Bitcoin, hoe belangrijk is de prijs?

bitcoin

Er zijn veel mensen die bitcoin in hun bezit hebben. Zij willen natuurlijk allemaal graag dat de waarde van bitcoin gaat stijgen. Dat zou er namelijk voor zorgen dat zij meer geld zouden verdienen met de investering die zij hebben gedaan. Het is natuurlijk erg logisch dat zij hopen dat de prijs van de cryptomunt flink zal gaan stijgen. Toch is de stijging van de prijs ook belangrijk voor de ontwikkeling van het netwerk. Het netwerk was bijvoorbeeld nooit zo ver door ontwikkelt wanneer er niet zo veel mensen geweest waren die bitcoin hadden gekocht. 

Belang van de prijs

De prijs van de bitcoin is niet alleen belangrijk voor de mensen die er in hebben geïnvesteerd, er zijn nog een heleboel andere dingen die afhankelijk zijn van de prijs van de cryptomunt. Deze dingen zijn vaak niet volledig afhankelijk van de prijs, maar het is toch belangrijk dat de prijs hoog genoeg is voor veel dingen. Wanneer dit niet het geval is, neemt de interesse van het grote publiek in bitcoin af. Dat zorgt er natuurlijk voor dat er minder mensen zijn die willen investeren. 

bitcoin 2

Prijs van de bitcoin

Het is voor een hoop verschillende dingen belangrijk dat de prijs van de bitcoin stabiel is. Dat komt mede doordat het gewoon de grootste cryptomunt is die er bestaat. Daardoor is de interesse in andere cryptomunten voor een groot deel afhankelijk van de interesse in bitcoin. Het is dus erg belangrijk dat er voor het grote publiek aanleiding is om bitcoin te kopen. Op die manier neemt de interesse namelijk toe. Dat zorgt er dus ook voor dat de interesse in andere cryptomunten toeneemt. Er zijn allerlei andere dingen die ook belang hebben bij een goede prijs van de bitcoin. 

Grootste cryptomunt

Het is natuurlijk de grootste cryptomunt die er is. Op dit moment lijkt het er ook niet op dat dit in de komende tijd gaat veranderen. Het is namelijk zo dat veruit de meeste mensen die in cryptomunten hebben geïnvesteerd bitcoins hebben. Daardoor is de cryptomunt dan ook wereldwijd bekend. Doordat de cryptomunt zo bekend is, zijn er overal ter wereld mensen die in bitcoin hebben geïnvesteerd. Dat zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat een daling van de waarde van bitcoin overal ter wereld effect zou hebben op bepaalde mensen. 

Bekendheid

Toen bitcoin net was begonnen, kende niemand het nog. Dat is ook logisch aangezien dat in een hele andere tijd was. Bitcoin was de eerste cryptomunt die een beetje bekendheid wist te vergaren. Dat komt mede doordat er sommige mensen waren die bijna alles wat ze hadden verkochten om in de cryptomunt te investeren. Natuurlijk zijn er veel mensen die hen op dat moment voor gek hebben verklaard. Dat is ook logisch aangezien je een heel groot risico neemt door je huis te verkopen en er cryptomunten van te kopen. Toch zijn er echt mensen die dat gedaan hebben. 

Belangrijk

In het begin van de bitcoin zagen veel mensen het als een leuke manier om iets bij te verdienen. Er waren slechts enkele mensen die echt het vertrouwen hadden dat dit iets zou worden wat de wereld kan veranderen. Toch is de cryptomunt uitgegroeid tot iets wat over de hele wereld bekend is. De cryptomunt heeft er ook voor gezorgd dat het mogelijk is om je eigen cryptomunten te maken. Dit is natuurlijk niet volledig aan bitcoin te wijten, maar zonder de komst van bitcoin had dit hoogstwaarschijnlijk niet bestaan. 

Afhankelijk

Er zijn doordat het bitcoin netwerk zo groot is geworden ook veel dingen die afhankelijk zijn van de prijs van de cryptomunt. Het is belangrijk om goed te weten om wat voor zaken het hierbij gaat. Dit kan je namelijk helpen in het maken van een goede keuze om bijvoorbeeld wel of niet te gaan investeren in cryptomunten. Wanneer je besluit om te gaan investeren in cryptomunten is het ook belangrijk om na te denken over welke cryptomunt je wilt gaan kopen. 

Marketing

Het succes van bitcoin is natuurlijk niet van de ene op de andere dag begonnen. Om zo groot en succesvol te worden had de cryptomunt natuurlijk meer nodig dan alleen een goed product. Dat komt doordat de meeste mensen niet zomaar een product gaan gebruiken ook al werkt het goed. Er is natuurlijk allerlei marketing en naamsbekendheid nodig om genoeg mensen te vinden die geïnteresseerd waren in cryptomunten in het algemeen. In principe is het natuurlijk raar om marketing voor bitcoin voor je te zien. Er is immers niet één bedrijf wat de baas is over alle bitcoins en wat ze aan de man probeert te brengen.

