Handelen in Bitcoin? Dit zijn 9 fouten die vaak gemaakt worden

Bitcoin 123

Er zijn de laatste tijd steeds meer mensen die de keuze maken om hun geld te investeren in Bitcoin. Dat komt doordat je veel geld kunt verdienen wanneer je succesvol wordt in de crypto-wereld. Het is belangrijk dat je goed voorbereid bent wanneer je gaat handelen in Bitcoin. Wanneer je niet goed bent voorbereid is de kans groot dat je een hoop geld zult verliezen. Veel beginnende handelaren maken dezelfde fouten. Wanneer je op de hoogte bent van deze fouten, kun je voorkomen dat je op dezelfde manier de fout in gaat. Dit zijn 10 veelgemaakte fouten onder mensen die beginnen met het verhandelen van cryptomunten zoals Bitcoin. 

1, Meteen beginnen te traden met echt geld

Veel beginnende investeerders beginnen gelijk te traden met echt geld. Dat is nergens voor nodig aangezien je op een heleboel platformen kunt traden met ‘papier’. Wanneer je handelt met papier kun je traden in cryptomunten zonder dat je echt geld in zet. Doordat je geen geld inzet kun je ook niets verliezen. Dat zorgt er voor dat je kunt oefenen met het verhandelen van cryptomunten. Het is slim om hiermee te beginnen aangezien je op die manier kunt wennen aan het verhandelen van cryptomunten. Je kunt er het best voor kiezen om een lange tijd in papier te handelen voordat je overstapt naar bijvoorbeeld Bitcoin. Op die manier kun je jouw eigen richtlijnen voor entries, exits en risicobeheer ontwikkelen. Wanneer je denkt dat je genoeg weet over het verhandelen van cryptomunten kun je overstappen naar de handel met echt geld. 

2, Handelen zonder stop loss

Veel beginnende handelaren hebben de neiging om met hun emoties te handelen. Dat kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat ze weigeren om hun verlies te accepteren waardoor dat verlies alleen maar groter wordt. Het is belangrijk om van tevoren rationeel na te denken over de koers waarbij je je verlies zult nemen. Door een stop loss in te stellen op die koers kun je er voor zorgen dat je van tevoren weet wat het maximale bedrag is wat je kunt verliezen. Eén van de belangrijkste vaardigheden die een handelaar in Bitcoin moet hebben is het op tijd accepteren van verlies. Het is dus belangrijk om een stop loss in te zetten zodat je bij een trade die slecht uitpakt je verlies kunt accepteren. 

3, Het portfolio niet in balans houden

Veel mensen die beginnen te investeren in cryptomunten waaronder Bitcoin houden hun portfolio niet goed in balans. Het portfolio is uit balans wanneer deze niet voldoet aan de beoogde toewijzing die je in je investeringsplan hebt beschreven. Wanneer je portfolio uit balans is, is het vooral in het begin erg lastig om die balans terug te krijgen. Om dat te doen zul je misschien een aantal van je best presterende cryptomunten moeten verkopen om vervolgens minder presterende munten terug te kopen. Dit geldt natuurlijk niet voor mensen die uitsluitend in Bitcoin handelen. Vooral mensen die van plan zijn om hun werk te maken van het handelen in verschillende cryptovaluta zullen hier mee te maken krijgen.

4, Het niet bijhouden van een handelsdagboek

Juist wanneer je net begint met het verhandelen van Bitcoin en andere cryptovaluta is het belangrijk om een handelsdagboek bij te houden. Dat zorgt er namelijk voor dat je in de toekomst kunt leren van fouten die je in het verleden hebt gemaakt. Wanneer je er voor kiest om geen handelsdagboek bij te houden, kan dat er voor zorgen dat je in de toekomst een hoop geld misloopt. Veel mensen die beginnen te handelen in Bitcoin zijn te eigenwijs om een dagboek bij te houden. Dat zorgt er voor dat een groot deel van de beginnende handelaren geen winst maakt met het traden van Bitcoin. 

Bitcoin 123

5, Meer investeren dan je je kunt veroorloven

Er zijn veel mensen die verwachten snel rijk te worden door te investeren in Bitcoin. Het is natuurlijk mogelijk dat dit lukt, maar het is beter om er niet vanuit te gaan. Vooral toen Bitcoin erg in opkomst was, waren er veel mensen die all-in inzetten op Bitcoin. Eerlijk is eerlijk, als zij hun Bitcoins lang genoeg bewaart hebben zijn ze nu waarschijnlijk steenrijk. Tegenover deze gevallen die succesvol waren staan extreem veel mensen die geld hebben verloren met de cryptohandel. Je hoopt van tevoren natuurlijk dat je winst zult maken door Bitcoin, maar de kans is natuurlijk aanwezig dat je met verlies te maken krijgt. Het is daardoor erg belangrijk om alleen geld te investeren wat je daadwerkelijk kunt missen. Als je al je spaargeld investeert in Bitcoin, heeft het hele vervelende gevolgen voor jou wanneer de koers keldert. Om te voorkomen dat je grote verliezen lijdt kun je beter alleen investeren wanneer je het je kunt veroorloven om het geïnvesteerde geld kwijt te raken. 

