Wat is het verschil tussen Bitcoin en Ethereum

Bitcoin

De grootste coincap bevindt zich in de Bitcoin. Toch begint ook Ehtereum zijn opmars te doen en zijn velen benieuwd naar het verschil tussen deze twee. Om de onduidelijkheid op dit gebied op te lossen, hebben wij hier een artikel over geschreven. In dit artikel worden de twee digitale technologieën met elkaar vergeleken en aan de hand hiervan bepaald in welke van de twee het meest potentie zit.

De blockchain

Beide technologieën zijn gebaseerd op de blockchain. Dit houdt in dat gegevens aan de hand van blokken die aan elkaar worden gekoppeld, worden veiliggesteld. Toch zit er wel een verschil in hoe beiden gebruik maken van dit systeem. Zo maakt de Bitcoin alleen gebruik van het systeem bij het doen van betalingen en wordt er bij Ethereum meer gebruik gemaakt van dit netwerk. Zo heeft Ethereum wel een munt, genaamd Ether, maar is het niet de bedoeling dat deze een bepalende rol in het proces gaat spelen. Bij Ethereum is het de bedoeling dat iedereen gebruik kan maken van de blockchain om applicaties in te ontwikkelemn.

Belangrijke verschillen tussen Ethereum en Bitcoin

Tussen Bitcoin en Ethereum zitten een aantal belangrijke verschillen. Eén van de verschillen is de leeftijd van beiden. Zo bestaat de Bitcoin op dit moment al bijna twee keer zo lang als Ethereum. Daarnaast zit er een verschil in bloktijd. Ethereum is hierin stukken sneller dan de Bitcoin. Zo duurt de bloktijd bij Ethereum enkele secondes en kan dit bij de Bitcoin minuten duren. Een ander verschil zit hem in de algoritmen. Bitcoin maakt gebruik van SHA-256 en Ethereum gebruikt Ethash. Naast de software zit er ook een verschil in de doelen van beiden. Zo is de Bitcoin bedacht als alternatief voor valuta en wordt er bij Ethereum gericht op een veilige plek voor contracten et cetera te creëren. 

Bitcoinn

In beiden zit potentie

Doordat beide systemen voor andere doeleinden gebruikt worden, is het lastig om een uitspraak te doen over het verschil in potentie. Zo richtten ze zich beiden op een andere markt en kan het beiden goed uitpakken. Wel is Ethereum net wat minder afhankelijk van overheden en zorgt dit ervoor dat er sneller gegroeid kan worden. Toch zijn beide tec hnologien afhankelijk van erg veel externe factoren en valt er nu nog niks concreets te zeggen over de toekomst. Wel zit er in beiden veel potentie en zou het zo kunnen zijn dat ze op korte termijn een grotere markt winnen.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.