Verschillende bedrijven

Er zijn erg veel verschillende manieren waarop de marketing van bitcoin wordt gedaan. Dat komt niet vanuit de cryptomunt zelf, maar meer vanuit de partijen die er belang bij hebben als mensen bitcoin of andere cryptomunten kopen. Zij willen namelijk dat er zo veel mogelijk mensen zijn die cryptomunten willen kopen. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om een exchange waar mensen gebruik van kunnen maken om verschillende crypto’s te kopen. Zij willen natuurlijk het liefst dat mensen willen investeren in cryptomunten zodat zij daar geld aan kunnen verdienen. 

Andere bedrijven

Dit soort bedrijven zijn zeker niet de enige bedrijven die er voor zorgen dat bitcoin en andere cryptomunten meer naamsbekendheid krijgen. Er zijn namelijk nog veel meer partijen die bijdragen aan dit proces. Het is namelijk zo dat je op allerlei verschillende manieren kunt zorgen dat er meer aandacht komt voor cryptomunten. Dit gebeurt bijvoorbeeld door sites als deze, waar blogs en andere informatie over verschillende cryptomunten op wordt geplaatst. Er zijn op het internet ontzettend veel verschillende blogsites over crypto’s.

Belangen

Naast blogsites zijn er bijvoorbeeld ook allerlei bedrijven die cursussen aanbieden om mensen te leren traden. Dat is natuurlijk ook een goede reden om je best te doen om cryptomunten zo veel mogelijk onder de aandacht te brengen. Er zijn nog allerlei andere bedrijven die ook hun best doen om mensen zo veel mogelijk bewust te maken van het nut van een investering in cryptomunten. Dat komt natuurlijk doordat alle bedrijven die hier reclame voor maken belangen hebben bij het succes van cryptomunten in het algemeen. 

Prijs

De prijs van bitcoin is voor de meeste mensen een reden om te investeren. Dat komt doordat je natuurlijk een investering doet met het idee om daar winst mee te maken. De meeste mensen komen voor de eerste keer met bitcoin in aanraking door nieuws over de prijs. Daardoor raken zij meteen geïnteresseerd in cryptomunten en zullen zij gelijk overwegen om te investeren. Het is natuurlijk in veel gevallen ook een logische investering om te investeren in één of meerdere cryptomunten. 

Belang van de prijs

Het is erg belangrijk dat de prijs van bitcoin hoog is. Dat komt doordat mensen natuurlijk alleen geïnteresseerd zijn in een cryptomunt wanneer het er op lijkt dat ze hier veel geld mee kunnen verdienen. Op deze manier is de prijs ontzettend belangrijk voor de marketing van bitcoin. Het wordt door een goede prijs namelijk mogelijk om mensen te bereiken zonder dat iemand daar iets voor doet. De nieuwsberichten bereiken namelijk overal ter wereld nieuwe mensen die mogelijk willen investeren in bitcoin. 

Voorbeeld

Een goed voorbeeld hiervan is de recente stijging van de waarde van de meest bekende cryptomunt. De laatste tijd is de waarde namelijk ontzettend aan het stijgen en daardoor bereikt de cryptomunt steeds vaker het nieuws. Het gaat hierbij dan niet alleen om nieuwsberichten op sites over cryptovaluta, maar ook om berichten op de nationale televisie en in grote kranten. Daardoor worden er op dit moment weer een hoop mensen bereikt door berichten over cryptomunten. 

bitcoin 2643188 1920

Prijs op lange termijn

De prijs van een cryptomunt op de lange termijn is vooral belangrijk voor veel mensen die overwegen om te investeren. Dat komt doordat de meeste mensen niet van plan zijn om hun bitcoins al binnen een jaar of twee te verkopen. Daardoor is het belangrijk dat de prijs van een cryptomunt over het algemeen stabiel is. Wanneer dat het geval is, wordt deze cryptomunt een stuk interessanter voor veel mensen. Zij zullen dan waarschijnlijk investeren met het idee om over een aantal jaren veel geld te verdienen.

Stilstaan

Het is belangrijk om goed na te denken voordat je een investering doet. Dat zorgt er namelijk voor dat je een beter beeld krijgt van wat je het best kunt doen als je wilt gaan investeren in cryptovaluta. Als de prijs van een cryptomunt over het algemeen stabiel is en deze is ook nog eens aan het stijgen, kan het een goede keuze zijn om hier in te investeren. Het is namelijk zo dat de kans bij een cryptomunt waarbij deze gegevens kloppen relatief groot is dat deze op de lange termijn zal gaan stijgen. Natuurlijk moet je altijd zelf nadenken voordat je een investering doet. 

