Crypto trading platform: Wat is het #1 handelsplatform?

Beste platform voor crypto trading en beleggen

Nog voordat je de Bitcoin in handen hebt, komen de eerste keuzes al op jouw pad: het vinden van een crypto trading platform, bekijken wat je met jouw crypto wilt gaan doen en het bepalen waar je het beste uit bent. Zeker als je wilt gaan handelen in bijvoorbeeld Bitcoin is het belangrijk dat dat je een goed trading platform hebt.

Lang niet alle platforms zijn even betrouwbaar en veilig. Het zou daarom zomaar kunnen zijn dat je een verkeerde keuze gaat maken. Om ervoor te zorgen dat je direct goed terecht gaat komen, kun je onderstaande informatie doornemen. Je ziet hier enkele voorbeelden en de achtergrond van ieder platform. 

Wat is een crypto trading platform?

Een crypto trading platform is een website waar je jouw crypto aan kunt schaffen en kunt verhandelen. In tegenstelling tot veel andere websites heb je hier niet alleen een wallet beschikbaar om de crypto in op te slaan, maar kun je met winst doorverkopen aan andere investeerders.

Deze exchanges zijn daarvoor helemaal eenvoudig ingericht, waardoor iedereen in zou kunnen stappen. Denk daarbij aan een eenvoudige omgeving waar je jouw eigen cryptocurrency bewaart, maar ook de handige manieren om de transacties te voltooien. Op deze manier kun je snel aan de handel beginnen, waardoor je kunt profiteren van de prijsschommelingen van onder andere Bitcoin. 

🚀 Wat is het beste platform van dit moment?

Hieronder vind je vele conventionele opties om te beginnen met crypto beleggen. Maar cryptotraden bied tijdelijk een unieke kans om mee te doen met een innovatief platform in crypto trading.

👉 Meld je aan en maak kans op 10.000 euro aan prijzen!

Door een breed aanbod van moderne handelsproducten is er zelfs met weinig geld veel meer winst mogelijk als met conventionele exchanges.

Met Binance verzekerd van lage fees 

Voor zowel internationale handel als nationale manieren is er wel een goed crypto trading platform te vinden. Zo is Binance een grote internationale speler. Ook dit platform is eenvoudig ingericht en je kunt veel verschillende cryptocurrencies aanschaffen om te verhandelen.

De exchange maakt het mogelijk om zowel met andere crypto te handelen als de waarde uit te laten keren in euro’s op jouw bankrekening. Hiervoor wordt een kleine fee gerekend, wat ook terug te zien is bij veel andere brokers die terug te vinden zijn op de markt. Uiteindelijk kun je deze fees meenemen bij het maken van jouw keuze, zodat je verzekerd bent van de beste keuze. 

Regelmatig nieuwe crypto bij Bitvavo 

Een ander crypto trading platform is Bitvavo. Deze Nederlandse website is in een korte tijd uitgegroeid tot een van de meest populaire platforms. Dit komt door de veranderingen die steeds doorgevoerd worden.

Zo wordt er namelijk niet alleen gekeken hoe het gebruiksgemak verbeterd wordt, maar komen er ook regelmatig nieuwe munten beschikbaar.Daardoor zijn er al een groot aantal cryptomunten te verkrijgen, die via de website aangeschaft kunnen worden en kunnen worden opgeslagen in een wallet.

De crypto kan op een later moment weer verkocht worden, maar je kunt ze ook laten uitkeren op jouw bankrekening. Hierdoor bepaal je altijd zelf wat er van jouw geld in de wallet blijft. 

Snelle overschrijvingen

Bitvavo kent verschillende kenmerken. Zo heb je meerdere betaalmethoden tot je beschikking, waaronder bijvoorbeeld iDEAL. Het uitbetalen gebeurt weer door middel van een bankoverschrijving, waarna het geld in 5 minuten op jouw rekening kan staan.

Je moet wel rekening houden met de fees wanneer je transacties uitvoert. Deze liggen namelijk tussen de 1,5 en 2,5 procent. Hierdoor is het wel een van de goedkoopste crypto trading platforms die er te vinden is, waardoor je nog meer profijt gaat hebben van jouw investering.

Mocht je ergens nog geen informatie over hebben, dan kun je dit allemaal teruglezen op de website. Dit maakt dit platform toegankelijk voor iedereen. 

