Anycoin Direct review

anycoindirect review

Deze Nederlandse broker uit Veghel koopt en verkoopt cryptocurrencies sinds 2014. Dat het hier om een Nederlandse broker gaat betekend niet dat hij zich ook alleen richt op Nederland. Anycoin Direct richt zich namelijk op heel Europa, met als doel het voor iedereen zo makkelijk en efficiënt mogelijk te maken cryptocurrency aan te schaffen.

Ook voor mensen die geen technische kennis hebben. Waar veel brokers zich meestal beperken tot één of twee munten, heeft Anycoin Direct er momenteel meer dan 25 populaire crypto’s in het assortiment en dit worden er alleen maar meer.

Welke cryptocurrencies kan in kopen?

cryptocurrencies kopen anycoindirect

Bij Anycoin Direct vind je dus veel verschillende crypto’s die allemaal op één centrale plek te vinden zijn. Alle aangeboden munten kun je met verschillende betaalmethoden afrekenen, denk hierbij aan iDeal, Bancontact en middels een bankoverschrijving.

Het kopen van deze cryptocurrencies werkt erg makkelijk, het nadeel is alleen wel dat Anycoin Direct geen zelf gehoste wallets aanbiedt. De munten worden dus alleen verstuurd naar het walletadres die jij hebt opgegeven. Heb je deze nog niet? Dan zal je deze eerst aan moeten maken voordat je cryptocurrencies aan kan schaffen.

Op het moment dat jij een crypto geselecteerd hebt zie je daaronder verschillende portemonnees staan, voor verschillende apparaten. Denk er hierbij goed aan dat je altijd een wallet gebruikt die je van de officiële website af hebt gehaald, en gebruik ook altijd de betreffende link van de website. Zodra je een wallet hebt is het makkelijk munten te kopen.

Dit doe je enkel door de hoeveelheid aan te geven samen met de betaalmethode die jouw voorkeur heeft. Zodra de betaling is afgerond worden de munten verstuurd naar het walletadres dat jij hebt opgegeven.

Verkopen van je crypto’s

Ben je al in het bezit van cryptocurrencies? In dat geval is het ook mogelijk deze bitcoins of altcoins weer te verkopen via Anycoin Direct. Zij betalen je dan een goede en eerlijke prijs voor je crypto’s die je gewoon op je bankrekening of PayPal account ontvangt. Bij vrijwel de meeste brokers is het alleen mogelijk uitbetaald te krijgen op je bankrekening, maar hier is het dus ook mogelijk het bedrag over te laten maken naar je PayPal rekening en dat kan voor sommigen echt een voordeel zijn.

Op het moment dat jij hebt aangegeven hoeveel cryptocurrencies je wilt verkopen krijg je een eigen walletadres die uiteraard uniek is. Zodra Anycoin Direct de munten van je heeft ontvangen maken zij het bedrag zoals afgesproken over op je PayPal account of je bankrekening.

Coin-to-coin

Sinds eind 2018 is het daarnaast ook mogelijk om je munten met andere munten te ruilen bij Anycoin Direct. En dat heeft een voordeel; je kan je munten namelijk veilig in je eigen wallet laten staan en hoeft ze niet naar een exchange te versturen. Heb je nu bijvoorbeeld Ripplecoins, maar wil je deze graag ruilen tegen Litecoins? Dan kan dit gewoon door enkel het adres op te geven. Het hele omruilproces gebeurt achter de schermen en je kan dit daarnaast gewoon gratis gebruiken.

Vooral voor de investeerders kan dit een groot voordeel zijn, omdat ze op deze manier makkelijk en snel verschillende valuta om kunnen wisselen. Een tussenkomst van euro-tegoed of zelfs een bankrekening is hierbij niet noodzakelijk.

Hoe werkt dit precies?

Natuurlijk is het alleen mogelijk munten met elkaar te ruilen die allebei door Anycoin Direct worden aangeboden. Dit houdt in dat het hele assortiment geruild kan worden door middel van deze functie. Stel je hebt Litecoins en je wil deze graag omruilen voor Bitcoins. Dan kun je alle munten die je hebt omruilen, maar ook een gedeelte; dit bepaalt je helemaal zelf.

Die Litecoins heb je waarschijnlijk in een eigen wallet staan, en niet op een exchange, en dus moet je deze eerst naar een exchange sturen zoals bijvoorbeeld Binance. Vervolgens kun je op de exchange de munten omruilen en daarna de Bitcoins weer versturen naar je eigen wallet. Let op; bij de meeste exchanges betaal je wel voor opnamekosten.