Minen

Je kunt op het netwerk van bitcoin veel geld verdienen met het minen. Dat is iets wat veel mensen al wel weten aangezien dit één van de meest bekende manieren is om geld te verdienen met cryptomunten. Het is daardoor ook zo dat er in het verleden al erg veel mensen zijn geweest die hebben geprobeerd om op deze manier geld te verdienen. De kans is groot dat een deel van hen zeker geld hebben verdient met het minen. Toch is het ook voor de populariteit van het minen ook erg belangrijk dat de prijs van bitcoin hoog genoeg ligt. 

Begrijp het minen

Het is belangrijk om eerst goed te begrijpen hoe het minen van cryptomunten in zijn werk gaat. Je kunt een hoop geld verdienen met het minen van cryptomunten zoals bitcoin wanneer je de juiste apparatuur hebt om daarvoor te gebruiken. Het is namelijk zo dat je zo veel mogelijk rekenkracht moet hebben om succesvol cryptomunten te minen. Minen is erg belangrijk voor het beveiligen van het netwerk. Dat komt doordat je zonder miners niet op een veilige manier zou kunnen investeren in cryptovaluta. 

Blockchain

Alle cryptomunten werken via een blockchain. Dat is het systeem wat het mogelijk maakt dat er geen centrale partij is op het netwerk van de cryptomunten. Voor veel mensen is dit juist de reden om gebruik te gaan maken van cryptomunten. Zij vinden het fijn dat er bijvoorbeeld geen centrale bank is die alle betalingen in de gaten houdt. Dit hoeft niet te komen doordat zij iets te verbergen hebben, maar het kan ook zo zijn dat zij gewoon erg op hun privacy gesteld zijn. 

Blockchain veilig houden

De blockchain kun je het best vergelijken met een soort database. In deze database worden alle transacties die van een bepaalde cryptomunt hebben plaatsgevonden bijgehouden. Het is belangrijk dat niemand de mogelijkheid heeft om een verandering in de blockchain aan te brengen die niet volgens de regels is. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om iemand die één cryptomunt meerdere keren wil uitgeven. Wanneer dat gebeurt moet eerst meer dan de helft van de rekenkracht op het netwerk akkoord gaan met de verandering. Pas als dat is gebeurt wordt de transactie opgenomen in de blockchain. 

Meer dan de helft

Als meer dan de helft van de rekenkracht op het netwerk aangeeft dat de transactie valide is, zal deze worden goedgekeurd. Daardoor is het erg belangrijk dat er zo veel mogelijk rekenkracht is die is aangesloten op het netwerk. Dat zorgt er namelijk voor dat iemand met slechte bedoelingen meer rekenkracht nodig heeft om een aanval te doen op de blockchain van een cryptomunt. Het is dus handig als er steeds meer rekenkracht bijkomt waardoor het netwerk elke keer een stukje veiliger wordt. 

Bitcoin verdienen

Op het netwerk van bitcoin werkt het minen zo. Alle miners proberen om als eerste een soort hele moeilijke som op te lossen. Dat doen zij doordat deze som er voor zorgt dat de informatie die op de blockchain komt te staan deels wordt versleuteld. Dit is erg belangrijk voor de privacy van de mensen op het netwerk. Alle miners proberen tegelijk om dezelfde som op te lossen. Natuurlijk laten zij hun computer het werk doen. Wanneer het je is gelukt om de som op te lossen krijg je een bepaald aantal bitcoins. 

Wedstrijd

Het is dus een soort wedstrijd van wie het eerst de som heeft opgelost. Daardoor zijn er door de jaren heen steeds meer bedrijven gekomen die hebben geïnvesteerd in apparatuur om het minen van vooral bitcoin makkelijker te maken. Het gaat daarbij dus zowel om nieuwe hele snelle hardware en software. Dat heeft er zo langzamerhand voor gezorgd dat het een stuk moeilijker is om succesvol bitcoin te minen. In het begin kon dit nog met je eigen computer, maar op dit moment heb je ontzettend dure computers nodig om überhaupt kans te maken op een beloning voor het minen.

De beloning

Je krijgt de beloning voor het minen van bitcoins ook in bitcoin uitbetaald. Dat is natuurlijk erg fijn als de prijs van deze cryptomunt aan het stijgen is, maar wanneer de prijs juist aan het dalen is, is dat voor veel mensen een reden om juist niet te gaan minen. Daardoor is de prijs van de bitcoin ook ontzettend belangrijk om mensen te motiveren om te starten met minen. Het is ook vrij logisch dat mensen eerder geneigd zijn om te investeren in apparatuur om bitcoin te minen wanneer de prijs aan het stijgen is. 