Bitcoin Meester voor extra kortingen als VIP 

Een ander crypto trading platform is Bitcoin Meester. Dit is een Nederlandse broker met het grootste assortiment dat er op dit moment op de markt te vinden is. Met meer dan 200 verschillende munten kun je namelijk altijd een goede vinden en daarmee gaan beleggen of handelen.

Bij dit platform kun je ook nog kortingen krijgen via het VIP-programma. Hierdoor krijg je kortingen op bepaalde trades, waardoor je jezelf in de toekomst nog meer geld kunt besparen. Het fijne aan dit platform is dat je er vrijwel alle betaalmethoden kunt gebruiken. Je bepaalt hierdoor zelf op welke manier je jouw crypto aanschaft en kunt tevens aantonen als je een bestelling niet ontvangen hebt. 

Extra software nodig als wallet 

Bitcoin Meester ligt qua fees wel hoger dan de meeste platforms. Je moet namelijk rekenen op fees tussen de 1,1 en 4,1 procent. Echter staat hier wel tegenover dat je met ieder betaalmiddel kunt betalen en de uitbetalingen via bankoverschrijving razendsnel gebeuren.

Tevens is het een eenvoudig platform waar geen extra software voor nodig is om jouw wallet te kunnen beheren. Wanneer je onderweg bent, kun je ook gewoon doorgaan met de handel. Er is namelijk ook een app beschikbaar.

Mocht je er echt niet uitkomen, dan staat er een klantenservice voor je klaar die de gehele dag te bereiken is en waar je direct antwoord krijgt op al jouw vragen. Zelfs als beginner kun je daarom op een goede manier aan de slag gaan met het handelen en beleggen. 

Coinmerce overal te bereiken 

Als je wilt genieten van lagere fees en een ruim assortiment, dan is Coinmerce het crypto trading platform waar je moet zijn. Dit platform kent meer dan 140 verschillende munten, welke je allemaal in jouw eigen persoonlijke omgeving op kunt slaan.

Iedere munt kan daarbij een eigen wallet krijgen, waardoor je het overzicht eenvoudig kunt bewaren. Tevens beheer je alles niet alleen via een website, maar ook met de app. Waar je ook bent, je hebt altijd toegang tot jouw geld.

Hiervoor hoef je alleen maar een betaling te verrichten via een van de betrouwbare betaalmethoden, waarna je jouw crypto in handen hebt.
En als je de bedragen weer uit wilt laten betalen, dan maakt het platform het direct via een bankoverschrijving naar je over. Je hebt hierdoor alleen maar eenvoud tijdens het beleggen. 

Ook betaalverzoeken sturen is mogelijk 

Coinmerce is een crypto trading platform met fees tussen de 0,4 en 2,5 procent. De fees variëren en zijn afhankelijk van het volume en de volatiliteit van de munt. Je moet daarom altijd goed opletten bij de transacties die je maakt. Wanneer je hierop let, kun je zelfs van nog meer gemakken voorzien zijn.

Naast het traden van crypto kun je namelijk ook chatten met vrienden en nieuwe vrienden uitnodigen. Ook is het bij dit platform mogelijk om Tikkies te sturen met crypto. De betalingen staan hierdoor nog sneller op jouw rekening, waarna ze ook direct zichtbaar zijn in jouw afschriften. Daarbij ben je verzekerd van voldoende betrouwbaarheid en een centraal punt voor het beheren van jouw geld. 

Bij Bitonic alleen maar Bitcoin 

Als je aan de slag wilt gaan met het eerste crypto trading platform van Nederland, dan kom je bij Bitonic aan. Bij deze broker kun je echter alleen aan de slag met Bitcoin. Andere cryptocurrencies worden niet aangeboden, doordat het platform hier geen vertrouwen in heeft. Het aanbod is hierdoor heel beperkt en er wordt alleen geleverd uit eigen voorraad.

Je moet daarom iedere dag de website in de gaten houden om te zien hoeveel Bitcoin er beschikbaar is en voor welke prijs het geleverd kan worden. In tegenstelling tot andere platforms moet je bij deze broker wel nog voor eigen wallet software zorgen. Je kunt dus uitsluitend de Bitcoin aanschaffen, om het daarna over te zetten naar een eigen wallet. 

Lage fees en veel betaalmethoden 

Bij Bitonic profiteer je wel van redelijke fees. Afhankelijk van de hoeveelheid die je gaat verzenden kun je rekenen op een fee tussen 1 en 2 procent. Tevens kun je met veel verschillende betaalmethoden aan de slag gaan. Ook ben je binnen enkele minuten uitbetaald, waardoor je jouw winst op jouw bankrekening ziet staan.

