Bedrijven kopen bitcoin: dit zijn 5 gevolgen van grote investeringen van bedrijven

bitcoin

Bitcoin is verreweg de meest bekende cryptomunt. De reden voor de grote bekendheid van deze cryptomunt is het feit dat het de eerste cryptomunt is. Het is inmiddels al meer dan tien jaar geleden dat de bitcoin voor het eerst werd verkocht. Wanneer je bedenkt hoe goedkoop één bitcoin op dat moment was, zou je wensen dat je toen een paar euro had geïnvesteerd. Deze investering had er namelijk voor kunnen zorgen dat je de rest van je leven niet meer hoeft te werken. Toch schiet je er niets mee op door over dit soort dingen na te denken. Je kunt je dan beter focussen op het vinden van een goede investering voor de toekomst. 

Investeren in bitcoin

Er zijn steeds meer mensen die besluiten om te investeren in bitcoin. Dat komt door de grote bekendheid die de cryptomunt de laatste tijd heeft gekregen. Cryptomunten in het algemeen hebben een periode van enorme groei gekend en dit heeft voor veel meer interesse in crypto gezorgd. Dit is natuurlijk goed nieuws voor iedereen die enige vorm van cryptomunten in zijn of haar bezit heeft. Hoe meer mensen interesse hebben in cryptomunten, hoe harder de prijzen zullen stijgen. Op die manier verdien je dus meer geld met je investering in bitcoin of een andere cryptomunt.

Interesse in crypto

Wanneer de interesse voor cryptomunten toeneemt, heeft dit als gevolg dat er steeds meer mensen zijn die besluiten om te investeren. Dat komt doordat het voor veel mensen een goede kans is om te investeren in cryptomunten aangezien je met een goede investering veel geld kunt verdienen. Bitcoin is de meest populaire cryptomunt. Dit is de meest bekende cryptomunt en daardoor ook de meest veilige investering. De prijs van bitcoin is net als bij andere cryptomunten ontzettend volatiel, maar toch is de waarde van de munt over de lange termijn altijd al aan het stijgen.

bitcoin

Waar komt de interesse in cryptomunten vandaan?

De toenemende interesse voor cryptomunten is veel mensen niet onopgemerkt gebleven. Toch is het niet voor iedereen duidelijk wat er precies voor gezorgd heeft dat er zo veel aandacht voor crypto komt. Daarom is het goed om hier eens naar te kijken. Je kunt de toenemende aandacht voor cryptoprojecten verklaren door de snelle stijging in waarde van bitcoin en andere cryptomunten. Door deze stijging waren er veel mensen die binnen een korte tijd veel geld hebben verdiend. De verhalen van deze mensen worden dan langzaam bekend bij een groter publiek wat ook graag zo veel geld zou verdienen. 

Geld verdienen

Investeren in cryptomunten is niet makkelijk. Toch zijn er steeds meer mensen die bereid zijn om zich hier in te verdiepen. Dat komt doordat je door de juiste investeringen te doen een hoop geld kunt verdienen. Je moet er dan uiteraard wel voor zorgen dat je de goede cryptomunten vindt om in te investeren. Van tevoren kun je natuurlijk nooit zeker weten of de waarde van de munt die je koop in de toekomst zal gaan stijgen. Daarom is het van belang om er rekening mee te houden dat de kans altijd aanwezig is dat jij geld verliest wanneer je dit investeert in crypto. Je kunt natuurlijk de risico’s van je investering zo veel mogelijk beperken.

Risico

Het is van belang om goed na te denken over de risico’s die vastzitten aan een investering in cryptomunten. Je moet op de hoogte zijn van het risico wat je neemt zodat je kunt bepalen of het voor jou een goed idee is om te investeren. Wanneer je wilt investeren in cryptomunten is het slim om dit niet te doen met geld wat je binnenkort nodig hebt. Je kunt er dan het best voor kiezen om ofwel spaargeld wat je nergens specifiek voor hebt bewaard gebruiken of maandelijks een vast bedrag investeren. De laatste optie is voor de meeste beginnende investeerders verstandiger.

Geld investeren

Wanneer je geld wilt verdienen met cryptomunten, is het uiteraard nodig om eerst geld te investeren. Je moet immers wel een cryptomunten kopen zodat je deze later weer kunt verkopen. Hoeveel geld je investeert kun je helemaal zelf bepalen. Het is niet zo dat je per se duizenden euro’s moet investeren, met een paar tientjes per maand kun je ook al geld verdienen. Uiteraard zal het dan langer duren voordat je veel geld hebt verdient, maar de mogelijkheid is er zeker. Daarom is het ook voor mensen die op dit moment niet veel hebben slim om te investeren wanneer ze het kunnen missen. 

Besparen om te investeren

Als je van plan bent om je geld te investeren in bitcoin of een andere cryptomunt, is het slim om na te denken over hoeveel je gaat investeren. Je kunt dan eerst bepalen of je in één keer een groot bedrag investeert of dat je liever een maandelijks bedrag investeert. Als je nog helemaal geen ervaring hebt met het investeren in crypto kun je beter voor de tweede optie kiezen. Wanneer je niet zo veel geld te besteden hebt, maar je wilt toch investeren kun je proberen om geld te besparen om dit vervolgens te investeren. Je kunt op allerlei verschillende manieren geld besparen.