Veiligheid

Doordat de mate waarin mensen gemotiveerd raken om te beginnen met minen afhankelijk is van de prijs van bitcoin, is de veiligheid van het netwerk daar eigenlijk ook van afhankelijk. Dat komt doordat de miners er voor zorgen dat het netwerk goed beveiligd wordt. Daardoor is het dus belangrijk voor iedereen die heeft geïnvesteerd in bitcoin dat de prijs van de bitcoin zo hoog mogelijk blijft. Op die manier is het voor criminelen lastiger om op een illegale manier winst te maken met het bitcoin netwerk. 

Markten

De beurzen, brokers en alle andere organisaties die bitcoins kopen of verkopen zijn natuurlijk ook deels afhankelijk van de prijs. Dat is vrij logisch aangezien zij daardoor de mogelijkheid hebben om meer bitcoin of andere cryptomunten te verkopen. Als de prijs stijgt is de kans het grootst dat er veel mensen zijn die wel geïnteresseerd zijn in het kopen van cryptomunten. Dit is dus zeer gunstig voor alle beurzen en markten waarbij je de mogelijkheid hebt om cryptomunten te kopen.

Verschillende aanbieders

Op het internet zijn er natuurlijk erg veel verschillende markten waar je bitcoins of andere cryptomunten kunt kopen. Daardoor is het voor veel mensen lastig om te bepalen bij welke aanbieder zij het best hun bitcoins kunnen kopen. Dat is ook logisch wanneer je de keuze hebt uit allerlei verschillende aanbieders. Er zijn verschillende grote en minder grote aanbieders van cryptomunten. Het is eigenlijk best raar dat de prijs voor het grootste deel afhankelijk is van de prijs van cryptomunten bij de grootste partijen. 

bitcoin 4481815 1920

Klein deel van de munten

Wanneer je het over het algemeen bekijkt, zijn deze grote markten niet eens verantwoordelijk voor het grootste deel van de cryptomunten. Van alle bitcoins die er bestaan staan er volgens onderzoek ongeveer 2 miljoen bij de grote beurzen. Dat betekent dat deze grote beurzen nog niet eens verantwoordelijk zijn voor de helft van het totale aantal bitcoin. Sterker nog, de grote beurzen zijn echt voor een zeer klein deel van alle bitcoins verantwoordelijk. 

Invloed van de prijs

De prijs van bitcoin heeft natuurlijk veel invloed op het succes van deze aanbieders van cryptomunten. Dat geldt niet alleen voor de grotere partijen, eigenlijk werkt het bij de kleinere bedrijven precies hetzelfde. Het is voor de markten eigenlijk het best wanneer de koers van de bitcoin of heel erg hoog staat of heel erg laag staat. Dat komt doordat dit voor veel mensen een trigger is om te beginnen met investeren. Dit is logisch aangezien beide gevallen een indicatie kunnen zijn van een stijging. 

Nieuws

Natuurlijk zouden er ook andere oorzaken kunnen zijn voor het toenemen van het succes van de markten bij een snelle stijging of daling van de prijs. Zo kun je bijvoorbeeld ook denken aan het toenemen van berichten in het nieuws die over bitcoin gaan. Natuurlijk komt dat dan ook door de prijs van bitcoin, maar dit is niet een direct gevolg van de stijging of daling van de prijs. Eigenlijk is het voor de markten niet eens zo relevant om te weten of dit direct of indirect wordt veroorzaakt door een stijging of daling van de prijs van bitcoin. 

Het netwerk

Bitcoin bestaat alleen digitaal. Daardoor geven wij er als het ware zelf een waarde in euro en dollar aan. Het netwerk heeft veel invloed op die prijs. Dat komt doordat het belangrijk is dat iedere deelnemer aan het netwerk gemotiveerd is om te werken voor het netwerk. Het gaat dan vooral om de miners en de developers. Zij zijn als het ware de mensen die er voor moeten zorgen dat alles goed gaat op het netwerk. Het is onder andere de taak van de miners om het netwerk veilig te houden. 

Invloed op de prijs

Wanneer de interesse van mensen in cryptomunten afneemt, zullen er ook minder gemotiveerde miners zijn. Dat zorgt er dus voor dat het netwerk minder veilig wordt waardoor de interesse van veel mensen nog meer afneemt. Op deze manier zou de waarde van veel cryptomunten in de toekomst kunnen gaan dalen. Of dit gebeurt weet je natuurlijk nooit zeker. Het systeem van bitcoin is op zo’n manier gemaakt dat het minen voor anderen interessant wordt wanneer de bedrijven die op dit moment minen er mee stoppen. Er zijn dan namelijk veel meer mensen die zelf kunnen investeren in mining apparatuur.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.