Bij Anycoin Direct is het echter zo dat jij aangeeft wat je waarvoor wilt ruilen en in welke hoeveelheid, en vervolgens geef je het adres op van je hardware wallet. Je ontvangt daarna een uniek adres waar jij je munten naartoe moet sturen. Het ruilen gebeurt geheel automatisch en binnen enkele momenten ontvang jij de geruilde munten op je eigen adres. Dit is supersnel en efficiënt, maar daarnaast hoef je ook geen onnodige kosten te betalen en kun je gewoon gebruik blijven maken van je eigen wallet.

Wat zijn de prijzen bij Anycoin Direct?

Het registreren op Anycoin Direct is volledig gratis, daarnaast ontvang je ook nog 25 cent aan gratis tegoed wanneer je hun Facebook-pagina een like geeft. Het verdienmodel van Anycoin Direct is simpel; over elke transactie rekenen zij een klein percentage fee, zodat ze inkomsten kunnen genereren. Helaas staan de exacte fee tarieven niet op de website vermeld, evenals de miners fee. Wanneer je betaalt via iDeal betaal je standaard 30 cent per overboeking.

Verificaties en de daarbij behorende limieten

Ieder bedrijf dat zich bezighoudt met cryptocurrencies heeft te maken met wet- en regelgevingen waar zij zich aan moeten houden. Zo moeten zij exact weten met wie zij handelen, en daarvoor hebben ze verschillende verificaties. In totaal zijn er vijf verschillende levels waar verschillende limieten bij horen. Het spreekt voor zich dat je, hoe hoger je level is, hoe meer je dagelijks mag besteden maar ook des te meer transacties je mag uitvoeren in 24 uur. De verschillende levels zie je hieronder:

Level 1

Zodra je een account hebt begin je op dit level. Hierbij mag je elke dag maximaal 100 euro uitgeven met een max van 250 euro per week. Wil je jouw crypto’s verkopen, dan mag je dagelijks tot 500 euro uit laten betalen, met een max van 1000 euro per week. Per dag mag je daarnaast 2 kooporders en 3 verkooporders plaatsen.

Level 2

Wil je jouw account verhogen naar level 2, dan zou je eerst je mobiele nummer moeten verifiëren. Ook is het hierbij noodzakelijk dat je een order hebt geplaatst van ten minste 7 dagen oud, en deze moet succesvol afgehandeld zijn.

Zit je op level 2 dan mag je dagelijks tot 400 euro uitgeven met een max van 1000 euro per week. Wil je jouw munten verkopen dan mag je dagelijks maximaal 1000 euro uit laten betalen, met een max van 3000 euro per week. Per 24 uur mag je maximaal 3 koop of verkooporders plaatsen.

Level 3

Zodra je eerste order ten minste 14 dagen oud is en je in level 2 zit, kan je account verhoogd worden naar level 3. Bij dit level moet je ID-kaart gecontroleerd worden, dit doe je door middel van een kopie.

Eenmaal binnen level 3 mag je 1000 euro per dag uitgeven met een max van 1500 euro per week. Wanneer jij je munten verkoopt mag je dagelijks maximaal 2500 euro laten uitbetalen, met een max van 5000 euro per week. Per 24 uur mag je maximaal 3 kooporders en 4 verkooporders plaatsen.

Level 4

Zit je in level 3 en wil je graag je account verhogen naar level 4? Dan vindt er eerst een controle plaats met betrekking tot je woonadres. Je moet bewijs kunnen leveren van maximaal drie maanden oud, waarop vermeld staat dat jij op het opgegeven adres woonachtig bent.

Vervolgens kun je met level 4 dagelijks maximaal 1500 euro uitgeven, met een max van 5000 euro per week. Als jij je munten wilt verkopen mag je dagelijks maximaal 10.000 euro laten uitbetalen, met een max van 25.000 euro per week. Per 24 uur mag je maximaal 5 koop- en verkooporders plaatsen.

Level 5

Ben je level 4 en wil je jouw account graag verhogen? Dan kan dit naar level 5, het allerhoogste level die ervoor zorgt dat je vrijwel geen limieten meer hebt. Voordat het zover is vindt er eerst een controle plaats via Skype. Door middel van een videochat wordt namelijk gecontroleerd of jij dezelfde persoon bent als op de kopie van je ID-kaart. Het is dus heel erg belangrijk dat je al deze verificaties uitvoert met je eigen gegevens.