Wanneer je aan de slag gaat met dit platform hoef je geen documenten op te sturen ter verificatie. Hierdoor kun je razendsnel aan de slag gaan en de Bitcoin beleggen. Wanneer je denkt te profiteren van de prijsschommelingen kun je ze razendsnel weer verkopen en de winst op jouw bankrekening laten storten. 

BTC Direct kent enige kennis van zaken 

Een andere oude speler op de markt is BTC Direct. Ondanks dat de naam doet vermoeden dat dit crypto trading platform alleen gericht is op Bitcoin, heb je ook andere cryptovaluta tot jouw beschikking. Na de vernieuwing in 2018 is er daarom veel meer gebruiksgemak gecreëerd, waardoor ook beginnende beleggers hun slag kunnen slaan.

Het compacte assortiment is eenvoudig te bekijken, waarna je ook direct door kunt klikken om meer informatie te verkrijgen. Zo zie je direct de technische analyses, zodat je kunt ontdekken wat het beste moment is om in te stappen. Je moet wel iets meer verstand hebben dan gemiddeld. Er is namelijk ook nog aparte wallet software nodig om jouw munten op te kunnen slaan. 

Blog beschikbaar voor meer informatie 

Bij BTC Direct kun je door heel Europa aan de slag met het aanschaffen van Bitcoin en andere cryptovaluta. Door het kleine assortiment heb je een goed overzicht, welke voor iedereen te begrijpen is. De betaalmethoden zijn al even betrouwbaar als de broker zelf. Je kunt jouw munten namelijk aanschaffen met iDEAL, Bancontact, overschrijvingen en creditcard.

Wanneer je jouw winst uitbetaald wilt hebben, dan gebeurt dit via bankoverschrijving. Wel moet je rekening houden met fees tussen de 2 en 3 procent. Om beginnende beleggers goed op weg te helpen is er een blog ingericht met veel informatie over de cryptowereld. 

Blog beschikbaar voor meer informatie

Met Satos heb je een goedkope investering 

Ondanks dat er veel oude platforms te vinden zijn, kun je ook gaan kijken naar een nieuw crypto trading platform. Een voorbeeld hiervan is Satos. Satos heeft scherp geprijsde cryptocurrencies in het assortiment, waarvoor je ook geen hoge fees hoeft te betalen.

Met fees tussen de 1,5 en 2,5 procent ben je altijd verzekerd van een goedkope manier om de crypto aan te schaffen. Wel moet je er rekening mee houden dat er slechts vijf verschillende munten in het assortiment zitten. Je hebt weinig keuze, maar kunt hierdoor wel eenvoudiger instappen in de cryptowereld. Uiteindelijk kun je met jouw kennis aan de slag gaan bij de uitgebreidere platforms. 

Overboekingen via iDEAL zijn betrouwbaar 

Dit crypto trading platform kent geen eigen plaats om jouw cryptocurrency op te kunnen slaan. Wanneer je met Satos aan de slag gaat, moet je dus wel nog zorgen dat er wallet software in jouw bezit is. Echter geniet je daarna van overboekingen door middel van iDEAL of Bancontact en betaalt het platform razendsnel uit door middel van bankoverschrijvingen.

Zelf noemen ze zich het best beoordeelde platform, maar dit is wel afhankelijk van jouw wensen omtrent cryptocurrency. Je moet daarom goed bekijken of de website duidelijk genoeg is voor jouw manier van beleggen of dat je toch naar een andere website toe moet gaan. 

Overboekingen via iDEAL zijn betrouwbaar

Litebit is op weg naar vernieuwing 

Afhankelijk van jouw wensen is ook Litebit een crypto trading platform die jou kan gaan helpen. In eerste instantie was hier alleen Bitcoin beschikbaar, welke je direct in een wallet op een persoonlijke omgeving op kon slaan. Echter werd er altijd een grote marge berekend, waardoor het niet meer aantrekkelijk was voor veel beleggers.

Door de concurrentie zijn de fees aanzienlijk verlaagd, waardoor je nu betaalbare transacties uit kunt voeren. Wellicht was het wel wat te laat, want veel klanten zijn overgestapt naar andere platforms om hun cryptocurrency aan te kunnen schaffen en tegen lagere bedragen te versturen naar andere gebruikers. 

Een alles-in-1 platform 

Litebit kent vandaag de dag fees tussen de 1 en 2 procent. Het is afhankelijk van de cryptocurrency hoeveel je gaat betalen. Ook verandert het wanneer je de hoeveelheid aanpast. Wel is de website bij hun eigen identiteit gebleven.