Slimme manieren om geld te besparen

Je kunt geld besparen op allerlei verschillende manieren. Wanneer je dit geld wilt gebruiken om te investeren, kan het al nuttig zijn om kleine veranderingen in je levensstijl aan te brengen. Als je bijvoorbeeld iedere ochtend een kopje koffie koopt bij een koffiewinkel, kun je overwegen om dit niet meer te doen. Je bespaart hiermee dagelijks enkele euro’s waardoor je wekelijks een paar tientjes kunt investeren. Door dit soort kleine veranderingen in je levensstijl aan te brengen kun jij er voor zorgen dat je maandelijks meer geld overhoudt om te investeren. 

Voorbereiding

Wanneer je besluit om je geld te investeren in cryptomunten zoals bitcoin is het van belang om je goed voor te bereiden voordat je begint met investeren. Dat komt doordat je zonder een goede voorbereiding als het ware aan het gokken bent met je geld. Vooral wanneer je altcoins koopt kan het lastig zijn om van tevoren in te schatten of iets een goede investering is. Hier is veel onderzoek voor nodig en dat is dan ook de reden dat het van belang is om je goed voor te bereiden. Op die manier kun jij uitzoeken of een cryptomunt het investeren waard is of dat het risico te hoog is. 

Altcoins of bitcoin?

Het is slim om voordat je je geld investeert eerst eens te kijken naar wat voor cryptomunten je wilt kopen. Wanneer je bitcoin koopt is het risico het minst klein. Dit is de grootste cryptomunt met de meeste gebruikers waardoor de kans het minst groot is dat de waarde van de munt ineens afneemt. Natuurlijk heb je altijd te maken met een koers die kan stijgen en dalen, maar over het algemeen stijgt de waarde van bitcoin nog altijd. Als je zo snel mogelijk zo veel mogelijk wilt verdienen kan het een goed idee zijn om op zoek te gaan naar een aantal altcoins waar je in kunt investeren. 

Investeren in altcoins

Wanneer je snel geld wilt verdienen kun je investeren in altcoins. Het is dan wel van belang om er rekening mee te houden dat het risico bij een investering in een altcoin meestal een hoger risico heeft dan een investering in bitcoin. Daarom moet je bij het kopen van altcoins al helemaal veel tijd investeren in het doen van onderzoek naar de juiste altcoins. Je wilt dan een altcoin vinden die op dit moment weinig waarde heeft, maar waarvan de waarde in de toekomst zal gaan stijgen. Als je een vrij nieuwe altcoin koopt die later in waarde stijgt, kun je hier op de korte termijn veel meer mee verdienen dan met een investering in bitcoin.

High risk, high reward

Onder mensen die ervaring hebben met cryptomunten is het principe high risk, high reward een bekend begrip. Dit houdt in dat je door veel risico te nemen met je geld kans maakt om meer te verdienen dan met een investering waar weinig risico aan zit. Daarom is het voor mensen die willen investeren in crypto erg belangrijk om goed na te denken over hoeveel risico zij willen lopen met hun geld. Als je twijfelt tussen het kopen van een risicovolle altcoin en het kopen van bitcoin is het misschien een goed idee om in beide te investeren. Zo spreid je de risico’s meer dan wanneer je slechts in één munt investeert.

Hoeveel risico wil je nemen?

Investeerders moeten altijd goed nadenken over hoeveel risico zij willen nemen met hun geld. Wanneer je een cryptomunt hebt gevonden waar je wel in wil investeren, moet je gaan kijken naar het risico wat je neemt met deze investering. Door hier goed onderzoek naar te doen kom je er achter hoe groot de kans is dat je je geld verliest. Bovendien moet je ook kijken naar hoe groot de kans is dat je winst maakt en hoeveel winst dit dan zou zijn. Op die manier krijg je een beter beeld van de risico’s die er komen kijken bij deze investering. Aan de hand daarvan kun je bepalen of je wilt investeren of niet. 

Bitcoin kopen

Er zijn steeds meer mensen die besluiten om bitcoin te kopen. Deze cryptomunt blijft de afgelopen tijd in waarde stijgen, maar dat komt niet alleen doordat er steeds meer individuele investeerders en traders zijn, maar ook doordat bedrijven steeds vaker besluiten om bitcoin te kopen. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Zo noemen sommige mensen de inflatie die door veel economen wordt voorspeld een mogelijk motief voor het kopen van bitcoin als bedrijf. Als gevolg van de coronacrisis zijn centrale banken overal op de wereld geld aan het bijdrukken. Hierdoor moet de economie worden hersteld.

De economie herstellen

De overheid van een land wat te maken heeft met een economische crisis besluit vaak om meer geld bij te drukken. Dat komt doordat dit geld dan kan worden geïnvesteerd in de economie. Een crisis kan alleen worden overwonnen doordat mensen meer geld gaan uitgeven. In het afgelopen jaar werd er veel meer gespaard dan in andere jaren doordat het financieel gezien een onzekere tijd was. Sparen is voor een individu verstandig, maar voor de hele economie is het niet goed als mensen meer gaan sparen. Er wordt dan minder geld uitgegeven waardoor winkels en andere bedrijven minder omzet maken.