Vervolgens kun je met level 5 per dag maximaal 10.000 euro uitgeven, met een max van 25.000 euro per week. Munten verkopen mag dagelijks met een max van 15.000 euro en per week mag je niet meer dan 25.000 euro laten uitbetalen. Per 24 uur mag je 9 kooporders en 15 verkooporders plaatsen.

Dag- en jaarlimieten

Zoals je in het overzicht hierboven hebt kunnen zien, maakt Anycoin Direct dus gebruik van zowel dag- als jaarlimieten. De daglimieten, dat zijn de koop- en verkooporders, worden elke dag precies 24 uur na je laatste order opnieuw ingesteld. Dus stel, jouw laatste order heb je op zaterdag om 13:45 uur gedaan, dan wordt het limiet op zondag om 13:45 weer opnieuw ingesteld.

Zijn je limieten ontoereikend? Kijk dan even goed na of je alle benodigde documenten al naar je account hebt geüpload. Is dit het geval, en heb je ook al een video-verificatie gehad maar zijn je limieten nog steeds ontoereikend? Dan kan je het beste even contact opnemen met het supportteam, zodat zij je daar verder mee kunnen helpen.

De benodigde documenten

Voor de verificatie van level 3 is er een kopie van je ID-kaart nodig, maar dit mag ook een ander document zijn. Ieder geldig Europees reisdocument dat door de overheid is verstrekt is hierbij geaccepteerd. Dit zijn dus paspoorten en ID-kaarten. Heb je een (tijdelijke) Europese verblijfsvergunning, dan is het nodig een paspoort of ID-kaart uit het land van herkomst te versturen. Let er wel op dat het document niet verlopen, beschadigd of nagemaakt is.

Bij level 4 moet je aan kunnen tonen dat je woonachtig bent op het adres dat je hebt doorgegeven. Een geldig bewijs van inwonerschap is een document waarop te lezen is wat je adres is. dit kunnen heel veel verschillende documenten zijn, eigenlijk elke brief waar jouw adres op staat in combinatie met je volledige naam. Let er hierbij wel op dat een officieel document een betere keus is dan bijvoorbeeld een rekening, boete of vakantiekaart. Heb je een brief van je bank, gemeente of bijvoorbeeld de overheid en staat daar je volledige naam op, met je adres en is hij daarbij niet ouder dan 3 maanden? Dan kun je deze het beste gebruiken voor de verificatie.

Alle documenten worden tijdens kantooruren binnen een uur geverifieerd. Lever je de documenten buiten kantoortijden in, dan wordt dit zo snel mogelijk gedaan. Zodra de benodigde documenten zijn geverifieerd krijg je hier een e-mail van.

Voor de verificatie middels de videochat die nodig is voor het laatste level, kun je contact opnemen via de livechat en daar aangeven dat je de videochat wilt starten voor de verificatie. Het supportteam van Anycoin Direct zal je daar dan mee verder helpen.

Klantenservice anycoin alt

Er zijn een aantal verschillende manieren om contact op te nemen met het supportteam van Anycoin Direct. Zo kan dit op de website via een contactformulier en via de livechat, maar ook via Facebook, e-mail en via de telefoon. Je doet er goed aan zoveel mogelijk gegevens door te geven wanneer je contact opneemt, zodat het supportteam jou beter kan helpen.

Contact opnemen met het supportteam kan op onderstaande dagen en tijden:

  • Maandag – vrijdag van 09:00 tot 22:00 uur
  • Zaterdag – zondag van 10:00 tot 18:30 uur
  • De livechat is bereikbaar tijdens onderstaande uren:
  • Maandag – vrijdag van 10:00 tot 21:30 uur
  • Zaterdag – zondag van 11:00 tot 18:00 uur

Tijdens deze uren kun je erop rekenen dat je vrijwel direct een reactie krijgt. Neem je buiten deze openingstijden contact op, dan reageren ze uiteraard zo snel mogelijk.

Heb je een klacht? Dan vindt Anycoin Direct het belangrijk jouw feedback te horen. Dit kun je gewoon doen door contact op te nemen via één van de bovenstaande mogelijkheden.

Officiële aankondigingen

Officieel nieuws wordt niet alleen bekend gemaakt via de website van Anycoin Direct, maar ook via onderstaande kanalen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Reddit
  • E-mail

Word er contact met je opgenomen uit naam van Anycoin Direct, maar via een ander account of kanaal, dan doe je er verstandig aan zo snel mogelijk contact op te nemen met Anycoin Direct.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.