Binance review – uitleg over de voor- en nadelen

Binance review

Op zoek naar een platform om verschillende cryptocurrency uit te wisselen? Een van de vele mogelijkheden is Binance. Dit is een van de grootste systemen voor het uitwisselen van cryptocurrency. Wereldwijd staat het bekend door het grote handelsvolume waarmee de dienst te maken krijgt. Ondanks alle vraag naar dit platform, is Binance is verhouding tot veel andere platformen nog erg nieuw. Binance zag pas in 2017 het levenslicht toen het in zes maanden rocket high ging.

Binance staat voor Binary or Bit and Finance. Het platform bied je de mogelijkheid om Bitcoin, BNB en honderden andere cryptocurrencies te handelen met mensen over heel de wereld. De service wordt wereldwijd ontzettend veel gebruikt voor cryptohandel. Er is slim nagedacht over hoe gebruikers vanuit verschillende delen van de wereld van de wereld van informatie kan worden voorzien.

Op de website van Binance wordt zelfs in het Nederlands veel informatie verschaft over de service. Er wordt een overzicht gegeven van de laatste prijs voor vele digitale valuta, maar ook wat er de afgelopen 24 uur is verandert op de markten.

Tijdelijke zero trading fee policy

De website is in zeer korte tijd uitgegroeid tot een bron van informatie voor veel mensen die al gebruik maken van de service, of overwegen om de service te gaan gebruiken. Dat het platform zo snel heeft kunnen groeien, komt omdat het bij de start in 2017 een unieke positie gaf aan handelaren. Zo werd er een maand lang een ‘zero trading fee policy’ gehanteerd, waardoor handel kon worden gedreven zonder dat er kosten naar Binance zouden gaan. Door dit slimme handelsconcept heeft Binance heel snel klanten naar zich toe weten te trekken.

Later is Binance wel afgestapt van deze ‘zero trading fee policy’, maar vooral in de starttijd was het heel makkelijk om op die manier toch eventjes kennis te maken met het platform. Velen zijn daarna blijven hangen, of hebben zulke positieve ervaringen gehad dat ze het anderen ook aanraden.

🏆Wedstrijd voor crypto beleggers!🏆

Veel mensen zijn geintresseert in cryptocurrencies en bitcoin om hun geld te beleggen. Daarom houden wij een wedstrijd met informatie om te beginnen met beleggen. Om mensen te activeren bieden wij 10.000 euro aan prijzen bovenop uw rendement!

➡️Meld u hier aan voor de wedstrijd

Binance uitleg over vele gebruik

Misschien wel iets te veel informatie. Want als je net begint is de website best overweldigend. Dit valt ook wel te verklaren doordat er gewoon zoveel mogelijk is met het platform. Zo kan er op ontzettend veel manieren worden verhandeld. Zo kan er gebruik worden gemaakt van de mobiel, desktop en Binance API die speciaal is ontworpen om samen te werken met het platform. Daarnaast is Binance in heel veel verschillende talen beschikbaar, waardoor het wereldwijd erg veel gebruikt word. Zelfs ons kikkerlandje wordt vertegenwoordigd met een Nederlandse site.

Binance wordt ontzettend veel gebruikt. Er vinden volgens Binance zelf maar liefst meer dan 1,4000,000 transacties per seconde plaats via het platform. Dit komt omdat mensen via tal van mogelijkheden snel en makkelijk gebruik kunnen maken van de service. Binance beloofd tevens 24/7 ondersteuning wanneer gebruikers tegen problemen aanlopen. Er staat een speciaal ondersteuningsteam elke seconde van de dag klaar om vragen te ontvangen en zo snel mogelijk te beantwoorden. Althans, dit is wat Binance zelf beloofd aan iedereen die zich registreert.