Inflatie

Om de economie te stimuleren kan een overheid er voor kiezen om geld bij te drukken en dit op verschillende manieren te verspreiden door de economie. Op die manier gaan bedrijven meer omzet draaien waardoor mensen meer zekerheid hebben van hun baan. Hierdoor gaan zij weer meer uitgeven waardoor de economie zich zal herstellen. Het nadeel hiervan is het feit dat geld minder waard wordt naarmate er meer van wordt gedrukt. Dit zorgt er voor dat het spaargeld wat je op dit moment op je bank hebt waarschijnlijk over enkele jaren veel minder waard is dan vandaag de dag. 

Sparen

Het bedrag wat op je spaarrekening staat blijft natuurlijk hetzelfde wanneer er inflatie plaatsvindt. Je zou dan denken dat je met dit geld nog net zo veel kunt kopen, maar dat is niet zo. Alle producten die je in winkels kunt kopen zijn duurder geworden waardoor je koopkracht achteruit is gegaan. Dat is vervelend voor mensen die bijvoorbeeld aan het sparen zijn voor hun pensioen. Het geld wat ze dan gespaard hebben wordt steeds minder waard. Hierdoor kan het slim zijn om dit geld te investeren. Je kunt dan bijvoorbeeld investeren in bitcoin in de hoop dat dit geld meer waarde krijgt. 

Inflatie tegengaan

bitcoin 2647432 1280

Je kunt voorkomen dat je koopkracht achteruit gaat door je geld te investeren. Dit hoeft dan niet per se een investering in cryptomunten zijn, er zijn bijvoorbeeld ook veel mensen die besluiten om te investeren in aandelen. Toch kan bitcoin kopen een goed idee zijn aangezien veel mensen verwachten dat de cryptomunt in de toekomst nog veel meer waarde krijgt. Het geld wat je op dit moment investeert kan daardoor in de toekomst veel meer zijn. Hierdoor zal je pensioen een stuk fijner worden. Je neemt dan natuurlijk wel een risico met het geld aangezien je nooit zeker weet of de waarde van bitcoin zal stijgen. 

Bedrijven investeren in bitcoin

De stijging van de waarde van bitcoin is niet alleen veroorzaakt door individuele investeerders, maar ook doordat er steeds meer bedrijven zijn die bitcoin kopen. Dit kunnen zij bijvoorbeeld doen om de inflatie tegen te gaan, maar bijvoorbeeld ook het feit dat zij in de toekomst betalingen in bitcoin willen accepteren kan een reden zijn voor de investering. Voor bedrijven liggen er veel kansen in het accepteren van betalingen in bitcoin. Er zijn nog maar weinig bedrijven die dit doen en daarom zal een bedrijf wat dit mogelijk maakt waarschijnlijk populair worden onder mensen die bitcoin bezitten. 

Tesla

Het bekendste bedrijf wat recent bekend heeft gemaakt dat het heeft geïnvesteerd in bitcoin is Tesla. De fabrikant van elektrische auto’s heeft via Elon Musk bekend gemaakt dat het in de toekomst betalingen in cryptomunten wil gaan accepteren. Hierdoor was het nodig om voor zo’n 1.5 miljard dollar aan bitcoin te kopen voor het bedrijf. Dat zorgt er voor dat Tesla één van de grootste whales is die er op dit moment zijn. Als gevolg van de investering van het bedrijf steeg de waarde van de bitcoin ontzettend snel. Wanneer dit soort nieuws over crypto bekend wordt, gaan veel mensen direct investeren waardoor de waarde stijgt. 

Gevolgen van de investeringen van bedrijven

Als er meer bedrijven zijn die besluiten om te investeren in bitcoin, kan dat veel gevolgen hebben voor de koers van bitcoin, maar ook voor een aantal andere zaken. Daarom is het interessant om eens te kijken naar wat de gevolgen van institutionele investeringen in bitcoin. Doordat dit zulke grote gevolgen kan hebben voor de koers van bitcoin en een hoop andere zaken is het voor mensen die overwegen om te investeren in cryptomunten handig om eens te kijken naar de mogelijke gevolgen van bedrijven die investeren in bitcoin. Ook als je in altcoins wilt investeren is dit ook van belang omdat deze de prijs van bitcoin grotendeels volgen.

Investeringen van bedrijven

De hype die is ontstaan rondom bitcoin is groter geworden door de investering van Tesla. Toch is dit lang niet het enige bedrijf wat heeft besloten om geld te investeren in bitcoin. Er zijn verschillende motieven voor een investering in bitcoin. Het is dan ook per bedrijf verschillend wat voor hen de reden is om te investeren. De verwachting van veel experts is dat er in de toekomst nog veel meer bedrijven zullen zijn die besluiten om bitcoin te kopen. Cryptomunten staan eigenlijk nog in de kinderschoenen en daarom liggen er voor bedrijven erg veel kansen op dit gebied.