6, Te hoge verwachtingen stellen

Deze fout wordt niet alleen gemaakt bij mensen die handelen in Bitcoin, vooral mensen die van plan zijn om professioneel handelaar te worden begaan deze fout. Veel mensen denken namelijk dat je eenvoudig geld kunt verdienen met cryptovaluta, zonder dat dat veel moeite kost. Dat is natuurlijk niet waar, je moet een heleboel tijd en geld investeren om er voor te zorgen dat je kunt leven van de cryptohandel. Om er voor te zorgen dat je jezelf kunt onderhouden op financieel gebied heb je een groot startkapitaal nodig.

bitcoin111

In veel landen vereist dit een startkapitaal van tussen de 50.000 en 100.000 euro. Het is dan wel belangrijk dat je goede keuzes maakt tijdens het traden. Om te zorgen dat het echt loont om zoveel geld te investeren in Bitcoin of andere cryptovaluta, moet je namelijk een vrij hoog rendement behalen. Het is heel moeilijk om dit te bereiken. Als gevolg daarvan staan veel beginnende handelaren erg onder druk. Zij verwachten hoge rendementen te behalen en in de praktijk valt dat vaak toch tegen. Dit is natuurlijk erg vervelend en het is dan ook belangrijk dat je weet waar je aan begint. Je moet niet verwachten dat je door Bitcoin te kopen heel gemakkelijk rijk wordt. 

7, Leverage gebruiken

Er zijn veel platformen waarop je een leverage kunt gebruiken. Een leverage zorgt er voor dat de winst met een bepaalde factor wordt vergroot wanneer je jouw munten verkoopt. Het is voor beginnende handelaren niet verstandig om dit te gebruiken. Dat komt doordat deze factor ook de andere kant op werkt. Wanneer je verlies maakt wordt dit verlies namelijk ook vele malen groter. Veel mensen die beginnen te investeren in Bitcoin en andere cryptovaluta kiezen er toch voor om gebruik te maken van een leverage. Dat zorgt er voor dat ze vaak grote verliezen lijden met relatief weinig inzet. Het advies van experts is dan ook: gebruik alleen een leverage wanneer je een ervaren trader bent. Dan ben je je namelijk beter bewust van de risico’s die een leverage met zich mee brengt. 

8, Handelen op basis van handelspatronen en indicatoren die je niet goed begrijpt

Veel mensen die beginnen te handelen in Bitcoin zijn niet goed in het uitvoeren van een technische analyse. Dat is logisch aangezien zij nog geen ervaring hebben met het verhandelen van Bitcoin. Het komt vaak voor dat beginnende traders allerlei patronen zien die er niet zijn. Dat kan er voor zorgen dat ze een aantal zeer slechte keuzes maken die tot verlies lijden.

Het is slim om als beginnende handelaar een zeer eenvoudig te gebruiken handelssysteem te ontwikkelen zodat je goed kunt leren wat er komt kijken bij het traden in Bitcoin en andere cryptovaluta. Als onervaren trader kun je het best geen beslissingen maken op basis van patronen of indicatoren die je niet goed begrijpt, omdat je niet goed kunt inschatten of dat goede keuzes zijn. Wanneer je meer ervaring opdoet in de wereld van Bitcoin zul je vanzelf merken dat je beter wordt in het herkennen van bepaalde patronen. 

9, Het volgen van de kudde

Een fout die veel mensen die beginnen met het traden van Bitcoin maken, is het blindelings volgen van de kudde. Veel ervaren investeerders weten dat je het best uit een trade kunt stappen wanneer het te druk wordt. Doordat nieuwe investeerder nog maar weinig ervaring hebben weten zij vaak niet het goede moment om bijvoorbeeld in te stappen in Bitcoin. Wanneer zij zien dat een grote groep investeerders dit doet kiezen ze er vaak voor om ook Bitcoin te kopen. Op het moment dat je ziet dat een grote groep mensen de munt heeft gekocht, ben je eigenlijk al te laat. Wanneer je op dat moment pas besluit om de munt(in dit geval Bitcoin) te kopen, betaal je een veel te hoge prijs en is de kans niet groot dat je winst zult maken. In dit geval zijn de ervaren traders al uit de trade gestapt doordat het te druk werd.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.