Trading fees bij handelen

Binance fees voor trading
Trading fees op het moment van publiceren

Gelijktijdig met de lancering van Binance, werd ook de zogeheten Binance Token (BNB) gelanceerd. Die BNB is nu erg interessant voor gebruikers, want als je deze gebruikt krijg je maar liefst 50% korting op je trading fees. Momenteel zijn er 197 miljoen BNB tokens aangemaakt. Ongeveer de helft is daarvan in omloop.

Die korting is interessant omdat Binance is afgestapt van de ‘zero trading fee policy’ en in plaats daarvan nu een ‘fixed fee’ van 0,1% hanteert op elke ruil. In combinatie met de korting van de Binance Token (BNB) heb je te maken met een fee van 0,05%. Dit is naar ons weten op het moment van schrijven in de laagste fee in heel de cryptowereld. Dit is een van de redenen waarom velen voor Binance kiezen.

Interessant voor daghandelaren

Dit is voornamelijk interessant voor daytraders die ontzettend veel handelen. Wanneer er grote orders worden verwerkt kan die 0,05% heel mooi mee zijn genomen. Op kleinere ordes wordt het natuurlijk wel gemerkt, maar minder dan wanneer er in grote aantallen wordt gehandeld.

Buiten het feit om dat er met een lage ‘fixed fee’ kan worden gehandeld, is er geen sprake van transfer limieten. Er is geen sprake van stortingslimiet maar wel, zoals alle andere exchanges, een opnamelimiet. Hoeveel je mag opnemen wordt bepaald door een level wat je door de dienst wordt toegewezen. Binance stelt je enkel in de gelegenheid om cryptocurrencies te verhandelen. Er kan dus niet worden gehandeld in euro’s of bijvoorbeeld dollars. Enkel in cryptovaluta wordt hier gehandeld!

BNB weet de aandacht te trekken

Voor Binance is de BNB ook erg belangrijk. Deze laat ook zien dat velen vertrouwen hebben in het platform en ook de cryptovaluta die  van het platform zelf is. De waarde van de BNB tokens wordt ook behouden, omdat Binance een systeem hiervoor heeft bedacht. Elk kwartaal wordt er ruim 20% van de winst ingezet om BNB tokens van handelaren op te kopen. Opgekochte token worden vernietigd. Op die manier wordt er op een kunstmatige manier schaarste gecreëerd.

Meer munteenheden proberen hun waarde te behouden door schaarste te creëren. Denk bijvoorbeeld aan de bitcoin, waarbij miners steeds minder worden beloond na elke bitcoin halving. Het concept lijkt daar te werken. Bij de Binance Coin lijkt het ook te werken, want sinds 2017 is de waarde enorm gestegen. Rocket High is deze gegaan! De digitale munt heeft ook een plekje weten te veroveren in de top 20  qua marktkapitalisatie. In het algemeen heeft Binance in een ontzettend korte tijd als jong bedrijf toch flink wat ontzettend stevige voeten aan de aarde weten te zetten.

CEO van binance

Dit is niet gek, want het past perfect binnen het plaatje van de maker. De maker van Binance, ontwikkelaar Changpeng Zhao, heeft ervaring met het maken van diensten rondom crypovaulta, want hij heeft in het verleden al vaker hoogfrequente handelssoftware in elkaar weten te zetten. Zo maakte hij verschillende systemen om brokers te helpen en heeft hij onderdeel uit gemaakt van het Blockchain.info cryptocurrency wallet’s team.

Lees ook: Beste Bitcoin Wallets in 2020

Dit is een service die een digitale portomonee aanbied voor onder andere Bitcoin, Bitcoin Cash en Ethereum. Ze bieden ook Bitcoin-gegevensgrafieken, statistieken en marktinformatie. Al sinds 2005 is hij werkzaam vanuit China. Je zou dus kunnen zeggen dat Changpeng Zhao zijn voetsporen binnen de industrie ondertussen al wel heeft verdiend. De jaren erna heeft hij veel ervaring opgedaan.