Begin van bitcoin

Het institutionele geld wou eerst niets weten van de opkomst van bitcoin. Dat had verschillende redenen. Zo was het bijvoorbeeld zo dat sommige mensen niet geloofden in het principe van een blockchain en daarom bang waren dat mensen veel geld zouden verliezen wanneer ze in bitcoin investeerden. Bovendien waren er ook mensen die dit netwerk als een bedreiging voor het huidige financiële systeem. Daarom is het ook niet gek dat veel mensen die betrokken zijn bij banken geen voorstander zijn van het gebruik van bitcoin. Toch is dit negatieve beeld langzaam aan het veranderen. 

Het beeld van bitcoin

Wereldwijd komt er door de stijgende waarde van bitcoin steeds meer aandacht voor cryptomunten in het algemeen. Dit heeft als gevolg dat ook de waarde van altcoins stijgt. Wanneer er meer interesse is in bitcoin, zijn er ook meer mensen die zich gaan verdiepen in andere cryptomunten. Daarom zal de waarde van deze crypto’s ook stijgen. Het beeld wat mensen en bedrijven van bitcoin hebben is de afgelopen tijd sterk aan het veranderen. Vooral grote bedrijven die te maken hebben met betalingen beginnen steeds meer de mogelijkheden van cryptomunten in te zien. 

Mogelijkheden

De reden dat er steeds meer bedrijven zijn die potentie zien in cryptomunten is het feit dat er veel nieuwe mogelijkheden zouden ontstaan wanneer iedereen crypto zou gebruiken. Ons huidige betalingssysteem kan daardoor een stuk makkelijker en veiliger gemaakt worden. Daarom is het voor sommige mensen enkel wachten totdat cryptomunten gebruikt gaan worden in plaats van fiatgeld. Toch is de kans ook aanwezig dat dit in de nabije toekomst niet zal gebeuren. Er zitten veel mogelijkheden aan het gebruik van cryptomunten, maar er zijn ook veel dingen die het lastig maken om ons financiële systeem te veranderen.

Steeds meer bedrijven investeren

De laatste tijd komt het steeds vaker voor dat grote bedrijven besluiten om te investeren in bitcoin. Daarom is het voor mensen die bitcoin of andere cryptomunten bezitten of willen kopen een goed plan om zich eens te verdiepen in de mogelijke gevolgen van institutionele investeringen in bitcoin of andere cryptovaluta. Dit soort gebeurtenissen kunnen grote invloed hebben op de markt en daarom is het zo belangrijk om goed te weten wat je kunt verwachten. Het zal naar verwachting namelijk niet lang duren voordat het volgende bedrijf besluit om bitcoin te kopen. 

Meer vraag naar bitcoin

Als je zelf gaat nadenken over de mogelijke gevolgen van grote bedrijven die investeren in bitcoin, kun je op verschillende gevolgen komen. Iets wat de meeste mensen direct zullen denken is een stijgende vraag naar de cryptomunt. Dat is een vrij logisch gevolg van grote bedrijven die veel geld investeren in bitcoin. Wanneer een bedrijf ineens besluit om veel bitcoin te kopen, is het van belang om er rekening mee te houden dat de prijs hierdoor tijdelijk kan stijgen. Dit is niet de enige manier waarop institutionele investeringen er voor kunnen zorgen dat de prijs hoger wordt.

Lange termijn

Het is van belang om goed na te denken over de lange termijn gevolgen van het gebruik van crypto door bedrijven. Als je hier goed naar kijkt en een verwachting schetst voor de toekomst, kun je hierdoor mooie kansen ontdekken. Het is bijvoorbeeld goed om eens na te denken over wat de koers van bitcoin of andere cryptomunten gaat doen wanneer nog meer bedrijven besluiten om te investeren in crypto. Wanneer er steeds meer grote bedrijven zijn die besluiten om te investeren in bitcoin, zal dit er voor zorgen dat er meer vraag naar bitcoin ontstaat. Hierdoor zal één bitcoin dus in waarde stijgen. 

Op het juiste moment investeren

Wanneer je wilt investeren in cryptomunten, is het van belang om goed na te denken over of dit het juiste moment is om te investeren. Je kunt de markt natuurlijk nooit ‘timen’, maar het is toch slim om eens te kijken naar de verwachte koersen van volgende week of volgende maand. Als je bijvoorbeeld verwacht dat een aantal bedrijven zullen investeren in bitcoin, kan het een goed idee zijn om bitcoin te kopen. Nadat deze bedrijven hebben geïnvesteerd, zal de waarde van bitcoin een stuk hoger zijn dan op het moment dat jij deze kocht. Zo kun je geld verdienen aan de investeringen van bedrijven. 

Verwachtingen voor de toekomst

Veel experts verwachten dat in de toekomst nog veel meer bedrijven zullen investeren in bitcoin en mogelijk zelfs in andere cryptomunten. Dat komt natuurlijk door de grote hoeveelheid nieuwe mogelijkheden die een bedrijf kan krijgen door te investeren in bitcoin. Daarom is de kans groot dat er steeds meer bedrijven zullen zijn die bepalen dat het tijd is om te investeren. Bovendien kan dit er voor zorgen dat het bedrijf in staat is om betalingen in bitcoin te ontvangen wat erg goed is voor de promotie van het bedrijf. Natuurlijk krijgt een bedrijf nog veel meer nieuwe kansen door te investeren in crypto.

