Alles wat je moet weten over Stellar Lumens (XLM coin)

Alles-wat-je-moet-weten-over-Stellar-Lumens-XLM-coin-wallets-min

Stellar Lumens is een van de meest toonaangevende cryptocurrencies die er op de markt te vinden is. Wanneer je wilt investeren in cryptocurrency is het daarom ook goed om te weten wat je van deze digitale munten kunt verwachten. Aan de hand van een specifiek blockchain kun je namelijk veel transacties gaan maken. Na het lezen van onderstaande informatie weet je precies wat je kunt verwachten van Stellar en welke waarde eraan te pas gaat komen.

stellar lumens xlm coin prijzen

Stellar Lumens voor veel transacties

Stellar Lumens (XLM) kent een dynamisch block-chain technologie, waarmee bestaande procedures vereenvoudigd konden worden. Stellar, ook wel XLM genoemd, kent een prijs van 7 cent. Net als bij de Bitcoin wisselen de prijzen voortdurend, waardoor je er zowel winst als verlies mee kunt gaan draaien. Steller Lumens is speciaal ontwikkeld voor particulieren, waardoor het ook wel de PayPal onder de cryptocurrencies wordt genoemd. Hiermee moet goedkoop en eenvoudig gewerkt kunnen worden, waardoor het opengesteld werd voor een groter publiek. De transacties die ermee gemaakt worden, gebeuren razendsnel en komen zonder hoge transactiekosten. Hierdoor is het ook voor de toekomst een aantrekkelijke blockchain.

Lage transactiekosten ten opzichte van andere munten

Stellar Lumens kennen een bepaalde waarde, waardoor het als echt geld gezien wordt. Ook kun je deze omzetten naar verschillende valuta, zoals de digitale en de fysieke munten. Er kan wereldwijd mee betaald worden, waardoor het als een groot pluspunt gezien wordt. Net als bij de andere cryptocurrency komt er geen bank of overheid bij kijken, wat de transacties goedkoop houdt. Doordat er lage transactiekosten aan te pas komen, zal de waardeoverdracht gelijk blijven en zelfs boven de Bitcoin verkozen worden. De Bitcoin kent namelijk hogere transactiekosten, maar brengt weer andere voor- en nadelen met zich mee. 

Lage transactiekosten ten opzichte van andere munten transactiekosten vergelijken stellar Lumens xlm coin

Werken met een minimum

Voordat je Stellar Lumens coins gaat gebruiken moet je jezelf bewust zijn van bepaalde vergoedingen en kosten. Er zijn namelijk enkele kosten die bij andere digitale valuta niet bestaan. Zo zijn de openbare adressen voor het jouw eigen wallet niet gratis. Dit wordt niet gedaan in de vorm van een betaling, maar een minimum saldo. Wat het exacte bedrag is, is niet duidelijk. Deze verandert namelijk voortdurend, net als de waarde van de munt zelf. Wanneer je een transactie uit wilt voeren en jouw saldo zakt onder het minimum, zal de transactie automatisch geweigerd worden. Je moet daarom altijd het bedrag in jouw achterhoofd houden voordat je met deze cryptocurrency aan de slag gaat.

Een drempelwaarde instellen

Tevens werken de transactiekosten net op een andere manier bij Stellar Lumens. Wanneer de blockchain overbelast is, worden er namelijk hogere kosten in rekening gebracht dan wanneer het rustig is. Je kunt de transactiekosten wel beïnvloeden. Er wordt namelijk een maximum aan kosten gevraagd, welke jij zelf in kunt vullen. Je kunt dus bekijken wat jij bereid bent om te betalen. Hiermee worden de transacties ook uitgesteld wanneer de kosten op dat moment hoger liggen. Zo kun je altijd op een efficiënte manier transacties plaatsen. Ook kun je ervoor kiezen om met de huidige transactiekosten mee te gaan. Je loopt dan echter het risico dat je veel meer geld kwijt bent dan wanneer je op voorhand een drempelwaarde hebt vastgesteld.

Hoge veiligheid zonder anonimiteit

zijn stellar lumens xlm coins veilig scaled

Cryptocurrency is er speciaal voor ontwikkeld om zonder tussenkomst van een bank transacties te kunnen doen. Toch is er geen volledige anonimiteit geboden. Je moet namelijk jouw identiteit verifiëren voordat je er gebruik van kunt maken. Doordat je de Stellar (XLM) Coins niet zelf kunt minen, is het vrijwel onmogelijk om alles helemaal afgeschermd te hebben. Toch kent deze blockchain een hogere veiligheidsbeoordeling. Een van de belangrijkste focussen is namelijk de beveiliging. Hierdoor kun je op een goede manier jouw transacties voltooien, zonder een al te groot risico te lopen dat jouw geld in verkeerde handen valt. De lumen wallets zijn daardoor voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers van toepassing.

Goed voorbereid aan de slag

Zoals je ziet kunnen Stellar Lumens een goed alternatief zijn voor onder andere de Bitcoin. Hoewel nog niet veel mensen deze cryptocurrency kennen, wordt het wel steeds populairder. Wanneer je de beste brokers wilt vinden voor jouw wallet, kun je het beste overal op letten en bekijken of je niet alleen de lumens kunt kopen, maar ook transacties kunt doen. Wanneer je alles in het achterhoofd houdt, kan er bijna niets meer misgaan. Binnen een korte tijd kun je jouw transacties gaan plaatsen en zorg je ervoor dat jouw geld over de hele wereld razendsnel binnenkomt op een cryptorekening.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.