Binnen 10 minuten Bitcoin versturen, hoe zit deze transactietijd bij andere cryptocurrencies?

bitcoin

De kans is groot dat je ooit al eens van de Bitcoin hebt gehoord. De Bitcoin was in het jaar 2017 razend populair door heel de wereld. Er zijn zelfs allerlei verschillende landen geweest waar deze cryptocurrency ook in het nieuws geweest is. Dit geldt ook voor Nederland. In Nederland is er veel gesproken over de Bitcoin. De Bitcoin was immers een echte hype aan het einde van 2017. Helaas had deze hype meer te maken met de prijsstijging, dan met de met techniek achter deze crypto. Hierdoor is de kans groot dat de koers vervolgens weer hard gekelderd is. Echter, het is natuurlijk nooit 100% zeker vast te stellen wat de reden is geweest van deze waardedaling. Helaas heeft deze waardedaling veel imagoschade veroorzaakt bij de verschillende cryptocurrencies. Toch zijn er een aantal experts die nog steeds geloven in de kansen van de verschillende soorten cryptocurrencies, zoals de Bitcoin. Volgens hen is snelheid een van de grootste voordelen van deze virtuele valuta.

Een transactie van de Bitcoin

Als je van plan bent om binnenkort een een bitcoin te versturen, is het verstandig om rekening te houden met een verzendtijd van ongeveer tien minuten. In veel gevallen kan een transactie namelijk binnen tien minuten afgehandeld zijn. Dit is ontzettend snel. Tenminste, wanneer de Bitcoin naar de andere kant van de wereld gaat. Mocht je koffie gaan bestellen, dan is tien minuten natuurlijk erg lang. Koop je daarentegen een producte uit China? Dan is deze tien minuten ontzettend snel. Deze tien minuten hebben te maken met de controletijd. Wanneer je een Bitcoin verstuurt, wordt deze transactie natuurlijk wel direct verzonden op het Bitcoin netwerk. Echter, dient jouw transactie gecontroleerd te worden door nodes en miners. Deze miners verwerken jouw transactie in een blok en dit duurt dus ongeveer tien minuten.

Geen tussenkomst van derde

Een ander groot voordeel van deze Bitcoin transactie, is dat het mogelijk is om deze bitcoin te verzenden zonder een tussenkomst van een derde partij. Dit is in veel gevallen veel voordeliger en sneller dan wanneer je wel te maken hebt met een derde partij. Houdt er natuurlijk wel rekening mee dat je alsnog een kleine fee betaald als je een transactie plaats laat vinden via de blockchain.

Hoe langer de transactietijd, hoe veiliger

Erg veel mensen staan niet altijd helemaal stil bij de werking van de blockchain. Doordat de blockchain werkt met allerlei verschillende schakels, is er veel tijd nodig om al deze schakels de bevestiging te laten goedkeuren. Hoe langer de transactie duurt, hoe veiliger deze transactie is. Dit komt doordat er meer transacties blokken plaatsvinden. Een transactie blok duurt ongeveer tien minuten. Hoe meer transactie blokken er plaatsvinden, hoe lastiger het wordt om de transactie te manipuleren.

Snelheid van Bitcoin in tegenstelling tot ander munten

Naast dat Bitcoin al ontzettend snel is in tegenstelling tot de standaard valuta, zijn er natuurlijk ook nog veel snellere cryptocurrencies. Eén van deze cryptocurrencies is Dash. Dash heeft in het jaar 2017 een gigantische boost gehad. Volgens sommige experts was Dash hard op weg om Bitcoin in te gaan halen. Qua marketcap is dit natuurlijk niet gebeurt. Op dit moment heeft Bitcoin nog steeds de hoogste marketcap. Echter, Dash is wel vele male sneller. Bovendien is Dash ook nog anoniemer dan de Bitcoin. Voor veel experts is dit de beweegreden om in Dash te investeren. Echter, op dit moment is Dash niet de snelste cryptocurrency.

bitcoin

De snelste cryptocurrencies van dit moment

De altcoins hebben natuurlijk de snelste stortingstijden. Tenminste, een snellere storting tijd dan de Bitcoin. Ben je op dit moment op zoek naar snelle cryptocurrencies? Dan zou je eens kunnen kijken naar de NANO. Het voordeel van deze cryptocurrency is dat deze gelist is op Binance. Daarnaast heeft deze cryptocurrency ook een gigantisch snelle stortinstijd. De stortingstijd van NANO bedraagt op dit moment 3 seconden. Dit komt doordat de currency maar een enkele bevestiging nodig heeft. Naast dat deze currency ontzettend snel is, is er natuurlijk ook nog de Stellar Lumens. Deze currency staat voornamelijk bekend om de raket. Aan het icoon van deze currency is al te zien dat deze razendsnel is. Echter, de stortingstijd van deze currency bedraagt vijf seconden. Dit komt doordat ook deze coin maar een enkele bevestiging nodig heeft.

Hoe belangrijk is de duur van een transactie?

Voor veel experts is het project achter de currency vele malen belangrijker dan de duur van een transactie. Dit komt doordat het bijna geen verschil maakt of een transactie 3 of 5 seconden duurt. Beide stortings tijden zijn razendsnel. Voor veel investeerders is dit dus geen beweegreden om te investeren in een cryptocurrency. Daarentegen is het natuurlijk wel prettig als het een echt betaalsysteem zal worden.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.