Koers van bitcoin

Het is van belang dat mensen goed nadenken over wat investeringen van grote bedrijven zullen doen met de toekomstige koers van de bitcoin. Daardoor kun je immers bepalen of dit het juiste moment is om in te stappen in cryptomunten. De verwachting van veel experts is dat de waarde van bitcoin alleen nog maar meer zal gaan stijgen naarmate er meer bedrijven zijn die investeren. Bovendien is de waarde van de cryptomunt op dat moment een stuk stabieler aangezien er meer bedrijven zijn die grote hoeveelheden bitcoin in hun bezit hebben. Echter kunnen zij de prijs flink laten dalen door ineens al deze munten te verkopen.

Mogelijkheden voor andere cryptomunten

Ook voor altcoins ontstaan er nieuwe mogelijkheden wanneer bedrijven besluiten om te investeren. Dat komt doordat de waarde van altcoins vaak meestijgt met de waarde van bitcoin. Bovendien zijn er veel altcoins die voor bedrijven meer mogelijkheden bieden dan de bitcoin. Toch zal het naar verwachting nog wel een tijdje duren voordat de echt grote bedrijven hun geld investeren in altcoins. Dit zal voor de meeste bedrijven als een te groot risico worden gezien. Naar verwachting zal ethereum het eerste project zijn wat beïnvloed gaat worden door het grote geld van bedrijven. 

Decentraliteit neemt af

Er zijn veel verschillende redenen waardoor mensen er voor kiezen om te investeren in cryptomunten. Bij de meeste mensen is het verdienen van geld natuurlijk de voornaamste reden om te investeren, maar er zijn zeker ook andere redenen waardoor mensen er voor  kiezen om hun geld te beleggen in crypto. Bepaalde eigenschappen van cryptomunten maken dit heel aantrekkelijk voor sommige mensen. Er zijn bijvoorbeeld veel mensen die niet blij zijn met de manier waarop ons financiële systeem is ingericht. Daarom zouden zij graag zien dat cryptomunten er voor zorgen dat dit systeem veranderd wordt. 

Een centrale partij

Wanneer je een betaling doet via ons huidige betalingssysteem, ben je verre van anoniem. Dat komt doordat je niet direct aan degene naar wie je het geld overmaakt betaalt. Het is namelijk zo dat er altijd een partij tussen jullie in zit. Deze partij is uiteraard de bank. De bank moet bepalen of het wel mogelijk is om deze transactie uit te voeren. Wanneer je bijvoorbeeld geld naar iemand wilt overmaken wat helemaal niet op je rekening staat, is dat niet mogelijk. Bovendien kan de bank altijd in de gaten houden hoeveel geld iedereen op zijn of haar rekening heeft staan.

Privacy

Het is voor veel mensen van belang om zo veel mogelijk privacy te hebben. Dat hoeft niet te komen doordat zij crimineel zijn, maar er zijn bijvoorbeeld veel mensen die het geen fijn idee vinden dat er mensen zijn die zomaar kunnen zien hoeveel geld zij bezitten. Daarom is ons huidige financiële systeem niet ideaal voor deze mensen. Een blockchain is volledig decentraal waardoor dit het ideale systeem is voor mensen die anonimiteit willen wanneer zij anderen betalen. Op een blockchain kunnen individuen peer-to-peer betalingen naar elkaar uitvoeren. Hiervoor is geen centrale partij nodig.

Het ontbreken van een centrale partij

De blockchain is het netwerk wat er voor zorgt dat het mogelijk is om online transacties uit te voeren zonder dat daarbij de tussenkomst van een centrale partij nodig is. Dit is mogelijk door de manier waarop een blockchain werkt. De informatie die in een blockchain staat wordt met iedere gebruiker van het netwerk gedeeld, maar een deel van de informatie is niet voor iedereen bekend. Bovendien worden de blokken waar deze informatie in staat versleuteld waardoor het niet mogelijk is om hier dingen aan te veranderen. De blockchain is de basis voor het hele netwerk van alle cryptomunten.

Decentraal

Een reden dat veel mensen het fijn vinden om te investeren in cryptomunten is het feit dat deze volledig decentraal zijn. Dat betekent dat er binnen een blockchain geen centrale partij is die overzicht heeft over wat er gebeurt op het netwerk. Er is wel een algoritme wat er voor zorgt dat iedereen die op het netwerk aangesloten is zich aan bepaalde regels houdt. Als dit algoritme niet zou bestaan, zou dat als gevolg hebben dat mensen met slechte bedoelingen heel gemakkelijk misbruik kunnen maken van het netwerk. Zij kunnen dan bijvoorbeeld meer cryptomunten uitgeven dan dat ze in werkelijkheid in bezit hebben. 

Criminelen?

Er zijn ook mensen die de decentraliteit van de blockchain als een groot gevaar zien. Zij zijn bang dat dit er voor zorgt dat criminelen bijvoorbeeld heel gemakkelijk zwart geld kunnen witwassen. Dit risico lijkt groter dan dat het is aangezien je tegenwoordig een persoonlijk account moet hebben bij een broker of exchange. Om zo’n account aan te maken moet je allerlei gegevens verifiëren waardoor bekend is wie je bent. Als je dan vervolgens een verdacht bedrag investeert of uitcasht, kan het zo zijn dat de politie je hierdoor op het spoor komt. Hierdoor is het voor criminelen niet meer aantrekkelijk om te investeren in crypto.

bitcoin 3125488 1280

Bitcoin minder decentraal?

