees ook: De beste cryptocurrency exchanges samengevat

Hier vind je alle exchanges met vele voordelen over bitonic.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.