Veiligheid onder de loep

Tijdens het handelen op Binance wordt er, zoals eerder aangehaald, met verspillende niveaus gewerkt. Ook dit is ingebouwd om het systeem veiliger te maken. Er is sprake van een ‘verifcation tier’, oftewel een mate waarin jij jezelf kunt identificeren. Om je beter te laten identificeren zul je diverse stappen moet doorlopen waarin je persoonlijke gegevens vrijgeeft.

Hiervoor wordt de ‘two-factor authentification’ of ‘Google Authenticator’ gehanteerd. Binance heeft je voornaam, achternaam, geslacht, land van inwoning, paspoort ID, paspoort foto en als extra verificatie ook nog een foto nodig waarop je zelf je paspoort vasthoud. Daarna is je dagelijks opnamelimiet 100 BTC. Dit is toch nog een flink bedrag wat je kunt verhandelen, gezien 100 BTC ongeveer gelijk staat aan 856.761,94 euro. Niet een bedrag wat iedereen zomaar bezit.

Negatieve aandacht Binance

Ondanks dat het heel goed lijkt te gaan met Binance, zij er wel de nodige kritieken geuit door de loop van de tijd. Op het moment worden Binance en Coinbase, dit zijn beiden grote uitwisselplatforms voor cryptocurrency, beschuldigd van insider trading. Dit is in makkelijkere woorden uitgelegd het handelen met voorkennis. Zo is Binance al meermalen hiervan beschuldigd. Binance heeft zich ook al meermalen verantwoord en daardoor ook wel het vertrouwen van veel gebruikers behouden.

Binance is vrij agressief als het gaat om het omkopen van andere diensten en heeft het doel de grootste te zijn en te blijven. Binance heeft een aandeel in TravelbyBit en heeft door de samenvoeging van TravelbyBit en Travala.com Travala een soort van overgekocht. Voordat dit nieuws bekend werd gemaakt steeg Travala al met 400% in waarde. Dit zorgt er bij velen voor dat het idee is ontstaan dat Binance met voorkennis heeft gehandeld.

Schimmig wereldje of niet?

De kritiek gaat in dit geval meer over de schimmige wereld die zou afspelen achter de deuren van Binance. Wanneer mensen zo een wallet gebruiken, dan willen ze natuurlijk een betrouwbare dienst die geen gekke dingen doet met de cryptocurrency die ze op hun rekening zetten. Op dat moment gaf Binance aan ‘neutraal’ te willen blijven. Zie hiervoor onderstaande tweet:

Ook is Binance 7 mei 2019 slachtoffer geworden van een georganiseerde hack. Hackers konden wallets leegroven zodat dat Binance of de gebruikers het door hadden. In het totaal zijn er zo’n 7000 bitcoins geroofd. Binance kon deze klap wel aan doordat het zo snel is gegroeid. Toch laat het zien dat ook Binance niet altijd veilig is en haar veiligheidsmaatregelen in dat geval niet voldoende waren.

Hoe maak je een account aan?

In veel andere gevallen was Binance wel veilig. Veel gebruikers zijn dik tevreden. Wil je zelf Binance uitproberen, dan kan dit door een account aan te maken. Dit kan binnen mum van tijd op de site. Wanneer je een account hebt aangemaakt, heb je een digitale portemonnee voor meer dan 200+ digitale munten. Hieronder sommen wij nog enkele veel gebruikte cryptovaluta aan die allemaal verhandelbaar zijn via Binance. De volgende coins worden door binance ondersteund:

Je kunt je ook eerst nog even verder verdiepen. Op het moment zijn er tal van andere alternatieven van Binance die je mogelijk veel interessanter vind. Als je op zoek bent naar een Nederlands alternatief dan kun je bijvoorbeeld denken aan Bitvavo Exchange. Wil je meer weten over verschillende cryptocurrency, dan is het ook handig deze site in de gaten te houden. Regelmatig vind je hier nieuwe informatie die je op weg kan helpen in de wereld van cryptovaluta.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.