Het is niet voor iedereen goed nieuws dat er steeds meer bedrijven zijn die besluiten om te investeren in bitcoin. Dat komt doordat het decentrale karakter van de cryptomunt hierdoor steeds minder aanwezig is. Wanneer er grote bedrijven zijn die grote hoeveelheden bitcoin achterhouden, zorgt dit er voor dat zij als het ware meer macht krijgen op de blockchain. Er zijn op dit moment al een aantal gevallen bekend van bedrijven of andere instanties die besloten om veel bitcoin te bewaren. Het zou voor de decentrale karakter van de cryptomunt een stuk beter zijn als deze munten over het netwerk werden verdeeld. 

Het geld van de gewone man

In de beginjaren van bitcoin werd dit echt gezien als het geld van de gewone man. De oorzaak daarvan was het feit dat banken en overheden hier niets van wilden weten en verwachten dat dit een hype was die wel weer over zou gaan. Hierdoor is het in die tijd voor mensen mogelijk geweest om in volledige vrijheid gebruik te maken van bitcoin. Op dat moment waren er nog geen regels en wetten die sloegen op cryptomunten. Daarom konden mensen die bitcoin hadden gekocht in alle vrijheid gebruik maken van alle voordelen van de blockchain. Als snel kwamen er meer cryptomunten bij.

Fiatgeld verliest steeds meer macht

Op dit moment kun je slechts op een aantal plekken in de hele wereld echt betalen met bitcoin. Er zijn nog maar weinig winkels die het risico durven te nemen om te investeren in het aanbieden van de mogelijkheid om met je favoriete cryptomunt te betalen. Daarom vinden veel mensen dat je op dit moment beter af bent door euro’s te bezitten dan door bitcoins te bezitten. Hier valt uiteraard lang over te discussiëren, maar het is vooral van belang om naar de toekomst van geld te kijken. Je kunt op die manier een beter beeld krijgen van de financiële ontwikkelingen van de toekomst. 

Steeds meer mensen gebruiken crypto

Je kunt overal ter wereld zien dat er steeds meer mensen zijn die besluiten om te investeren in crypto. Hier kunnen allerlei redenen voor zijn. Zo is het bijvoorbeeld slim om te investeren als je wilt voorkomen dat je spaargeld zijn koopkracht verliest als gevolg van de inflatie. Daarom is het juist in deze tijd een goede keuze om één of meerdere cryptomunten te kopen. Als de waarde van deze munten hetzelfde blijft of gaat stijgen blijkt dat je de juiste munt hebt gekozen. Wanneer de munt in waarde daalt, is het van belang om deze niet zomaar te verkopen. Je moet dan vertrouwen hebben in je eerst inschatting. 

Fiatgeld

Toch is de belangrijkste vorm van geld op dit moment ongetwijfeld het fiatgeld. Dat komt doordat dit uiteindelijk hetgeen is waarmee jij je boodschappen kunt afrekenen als je in de supermarkt staat. Als je miljoenen aan bitcoin bezit heb je hier niets aan wanneer je boodschappen aan het doen bent. Daarom is het nu ook belangrijk om er voor te zorgen dat je altijd over voldoende geld beschikt om bepaalde onverwachte uitgaven te kunnen doen als dat nodig is. Je moet nooit al je geld investeren in crypto. Als deze investering toch minder goed uitpakt dan je hoopt zit je daardoor in financiële problemen.

De macht van het fiatgeld

Op dit moment heeft het fiatgeld veel macht in onze samenleving. Hiermee wordt bedoeld dat eigenlijk onze hele samenleving is gebouwd op dit geld. De bedrijven waar iedere dag miljoenen mensen door worden geholpen draaien volledig op fiatgeld. In principe is het voor de economie op dit moment niet zo erg als alle cryptomunten zouden verdwijnen. Er zijn toch relatief gezien erg weinig bedrijven die veel geld hebben geïnvesteerd in crypto. Daarom zal de schade aan de economie relatief klein zijn als dit zou gebeuren. In de toekomst zal dit naar verwachting een heel ander verhaal zijn.

Crypto

Als je het op het totaal aantal mensen wat op dit moment op de wereld leeft bekijkt, heeft een extreem klein deel van deze mensen cryptomunten zoals bitcoin in zijn of haar bezit. Daarom heeft dit geld op dit moment nog niet zo veel macht. Aangezien veel experts verwachten dat in de toekomst nog meer bedrijven zullen investeren in bitcoin zal dit in de toekomst naar verwachting veranderen. Wanneer een bedrijf bijvoorbeeld besluit om miljoenen in bitcoin te investeren, zorgt dit er voor dat de macht van het fiatgeld minder wordt. Er wordt dan geld verplaatst van het fiatgeld naar de cryptomarkt. 