Je hebt alle gebruiksgemakken op een website, waardoor je geen aparte software aan hoeft te schaffen. Ook kun je vrijwel alle denkbare betaalmethoden gebruiken, waardoor je kunt stellen dat het een betrouwbaar platform is.

Het fijne is dat er ook nog een app beschikbaar is. Zo hoef je niet te wachten totdat je een computer in de buurt hebt, maar bekijk je de voortgang gewoon via jouw telefoon. 

Anycoin Direct niet voor iedereen weggelegd 

Een ook iets ouder crypto trading platform uit Nederland is Anycoin Direct. Deze website kent iets meer dan 20 verschillende cryptocurrencies, welke je alleen aan kunt schaffen op de website. Er wordt namelijk geen mogelijkheid geboden om de munten op te slaan in een wallet, maar hier moet je zelf de software nog voor installeren.

Dit maakt het voor sommige beginnende crypto investeerders wel lastiger om in te stappen. Wanneer je voldoende informatie hebt verzameld dan kun je hier wel goed mee uit de voeten. De klantenservice helpt namelijk ook een handje door al jouw vragen te beantwoorden. 

Hoge fees bij grotere transacties 

Met Anycoin Direct heb je altijd te maken met fees onder de 4 procent. Je kunt dit zien als een gemiddelde fee, waarbij je het deels zelf in de hand hebt. Bij een grotere hoeveelheid kun je automatisch ook rekenen op hogere transactiekosten.

De betalingen kun je altijd uitvoeren met een betaalmethode naar keuze, waarbij de website zelf de uitbetalingen uitvoert door middel van een bankoverschrijving. Wanneer je jouw winsten uit laat betalen, heb je dit binnen enkele minuten op jouw bankrekening staan. Voor de rest is het voornamelijk de eenvoud die telt. Je hebt geen uitgebreide functies en de broker kent daarom alleen een goede werking. 

HappyCoins kent geen poespas 

Het laatste crypto trading platform dat hierin behandeld wordt, is HappyCoins. HappyCoins biedt uitsluitend Bitcoin aan, waardoor ze altijd een scherpe prijs bieden. Via de broker kun je zowel inkopen als verkopen, waarbij je bij jouw eerste investering van 100 euro ook nog gratis 5 euro krijgt. Hierdoor heb je direct al een winst te pakken.

Wanneer je de Bitcoin aangeschaft hebt, moet je deze naar jouw eigen wallet software overzetten. De broker biedt deze mogelijkheid namelijk niet. Je moet dus wel iets meer onderzoek doen voordat je hiermee aan de slag gaat. Wanneer je weet welke software het beste bij je past, is het alleen nog maar genieten. 

Scherpe prijzen met torenhoge transactiekosten 

HappyCoins kent een groot scala aan betaalmethoden. Je bepaalt hierdoor helemaal zelf op welke manier je de Bitcoin aan gaat schaffen. Welke betaalmethode je ook kiest, je moet altijd rekenen op hoge fees. De transactiekosten staan namelijk in enorm contrast met de scherpe prijzen die er gevraagd worden voor de Bitcoin zelf.

Na het betalen van deze fees is het dus verstandig om te wachten met het verkopen van jouw cryptomunten. Je wilt er immers alleen maar winsten aan behalen. Toch kun je bij deze broker goed aan de slag. Zonder al te veel moeilijkheden heb je jezelf geregistreerd en is een eerste investering gemaakt. Je hoeft dan alleen nog maar in de gaten te houden doe de prijzen zich gaan ontwikkelen en wanneer je het beste tot een verkoop over kunt gaan. 

Ga op zoek naar jouw beste platform 

Welk crypto trading platform je kiest, blijft afhankelijk van de wensen die je hebt. Je moet daarom altijd eerst kijken welke cryptomunten je aan wilt gaan schaffen, omdat lang niet alles in hetzelfde assortiment terug te vinden is. Bekijk daarbij ook of er nog andere software benodigd is om de munten op te slaan of dat dit al bij de website zit.

Zo voorkom je dat je achteraf voor verrassingen komt te staan en wederom moet gaan inlezen over alle mogelijkheden. Wanneer je de beste oplossing hebt gevonden, is het alleen nog maar beginnen met het maken van de investering, waarna je winst gaat behalen aan de prijsschommelingen van de cryptomunten.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.