Overheden en centrale banken

Er zijn bij verschillende overheden en centrale banken natuurlijk veel mensen die liever zien dat cryptomunten minder macht krijgen. Zij zien namelijk dat de macht van het fiatgeld in de toekomst wel eens veel minder zou kunnen worden. Hierdoor is het voor de overheden en banken van belang om eens goed na te denken over een manier waarop zij kunnen voorkomen dat zij de macht van het geld verliezen. Je kunt hiervoor uiteraard allerlei manieren bedenken, maar het lijkt er eigenlijk op dat ze simpelweg te laat zijn. De cryptomunten zijn al zo populair dat zelfs een verbod niet zou helpen. 

Digitale euro of dollar

Het is natuurlijk voor landen ook lastig om in te schatten wat er in de toekomst met de waarde van geld en de waarde van cryptomunten zal gebeuren. Daarom zijn er verschillende opvattingen binnen dit soort organisaties over hoe je met deze ontwikkeling om moet gaan. Er zijn bijvoorbeeld mensen die vinden dat het belangrijk is om met je tijd mee te gaan waardoor het handig is om ook in te stappen in het digitale geld. Hierdoor zijn bijvoorbeeld de ideeën voor een digitale euro of dollar ontstaan. Toch betekent dit niet direct dat het fiatgeld weer terrein zal winnen op de bitcoin.

Een nieuwe altcoin

Er zijn op dit moment al projecten die er bijvoorbeeld voor moeten zorgen dat er cryptomunten zijn die hun waarde behouden. Deze munten zijn dus niet zo volatiel als ‘normale’ cryptomunten dat wel zijn. Je kunt de waarde van de munt behouden door deze te koppelen aan de koers van de dollar of een andere fiatvaluta. Hierdoor weet je zeker dat je investering zijn waarde behoudt. Het probleem is alleen dat dit voor investeerders niet aantrekkelijk is aangezien je nagenoeg geen winst kunt maken. Toch hebben deze munten wel een aantal andere handige functies.

Waarde verplaatsen

Je kunt een munt zoals de tether gebruiken om waarde te verplaatsen van de ene naar de andere plek. Dat maakt het voor sommige traders toch handig om af en toe tether te kopen. Dit is een zogenaamde stablecoin, dat betekent dat deze cryptomunt is gekoppeld aan de waarde van een dollar of een andere fiatvaluta. In dit geval is de munt gekoppeld aan de dollar. Wanneer je bijvoorbeeld het geld wat je op de ene exchange bezit wilt verplaatsen naar een andere exchange, kan het handig zijn om tether te kopen en dit over te zetten. Dat kost minder moeite dan je geld laten uitbetalen en dit vervolgens weer toe te voegen.

Meer regelgeving

Veel mensen die investeren in cryptomunten vinden het vervelend dat er de laatste tijd steeds meer nieuwe regels en wetten zijn die je vrijheid als het ware beperken. Het is natuurlijk voor iedereen fijn als mensen die hun geld niet op een eerlijke manier hebben verdiend geen gebruik maken van de blockchain. Toch willen mensen liever dat het decentrale principe van een blockchain zo veel mogelijk intact blijft. Op dit moment zijn er wel een aantal regels waar je je aan moet houden, maar eigenlijk valt het nog wel mee hoe streng er wordt gecontroleerd.

Investeringen van bedrijven

Wanneer er steeds meer grote bedrijven zijn die investeren in bitcoin zullen er naar verwachting steeds meer wetten komen die bepaalde dingen verbieden. Dat is natuurlijk handig als het systeem hier beter van wordt, maar het is toch van belang om goed na te denken of deze regels wel een verbetering zijn voor het systeem. Het is logisch dat er meer regels komen wanneer er meer wordt geïnvesteerd door bedrijven. De overheid wil er dan natuurlijk wel voor zorgen dat er geen rare dingen kunnen gebeuren op de blockchain. Toch zijn veel traders tegen nog meer regelgeving op het gebied van crypto.

Vergelijking met aandelen

Er zijn veel mensen die de vergelijking tussen cryptomunten en aandelen maken wanneer dit besproken wordt. Dat is ook logisch aangezien dit beide markten zijn waar mensen hun geld in investeren. Bovendien lijkt het principe van het traden en het investeren redelijk veel op elkaar. Het grootste verschil is het feit dat je bij cryptomunten investeert in het resultaat van een project terwijl je bij aandelen echt een stukje van het bedrijf koopt. De regelgeving die er op dit moment is is ook niet te vergelijken. De aandelenmarkt is zwaar gereguleerd terwijl je bij cryptomunten redelijk vrij bent. Dit zal naar verwachting veranderen.

Strengere regels

De verwachting van veel experts is dat er overal ter wereld nieuwe regels over cryptomunten zullen komen wanneer grote bedrijven besluiten om te investeren in bitcoin. Waarschijnlijk zal bitcoin de eerste cryptomunt zijn die ze kopen aangezien deze het meest ‘volwassen’ is. Toch zullen de nieuwe regels waarschijnlijk gelden voor alle cryptomunten. Je moet je op dit moment al verifiëren voordat je een account maakt om cryptomunten te kunnen kopen. Dit soort regels sluiten natuurlijk totaal niet aan bij het decentrale karakter van crypto. Toch kun je niet vermijden dat er in de toekomst nog meer van dit soort regels zullen komen.

Voorbereiding

Er zullen steeds meer bedrijven zijn die het voorbeeld van Tesla zullen volgen door veel bitcoins te kopen. Hierdoor is het voor individuele investeerders van belang om goed na te denken over de gevolgen hiervan. Je moet je dan eens gaan afvragen wat jij het best kunt doen wanneer de regels nog verder worden aangescherpt. Als je denkt dat deze nieuwe regels op wat voor manier dan ook een slechte impact gaan hebben op je investeringen, kun je overwegen om je bitcoin te verkopen. Zo weet je in ieder geval zeker dat je geen geld verliest door deze nieuwe wetten. 

Overheden stappen ook in bitcoin

bitcoin 2640692 1280

Uiteindelijk zal een deel van het fiatgeld zich langzaam gaan verplaatsen naar de wereld van de cryptomunten. Hoogstwaarschijnlijk zal het meest worden geïnvesteerd in bitcoin, maar het in bijvoorbeeld ook mogelijk dat bedrijven er voor kiezen om ethereum of cardano te gebruiken. Toch zullen de echte grote bedrijven er waarschijnlijk eerder voor kiezen om in te stappen in bitcoin. Dit is immers de grootste cryptomunt die het meest bekend is. Hierdoor is dit de meest veilige investering als je het vergelijkt met altcoins. De kans dat de waarde van bitcoin ineens drastisch daalt is kleiner dan bij andere cryptomunten.

Overheden

Wanneer grote bedrijven allemaal bitcoin bezitten, zullen overheden hier ook hun graantje van willen meepikken. Op dit moment zijn er veel overheden die al bezig zijn met het verzamelen van cryptomunten. Het gaat hierbij dan vooral om bitcoin. Je kunt hierbij bijvoorbeeld de Amerikaanse overheid als voorbeeld gebruiken. Deze heeft ruim 1 biljoen Amerikaanse dollar aan cryptomunten in bezit. Het grootste deel van dit vermogen is afkomstig van beslagleggingen. De overheid heeft besloten om op dit moment niets met deze cryptomunten te doen.

Macht van de overheid

Het is voor de Amerikaanse overheid handig om zo veel cryptomunten in bezit te hebben. Toch hebben zij besloten om hier voorlopig niets mee te doen. Toch is dit voor investeerders een risico. De Amerikaanse overheid heeft in potentie namelijk erg veel macht op de cryptomarkten. Naarmate er meer grote bedrijven zijn die investeren in bitcoin, is de kans groot dat dit soort situaties in alle landen ter wereld zullen voorkomen. Daarom is het van belang om het nieuws goed te volgen zodat je op de hoogte bent van alle nieuwe ontwikkelingen die te maken hebben met crypto. 

Kijken naar de toekomst

Wanneer je wilt investeren in cryptomunten is het van belang om een inschatting te maken van de toekomst van de munt waar jij in wilt investeren. Op dit moment ziet de toekomst van de bitcoin er rooskleurig uit, maar je weet maar nooit wat er gaat gebeuren. Bovendien is het niet zo dat er hierdoor geen risico’s aan een investering zitten. Het is van belang om in je achterhoofd te houden dat deze tekst slechts een voorspelling is van de toekomst. Als je door deze tekst wilt investeren in bitcoin is het van belang om van tevoren veel onderzoek te doen zodat je weet wat je aan het doen bent. 

Conclusie

Er zijn dus allerlei verschillende dingen die zouden kunnen gebeuren wanneer bedrijven veel investeren in bitcoin. Het gaat hierbij dan uiteraard wel om bedrijven die van een vergelijkbare grote zijn als het Tesla van Elon Musk. Als een bedrijf zoals de plaatselijke supermarkt in je dorp besluit om bitcoin te kopen, heeft dit natuurlijk weinig invloed op al deze factoren. Het is voor traders en investeerders altijd van belang om je te verdiepen in de markt en in de mogelijke gebeurtenissen in de toekomst. Aan de hand van deze informatie kun je bepalen of het slim is om te investeren of niet. 

Gevolgen van institutionele investeringen

Als er steeds meer instituties zijn die besluiten om te investeren in bitcoin heeft dit dus grote gevolgen voor de hele cryptomarkt. Dit is iets waar mensen die beginnen te investeren in bitcoin rekening mee moeten houden. Zo kunnen zij een beter beeld krijgen van de kansen en risico’s die dit met zich meebrengt. Je moet natuurlijk altijd proberen om zo goed mogelijk op de hoogte te zijn van de risico’s die er komen kijken bij de investering. Als je niet goed weet hoe je een risico moet inschatten, is het van belang om nog een tijdje te wachten met het doen van je investering. 

De macht van bitcoin inperken

Wanneer een institutie er voor wil zorgen dat bitcoin minder machtig wordt, kan dit bedrijf er voor kiezen om de cryptomunt als het ware aan te vallen. Dat is alleen mogelijk wanneer dit bedrijf hier voldoende geld voor heeft. Het bedrijf moet dan een ontzettend grote hoeveelheid bitcoins kopen. Vervolgens dumpt het bedrijf deze munten allemaal tegelijk. Dit zal er voor zorgen dat de markt helemaal in elkaar stort. Het is voor bedrijven op deze manier dus mogelijk om een markt die voor hen een potentieel gevaar is onschadelijk te maken. 

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.